FAQ

FAQ секцията ни е създадена за да отговори на вашите най-често задавани въпроси относно сайтовете за залози – правила и условия на букмейкърите, местни закони, коефициенти, уреждане на залози, начини на депозит и теглене на пари, лимитиране на акаунти и максимален залог, верифициране на акаунти. Екипът на «Букмейкър Рейтинги» е отговорил подробно на всичките възможни запитвания.

Ако искате да допълните секцията или имате допълнителни въпроси – не се колебайте да оставите коментар по-долу!

Букмейкъри
Регистрация в букмейкър
Разрешено ли е да се регистрирам и играя при повече от един букмейкър?
Разбира се. Можете да играете във всички букмейкъри по света, които приемат български клиенти. Все пак препоръчваме да избирате само измежду тези, които са оценени с рейтинг 5 или 4 и имат лиценз за България: https://bookmaker-ratings.bg/bookmakers-homepage/bukmeikari/
Сайтът на букмейкъра има българска версия, но не е оценен с рейтинг 5 или изобщо не фигурира в списъка с рейтинги. Защо?
За да присъства даден букмейкър в нашата класация и да е оценен с висок рейтинг, трябва да притежава не само българска версия, но обслужване на клиенти на български език и/или лиценз за опериране в България.
Букмейкърът, който съм си избрал, не приема български играчи или е с блокиран достъп от България. Какво да правя?
Съветваме Ви да изберете букмейкър, който има българска версия на сайта си, поддръжка на български език, както и лиценз за България. Може да намерите такъв букмейкър на следната страница: https://bookmaker-ratings.bg/bookmakers-homepage/top-bukmeikari/)
Как да разбера дали букмейкърът разрешава отварянето на акаунт в лева?
Узнать валюты, в которых та или иная БК позволяет открыть счет, вы можете в обзоре этого букмекера в нашем рейтинге: https://bookmaker-ratings.ru/rejting-bukmekerov/vse-bukmekery/.В ряде БК можно внести рублевый депозит на валютный счет, при этом рубли будут конвертированы букмекером в валюту вашего аккаунта и внесены на счет.
Защо букмейкърите не допускат играчи от някои страни?
Това най-вече зависи от законите в съответната страна и интересите на букмейкъра да оперира на нейна територия. Например, онлайн залаганията са забранени в САЩ и затова европейските букмейкъри не приемат американски играчи. Дълго време тази индустрия не беше регулирана и в България, но днес се изисква букмейкърът да разполага с лиценз, за да приема български граждани.
Нужно ли е да давам личните си данни, когато се регистрирам в сайт за залози?
Да, всички букмейкъри ще изискат от Вас да изпратите копие от лична карта и/или шофьорска книжка веднага след регистрация или след като изискате теглене на средства.
Искам да сменя валутата на акаунта си. Мога ли да се регистрирам отново? Ще ми затворят ли акаунта?
Букмейкърите не разрешават откриване на повече от един акаунт и затова един от двата профила ще бъде закрит или лимитиран. Най-добре се свържете с отдела за работа с клиенти и те ще Ви дадат точна информация какво да направите. В повечето случаи ще бъде нужно да изтеглите парите си от стария акаунт, да създадете нов с друга валута и старият ще бъде деактивиран.
Проверка на самоличност
Всички букмейкъри ли проверяват самоличността на играча преди да изплатят пари?
Да, всички букмейкъри го правят.
Какви документи е нужно да представят за да ми потвърдят самоличността?
Сканирано копие от лична карта, паспорт и/или шофьорска книжка. Възможно е и да Ви изискат копие от документи за битови плащания, банково извлечение или фактура от мобилен оператор, за да потвърдят Вашия адрес.
Букмейкърът иска от мен да изпратя сканирано копие на личен документ преди да ми изплати печалбите. Трябва ли да се притеснявам за нещо?
Няма от какво да се притеснявате, това е нормална практика. Всеки букмейкър препоръчан от нас (с рейтинг 4 или 5) прави всичко възможно да съхранява безопасно личните данни на клиентите си. Ще намерите списък с препоръчаните от нас букмейкъри тук: https://bookmaker-ratings.bg/bookmakers-homepage/bukmeikari/.
Депозит / теглене
Кога ще получа парите, които изтеглих от акаунта си?
Ако използвате онлайн портфеил, може да получите парите си и до няколко часа. Ако е банков трансфер - средно отнема 3-5 рабортни дни.
Парите, които изтеглих от сметката ми в сайта за залози, все още не са стигнали до моята карта. Какво да правя?
