Първо полувреме / краен изход

Какво е залог за първо полувреме / краен изход (HT/FT)

Съвременните букмейкъри дават огромни възможности на любителите на спортните залози. Освен всевъзможните пазари, които са стотици за огромна част от мачовете, както знаете - може да правите залози за краен изход на дадено събитие, но и не само. Десетки са опциите, в които може да залагате за изход на събитието само за първо полувреме, за второ полувреме, както и комбинация Първо полувреме краен резултат. Това означава, че правите залог както за изхода на събитието през неговото първо полувреме, така и за крайния изход. Именно поради тази причина тези залози се наричат залози за Първо полувреме Краен резултат (Half time/Full time) или казано на жаргон футболни прогнози първо краен. Тук сами разбирате каква е разликата с прогнозите или залозите за краен изход. Тук не само трябва да познаете крайния изход от събитието, а изходът от първото полувреме и крайния такъв.

Видове залози за първо / краен

Букитата предлагат огромно разнообразие от видове залози на Първо полувреме Краен резултат. Това важи не само за крайния изход (1Х2) на мача, но например и за Над/Под голове, за Брой голове Първо полувреме или Второ полувреме и т.н. Може да имате пазар Първо полувреме/Краен резултат - Двоен шанс. Тоест, трябва да прогнозирате Двойния шанс, както през първото полувреме, така и в края на двубоя. Например, може да играете 1Х/1Х и други комбинации. Може да имате следната комбинация, която включва Първо полувреме/Краен изход и Общо голове в мача (Над/Под). Тук трябва да познаете освен развоя на двубоя и общия брой попадения в срещата (като броят на голове е различен - 0.5 гола, 1.5 гола, 2.5 гола, 3.5 гола и т.н.) Може да имате и още един вид, включващ в себе си този пазар. Първо полувреме Краен изход и Брой голове само за първото полувреме (0.5 гола, 1.5 гола, 2.5 гола и т.н.) Същото важи и за броя на головете през втората част от двубоя. Съществува и още една комбинация - Първо полувреме и Краен изход, но комбиниран с Точен резултат (тук сами разбирате, че коефициентите са доста високи). Например за даден мач, ако изберете 1/1 плюс Точен резултат 1:0/1:0 (1:0 на полувремето и 10 краен резултат) коефициентът е 13.00. Но има и в пъти по-високи коефициенти в зависимост от развитието на мача. Сравнително по-рядко, но има и комбинация между залог за първото полувреме и краен резултат, плюс Брой корнери или картони.

Какво е обръщалка?

Може би любимата тема на много от любителите на спортните и в частност футболните залози. Думата обръщалка стана популярна в последните няколко години и то разбира се, благодарение на българското първенство по футбол. И по-специално някои меко казано по-интересни и любопитни мачове. Какво е обръщалка. Този термин в разговорната бетинг тематика се използва, когато има обрат в резултата на даден мач. Например, домакинът повежда с 1:0, гостите обръщат до 2:1. Гостите повеждат с 0:2, домакините стигат до обрата с 3:2. Когато говорим за тези обрати в резултата, в последните няколко години социалните мрежи буквално "бълват" изключително креативни творения, олицетворяващи обратите в родния български шампионат по футбол. Не е тайна, че именно в тези години нарицателно и повод за доста шеги стана президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Именно белите случайно или не доста често стават участници в мачове с подобни обрати. И след такива двубои колажите, клипчетата и снимките с т.нар. обръщалка "залива" социалните мрежи. Много често обратите биват наричани от феновете и "палачинки" поради простото обяснение, че и палачинката се нуждае от обръщане, както и резултатът в конкретния мач. Феновете много често използват термина "ще има ли палачинка", когато един отбор поведе в резултата, надявайки се на обрата, за да излезе по-висок коефициент.

Кога да играем на първо / краен?

