Дигитален Спорт – мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт

Initiative for the digitalisation of Bulgarian sport

Дигитален Спорт е инициатива на Букмейкър Рейтинги – един от най-големите спортни портали в България.

Мисията на „Дигитален спорт“ е всеки спортен клуб в България да има собствен уебсайт, в който се съдържат актуални данни, новини за предстоящи и минали срещи, информация за детско-юношеската школа, както и подробна информация за историята, ценностите и партньорите на клуба.

ВЛЕЗ В ДИГИТАЛЕН СПОРТ

Изработените сайтове от digitalensport.bg са създадени напълно безвъзмездно и предоставени на клубовете без допълнителни такси.

Към този момент са създадени над 70 напълно функциониращи уебсайта на клубове в спортовете футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Следващата цел са женски отбори, както и отбори от по-ниските дивизии на тези 4 спорта и добавянето на още колективни и индивидуални спортове.

ДЮШ Регистър

ДЮШ Регистър

Един от основните акценти на инициативата е върху детско-юношеския спорт. Дигитален Спорт предлага специален ДЮШ регистър с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на спортните клубове в България. Целта е бърз и лесен достъп на подрастващите и техните родители към спортни бази (стадиони, зали, игрища), клубовете и дори график на тренировъчния процес.

ВЛЕЗ В ДЮШ РЕГИСТЪР

Подкрепа на Дигитален спорт

DigitalenSport.bg е подкрепен от четирите водещи федерации – Български Футболен Съюз, Българска Федерация по Волейбол, Българска Федерация по Баскетбол и Българска Федерация Хандбал.

подкрепа към Дигитален спорт

„Българска Федерация Волейбол (БФВ) продължава да подпомага и споделя инициативи за дигитализиране на българския спорт. Ние като федерация популяризираме инициативата, информирайки всички клубове за възможността да имат свой собствен работещ уебсайт и занапред ще продължим да подкрепяме тази кампания“, коментира президентът на федерацията по волейбол Любомир Ганев.

Част от кампанията е и актуалният волейболен шампион на България – Лукойл Нефтохимик: „Инициативата на Digitalen Sport e похвална необходимост. Ние като шампиони на България трябва да достигаме бързо, в духа на съвременните технологии, до нашите фенове. Целта е ясна – да върнем децата от телефоните и лаптопите в залите, тоест да извървим светкавично обратния път. А най-прекият тръгва именно от лаптопите и телефоните“, е мнението на президента на клуба Огнян Томов.

Изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов добави: „Дигитализацията не е бъдеще. Тя е настояще и в някаква степен в българския спорт дори изоставаме от модерните и съвременни тенденции. Подкрепяме тази инициатива, защото в нея виждаме огромен потенциал, а и в настоящия момент е отлична възможност за всички отбори у нас. Броят на клубовете расте, популярността на баскетбола расте, така че това е възможност да помогнем на този процес. А инициативи като тази само могат да са в помощ.“

“Много добра инициатива, чрез която имаме още един начин на достъп до нашата аудитория. Привържениците на Беласица винаги са били до нас и са ни подкрепяли и ние се стремим да бъдем достатъчно актуални, стигайки до тях по най-лесния начин. Сайтът ни дава чудесна възможност особено в раздела с детско-юношеска школа, която е нашата гордост“, коментира президентът на ОФК Беласица (Петрич) Ивайло Хаджигаев.

„Отлична инициатива, която вярваме, че ще помогне не само на клубовете, а и на любимия ни спорт да върви напред. Надяваме се всички клубове, които до момента по една или друга причина нямат свой собствен интернет сайт, да се възползват от тази възможност. Федерацията подкрепя кампанията, защото сме убедени, че днешното време изисква да бъдем максимално комуникативни, мобилни и информативни“, коментира президентът на Българска федерация хандбал Росен Добрев.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България,
затова достъпът до него е ограничен.
Препоръчваме ви букмейкъра
към който ще бъдете пренасочени сега...
Вход / Регистрация
P