В подобни ситуации букмейкърът обикновено няма вина - ако парите са изпратени, то банката е отговорна кога точно ще Ви се появят в банковата сметка (разбира се, съветваме Ви да се регистрирате в сайтове с рейтинг минимум 4). Можете да се свържете с отдела по поддръжка на Вашия букмейкър и да попитате кога са изратени средствата. Възможно е тегленето да е съвпаднало с почивни дни или официални празници - банките тогава не работят.
Бонуси и промоции
Кои букмейкъри предлагат бонуси?
Можете да видите кои букмейкъри какви бонуси предлагат от секцията ни Бонуси и филтрирате с бутон "Бонус според букмейкър". Информация за бонусите можете да намерите и във всяко ревю на букмейкър.
Изпълних всички условия на промоцията, но не получих бонус. Какво да правя?
Съветваме Ви първо да се свържете с отдела по поддръжка на съответния букмейкър. Ако все пак мислите, че сте покрили абсолютно всички условия на промоцията, не сте получили задоволителен отговор от поддръжката, попълнете формата за жалби на нашия уебсайт и ние ще се опитаме да Ви помогнем.
Видях следното правило в условията на букмейкър за промоциите си: "Запазваме си правото да отменим тази оферта или да променим всяко нейно правило, без известяване на причини". Също си запазват правото да не допускат дадени играчи до взимане на бонус. Честно ли е това?
Всъщност това е доста често правило, което може да бъде намерено в условията на промоциите на почти всички букмейкъри. Кога и дали ще го използват и по какъв начин, зависи от конкретната ситуация. От нашия опит букмейкърите с висок рейтинг не злоупотребяват с тази възможност.
Блокиране на акаунт
Защо акаунтът ми беше блокиран?
Има няколко разлини причини това да се случи и те могат да се различават при различните букмейкъри. Възможните варианти са регистриране на повече от един акаунт, регистриране под чужда самоличност, опит за измама с кредитна карта, залог на уговорен мач. Някои букмейкъри предпочитат да не позволяват на рискови клиенти (играчи използващи системи за арбитраж, залагащи огромни суми веднага след регистрация или други професионални стратегии) да залагат при тях и това може да се окаже причина да затворят сметката Ви. Най-често в тези случаи букмейкърът ограничава максималния залог, вместо напълно да блокира даден акаунт.
Какво ще се случи, ако аз постоянно (например, всеки ден) печеля? Ще ми блокират ли акаунта?
Ако печелите постоянно, без да нарушавате правилата на съответния букмейкър, без да залагате на уредени мачове, букмейкъри с рейтинг "5" и "4" няма да Ви блокират акаунта (някои букмейкъри следват политика за ограничаване на риска, което значи че могат да ви намалят максималния залог, ако заподозрят арбитражна активност или залози с нетипично големи суми за акаунта). За да видите рейтингите на букмейкърите отидете тук: https://bookmaker-ratings.bg/bookmakers-homepage/bukmeikari/
Букмейкърът затвори акаунта ми, като преди това ми разреши да изтегля парите от баланса си. Защо?
Най-вероятно сте попаднали в категория "нежелани клиенти" и затова акаунтът Ви е бил затворен. Повечето сайтове за залози не харесват играчи, които прилагат безрискови тактики, като арбитраж на залози, залагане на среди, уреждане на мачове и т.н.
Други въпроси
Как реагират букмейкърите на стратегията за залагане Мартингейл?
Букмейкъри оценени с "4" или "5" в нашата таблица приемат такъв тип залагане, защото тази стратегия не е безрискова.
Как се отнасят букмейкърите към спортния арбитраж и други безрискови тактики?
Повечето букмейкъри могат да Ви ограничат максималния залог или да затворят акаунта Ви. Това не би трябвало да става, ако изберете букмейкър, който позволява такъв тип залагане. Вижте списък със сайтове за професионални залози: https://bookmaker-ratings.bg/bookmakers-homepage/bukmeikari-profi/.
Ще си получа ли парите обратно, ако букмейкърът има грешен резултат в секцията със залози на живо, а аз съм загубил/а заради тази грешка?
Както е посочено в правилата на всеки букмейкър, те не са отговорни за информацията, която се намира в лайв секцията на сайта (резултати, статистика), тъй като тази информация се предоставия от външна компания и може да има забавяния. Поради тази причина букмейкърите не биха преразгледали грешно поставен и уреден залог.
Каква е максималната сума, която мога да заложа?
Максималният залог зависи от популярността на даден мач или събитие, или възможните рестрикции (ограничаване на макс. залог, нов акаунт, неверифициран акаунт и т.н.), които може да имате наложени. Ако акаунтът ви е верифициран и залагате дълго време с букмейкъра - може да изискате увеличаване на максималния залог от самия букмейкър.
Мога ли да заложа на един и същи изход няколко пъти послеводателно?
