Fantasy Premier League GW23: Двойна седмица за Арсенал и Ман Сити – битка и извън фентъзито! #DGW23 #FPL

Мартин Георгиев
23-ти кръг е пред нас, а той отново е двоен – този път за лидерите в класирането Арсенал и Ман Сити.

fpl gw23

Всички кръгове във фентъзито на английската Висша лига са супер интригуващи, а вече сме в кръговете, в които трябва да се вземат трудни и рискови решения. Сега предстои пореден двоен кръг, този път за Арсенал и Ман Сити, което съм сигурен, че ще се понрави на повечето от вас. Нека обаче да направя едно ревю на предния кръг и моя отбор.

Резултатите на Мартин Георгиев за DGW22

Въпреки 83-те точки, които акумулирах за кръга, то паднах с около 1500 места, заради двете големи грешки, които направих – продажбата на Бен Мий и слагането на лентата на Бруно Фернандеш. Докато Фернандеш се справи отлично и ми донесе 24 точки за два мача, то Маркъс Рашфорд донесе 40 или 60 на опонентите ми, защото юношата на Ман Юнайтед бе троен капитан на над 500 хиляди души за този кръг. Бен Мий пък не трябваше изобщо да го продавам, защото направи 12 точки, а и вече покачи цената си на цели 2 пъти. Това са малките грешки, които провалят един кръг, въпреки привидно силния резултат (почти двойно на средния за кръга).

фпл резултати от кръг 22

Утехата ми е, че продължих в двете купи, в които текущо участвам – Overall купата и купата на феновете на Манчестър Юнайтед.

Отборът на Мартин Георгиев за DGW23

Единствената ми промяна тази седмица бе връщането на Де Брьойне за двойния му кръг и продажбата на Бруно Фернандеш, който след два кръга ще „нулира“. Ако можех, щях да направя поне 5 трансфера, което ме кара дори да обмислям уайлд кард на пожар, но поне на този етап ще дам последен шанс на Мартинели, Шоу и Митрович.

Този път няма да поемам рискове с капитана ми – лентата отива при Холанд, който не може да си позволи кръг като предишния.

фпл отбор за dgw23

Проблеми на отбора ми

Малко ли са? Имам цели 4 играчи, които ще имат празен кръг след само 2 кръга. Нямам налични трансфери освен тези, които ще получа след кръговете, а пейката ми е на ужасяващо ниво… Утешението ми е, че Нико Уилямс отново започна да играе за Форест и може би ще успея с двата ми свободни трансфера през следващите 2 седмици да разкарам Еступинян и Шоу, без да се налага да правя и 3 трансфер, който да ми донесе -4 точки.

Топ 3 играчи да купите за GW23

Предната седмица мога да кажа, че съм 3 от 3 в препоръките ми: Фернандеш удари 12 точки, Ньонто – 11, a Еступинян запази суха мрежа и взе 6 точки. Да видим тази седмица дали ще успея да ви помогна.

Рияд Марес (7.7), Манчестър Сити – 10.1% ownership. Според мен ако нямате бюджет за Де Брьойне, то Марес е 3-тата най-сигурна опция за Ман Сити за предстоящия двоен кръг. Да, всички знаем, че Пеп може да „лудне“ и да остави Рияд на пейката и в ДВАТА мача, но сякаш си мисля, че след Тотнъм испанецът вече трябва да приключи с експериментите.

Джаръд Боуен (8.0), Уест Хям – 2.5% ownership. Почти съм убеден, че Уест Хям ще вкара гол на Челси, защото сините от Лондон вече имат 3 поредни сухи мрежи – това няма да продължава вечно. Да, скъп е Боуен, но е собственост на само 2.5 от хората и ако ви е писнало от премиуми като Салах и скъп атакуващ асет като Дарвин, то преспокойно можете да увеличите присъствието си в средата на терена. Боуен за мен си е единствената адекватна опция на Уест Хям в тази игра.

Тете (5.5), Лестър – 0.1% ownership. Да, шокиращ избор, знам, но чуйте ме – Тете е прекрасен десен външен нападател, който има силен ляв крак и вкарваше приличен брой голове в Лион. Той сега е под наем в Лестър, като в първия негов мач като титуляр Лестър вкара 4 гола на Вила като гост, а Тете се разписа и дори взе бонус точка. Той ще е кошмар за левата страна на защитата на Тотнъм и очаква да има поне 1 ретърн. А за 5.5 милиона и толкова ниска собственост, Тете е брутален differential за предстоящите кръгове.

Топ 3 играчи да продадете

Бях 2 от 3 миналата седмица, като може би не беше добра идея да продавате Перишич, който взе точки за суха мрежа срещу Сити.

Бен Мий (4.9), Брентфорд – 11.9% ownership. Време е за кеширане и раздяла с Бен Мий. Срещата с Арсенал като гост е отвратителен matchup, а след 2 кръга Брентфорд има празен кръг. Да, след GW 25 Брентфорд пак има добри мачове, но към този момент си мисля, че е правилното решение да продадете Мий.

Люк Шоу (5.3), Манчестър Юнайтед – 27.0% ownership. Според мен е време за раздяла и с Люк Шоу, тъй като не мисля, че Юнайтед ще запази суха мрежа до празния си кръг. Освен това, смятам, че с връщането на Дало, то португалецът е по-добра опция за асистенции и е с цели 0.5 по-евтин.

Ник Поуп (5.5), Нюкасъл – 25.% ownership. Пореден играч с празен в GW25. Гостуване на Борнемут, което няма да е леко, защото „черешките“ ще търсят задължителни точки, а след това и домакинство на Ливърпул, който е единственият тим, победил Нюкасъл през сезона. След празния кръг пък има гостуване на Ман Сити, трудно домакинства срещу отбори, борещи се за оцеляване и след това гостуване и на Ман Юнайтед. Време е за продажба.

Капитан за GW23

Май няма много колебания тази седмица – Ерлинг Браут Холанд е естественият избор за лентата в този двоен за Ман Сити кръг. Такива глупости като срещу Тотнъм не бива да се повтарят повече.

Заключителни думи

Много интересен кръг, в който има доста равностойни мачове, а отбори с „добри“ защити като Юнайтед, Нюкасъл, Брайтън и Брентфорд има не леки гостувания. Ливърпул се изправя пък срещу Евертън и не знам дали Нунес, Салах и компания дори ще отбележат повече от гол. Двойният кръг на Арсенал и Сити има супер голям потенциал за адски много точки, но и съвсем реалната възможност нападателните опции и на двата тима да „нулират“ в директния мач. Пореден интересен кръг в FPL, нямам търпение!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P