Има няколко подхода кога са играем Първо полувреме Краен резултат. Ще напиша тези, които следвам аз и мога да ги дам като съвети или един вид стратегия за успешни залози. Избирам силен домакин, който играе срещу по-слаб противник. Тогава търся 1/1 като Първо полувреме Краен изход, защото очаквам домакините да поведат още през първата част и съответно да спечелят двубоя. Когато търся Х, много често избирам точно този подход - залагам на Х/Х на полувремето и краен изход, което доста често ми е носило печалба. Идеята е, че ако смятам, че даден двубой ще завърши наравно, нищо не губя, ако пробвам Равен/Равен на полувремето и в края на двубоя. Разбира се, че не е гаранция за успех, но шансът е голям. Ако търсим висок коефициент, тогава идва момента за обръщалката. Защото всеки обрат в резултата или поне над 90% от обратите пристигат с високи коефициенти. Тогава в повечето случаи на късмет опитваме да потърсим обрат. И в повечето случай идеята е да търсим по-слабият тим да поведе в резултата, а накрая фаворитът да постигне обрата. Много по-рядко ще се случи силният тим да поведе и слабакът да обърне... Подходящо за игра на Първо полувреме Краен изход е, когато имаме силен гост, но не толкова, че да му се доверим изцяло и да опитаме 2/2 (тоест да води на почивката и да спечели). Можем винаги да потърсим Равенство на полувремето и Победа за госта, което също ще ни донесе хубав коефициент.

Плюсове и минуси за първополувреме / краен изход

+Висок коефициент (безспорен плюс). Ако чистата единица за фаворит например е 1.40, то ако изпробваме 1/1, ставката автоматично се покачва на 1.75 - 1.80. +Възможност да играем огромен коефициент само от едно събитие (макар и с малък шанс да се получи). Например при резултат 0:2 за единия отбор при оставащи по-малко минути до края, обратът може да ни донесе супер ставка и така с малко пари да приберем хубава печелба. +По традиция повечето любители предимно на футболните залози играят Полувреме Краен резултат именно на полувремето, т.е. можем да правим залози на Първо/Краен и На Живо. На късмет опитват обръщалки и това често им носи успех. -Има по-висок риск. Защото тук трябва да прогнозираме и заложим успешно не само на крайния изход, а и на полувремето. Това си е майсторство, ако търсим високи ставки, защото изпълнението безспорно е трудно.

В кои спортове можем да играем на първо/краен?

Можем да правим залози на полувреме и краен изход не само на футболни мачове. Подобни възможности има при баскетболните двубои например. Там също има полувреме (макар че в баскетбола се играе на четири четвъртини, но полувремето е след първите две четвъртини - и в Европа, и в НБА). Можете да използвате Полувреме Краен резултат и в хокея, тъй като там също има полувреме. Същото важи за американския футбол, ръгби, водна топка, хандбал и други.

Мнение за пазара първо полувреме / краен изход

Изключително много ми допада този пазар, защото обичам да увеличавам коефициентите. Понякога ядосан на букитата, че например дават доста ниска единица или по-ниска от очакваното за мен за фаворита, веднага се прехвърлям към пазара 1/1, ако разбира се смятам, че домакинът ще поведе до почивката и след това ще си спечели мача. Така получавам почти двойно увеличение на ставката, което съвсем подобрява ситуацията. Харесвам и възможността да търся високи коефициенти, когато играя с по-малко средства. Тогава има логика да потърсим обратите в резултата, за които вече писах. Ако пък имате късмета да комбинирате два подобни обрата, коефициентът излита в друга орбита. Но рядко се случва... и трябва да бъдете търпеливи и постоянни доста дълго време в преследване на успеха по този начин. Много ми допада опцията да играя Х/Х (за нея също писах) и ви я препоръчвам. Знам, че чистият Х може по-лесно да се хване, но помислете - ако смятате, че даден двубой "се е убил" за 0:0, защо да не вземете по-високия коефициент. Защото едно е 3.60 за Х, а съвсем друго е Х на полувремето и Х краен резултат - 5.00. Разбира се, такива залози крият и не малко риск. Вече ви казах, че е по-трудно да прогнозираш изхода на двубоя на полувремето и след това накрая на мача, в сравнение с това - да уцелиш само крайния изход. Но пък нали затова залагаме, за да пробваме както знанията и опита си, така и късмета си.

Вижте други прогнози

Подтверждение подписки
Удачно подписался!

Мы отправили вам письмо с подтверждением на указанный е-мэйл. Всего один клик для активации подписки на новые прогнозы. Будь всегда в теме :)

Круто, теперь все новые прогнозы будут приходить к тебе на указанный е-мэйл. Будь всегда в теме :)

Хочешь отписаться?

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах на этот вид спорта на ваш электронный адрес.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P