Обикновено букмейкърите не ограничават поставянето на няколко залога за един и същ изход на дадено събитие, стига да не се опитвате да преминете границата на максималния Ви позволен залог.
Платежни системи
Банкови трансфери (карти / акаунти)
Коя карта би била подходяша за депозиране на пари в онлайн букмейкърите?
Дебитна/кредитна карта Visa Classic Може да бъде използвана и за депозит, и за теглене. Mastercard и Visa Electron също са популярна карти и за двата метода, но е възможно някои букмейкъри да не приемат теглене с тях. Що се отнася до букмейкърите с лиценз за България - не би трябвало да имате проблем с която и да е било от популярните кредитни/дебитни карти (VISA Classic, VISA Electron, Mastercard, Maestro), стига да е издадена от банка в България.
Мога ли да използвам моята Visa Electron дебитна карта, за да депозирам и тегля средства от букмейкърския си акаунт?
Това зависи от съответния букмейкър и банката, която Ви е издала картата. Има вероятност при заявяване на карта Visa Electron, да сте посочили, че не желаете да я използвате за онлайн разплащания, така че Ви съветваме да проверите. Всички букмейкъри с рейтинг "4" или "5" и лиценз за България приемат плащания с карти Visa Electron издадени от банки в България.
Колко време отнема банковия трансфер/превод?
Обикновено отнема между 3 и 5 работни дни, за да пристигнат парите в банковата сметка на букмейкъра, след което ще ги видите във Вашия акаунт. Тегленето обратно от букмейкъра към банковата ви сметка отнема също 3-5 дни.
Онлайн платежни системи
Как да депозирам пари в Skrill?
В Skrill можете да депозирате чрез банков трансфер, дебитна/кредитна карта, epay.bg, a също и с биткойн. Също така можете да използвате Skrill само като платежен портал - директно вкарвате парите по сметката си в букмейкъра, но използвате системата на Skrill. В този случай ще бъде нужно тегленето да бъде към Скрил.
Каква е сумата на минимален депозит и минимално теглене в Skrill?
Няма минимална сума за депозит и теглене. Все пак Skrill е по-подходящ за професионалните играчи, тъй като таксите за правене на плащания отпадат, след като се достигне VIP статус.
Какви документи са ми нужни, за да верифицирам акаунта си в Skrill? Мога ли да изпратя снимки на документите ми, вместо сканирани копия?
За да използвате Skrill, е нужно да верифицирате акаунта си. Изпратените копия могат да бъдат снимани с фотоапарат или с камерата на смартфона Ви, но трябва да запълват цялата снимка и да са достатъчно ясни.
Как мога да получа статус Skrill VIP?
За да получите статус Skrill VIP, е нужно акаунтът Ви да е напълно верифициран и да депозирате поне по 6000 евро за 3 месеца през Skrill.
Какъв документ трябва да представя, за да верифицирам адреса си?
Можете да представите бележка за платена битова сметка, сметка за телефон, фактура от мобилен оператор или извлечение от банкова сметка. Важно е обаче Вашият адрес да фигурира в съответния документ.
Нужно ли ми е банково извлечение, за да верифицирам акаунта си в електронен портфеил?
Да, извлечение от банкова сметка е достатъчно, за да потвърдите адреса си. Също така можете да използвате платена битова сметка или фактура от мобилен оператор. Задължително адресът на документа и този в акаунта трябва да съвпадат.
Мога ли да използвам повече от един електронен портфеил при залагане в букмейкър?
Да, можете да използвате повече от една платежна система в един и същ букмейкър. Повечето букмейкъри обаче задължават изтеглянето на пари да стане чрез същия метод за плащане, с който е направен последния депозит.
Какда разбера какви начини на плащане приема даден букмейкър?
Ние в «Букмейкър Рейтинги» се стараем да поддържаме актуална базата данни с начините за депозит и теглене на всеки от проверените от нас букмейкъри, в секция Всички букмейкъри. Все пак често се случва сайтовете за залози да променят и добавят още методи за плащане, затова Ви съветваме да се обърнете към отдела по поддръжка на съответния букмейкър.
Мога ли да депозирам с PayPal?
Въпреки, че има букмейкъри, кито приемат PayPal за платежен метод, сайтовете с лиценз за България не разполагат с тази възможност.
За колко време букмейкърът изпраща парите ми до Skrill или Neteller?
Трансферът към електронен портфеил обикновено се изпълнява в рамките на 12 часа (зависи от букмейкъра). Често може да получите парите си до 2 часа след изпращане на заявка за теглене.
Други въпроси
Кой метод на теглене е най-бърз?
Определено това е теглене чрез Skrill.
Коментари 0
За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P