Нещо, което никога няма да видим в България…

Стефан Ралчев
Нашенци мислят, че футболът продължава да е обикновено ритане на топка, а той отдавна не е само това…

Гриша Ганчев

Ситуацията в ЦСКА е меко казано критична! Най-вече откъм цялостно управление на клуба, което води до последици на всички нива – треньори, селекция, маркетинг, визия, ДЮШ, комуникация с фенове и т.н.

Нещо много актуално. Което според мен никога или почти никога няма да видим в България.

Президентът на Хайдук Лукша Якобушич застана и даде интервю за клубната телевизия, в което говори много… (дори не ми се правят сравнения чисто визуално как изглежда той и как 2/3 от футболните президенти/босове у нас, но това е най-малката подробност.) Макар че не е точно така – човекът застава с костюм, с ВРАТОВРЪЗКА В КЛУБНИТЕ ЦВЕТОВЕ и говори.

Ще цитирам някои негови думи: „ЧУВСТВАМ СЕ ЗАСРАМЕН. ПРЕДИ ВСИЧКО ЗАРАДИ РЕЗУЛТАТА, НО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗАРАДИ ИГРАТА В ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ДЕРБИТА. ТОВА НЕ Е ХАЙДУК, КОЙТО НИЕ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕМ…“

И президентът на Хайдук продължава: „ЧИЯ Е ВИНАТА?! АКО ТРЯБВА ДА ИМА ПЪРВИ – АЗ СЪМ ВИНОВЕН!“ Добавя, че за тези 3 години и половина е искал да види „мощен, силен и господстващ Хайдук“!

Е…е! Питам се аз, след 9 години президентът на ЦСКА задава ли си въпроса какво е искал да види и въобще какво вижда в клуба. Разочарован ли е, виновен ли е, срам ли го е???

И така нататък, и така нататък.

Вие да чухте президентът на ЦСКА (а и на който и да е друг български клуб да коментира по този начин?!) Макар че ако трябва да бъда честен – Петричев и шефове в Лудогорец подадоха оставка след резила с Нордселанд. И Стоян Орманджиев днес говори за обща вина в ЦСКА! Но тук говорим да излязат Ганчев, Сираков, хората от ТИМ, Цв. Найденов, хората от Кърджали (които и да са те), президентът на Ботев Пд и т.н.

ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО ИЗЯВЛЕНИЕТО В ХАЙДУК

Хайдук (Сплит) тази година беше огромен фаворит за титлата в Хърватия (за последно шампион 2005 година). Клубът направи наистина звездна селекция с Иван Перишич, Ловре Калинич, Никола Калинич, Марко Ливая. Тоест, всички планове и цели бяха за титла и нищо друго.

Нещата вървяха добре, но вчера Хайдук отпадна на полуфиналите за Купата от Динамо Загреб, а в първенството нещата излязоха извън контрол и отборът е на 7 точки от лидера Риека.

След полуфинала с Динамо – позната картинка. Феновете на Хайдук вилняха сериозно.

И президентът излиза и говори – дали е честен, или не; Дали е прав, или не – не е важно. Важното е, че там УВАЖАВАТ институцията Хайдук, общността Хайдук и футбола.

А тук нашенци все още си мислят, че футболът е просто едно ритане на топката, а то отдавна не е. И че всичко се решава с влизане с ритник в съдийската стая. Сигурно и в Хърватия се случват такива работи, но хората правят друг футбол, какъвто за съжаление ние никога няма да правим…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P