Букмейкъри, предлагащи опция Кеш-аут/Затвори залог

През 2011 година Betfair въведе нова функционалност в своята спортна борса за залози, която малко след това се наложи и в класическия негов букмейкър. Възможност, която бързо се хареса на потребителите и в следващите няколко години се превърна в задължително допълнение за всеки водещ букмейкър.

Става въпрос за Cash-Out опцията, която може да срещнете и под други наименования, като например „Затвори залог”. Нейната основна идея обаче е една и съща, като тя се състои в това, че още преди края на спортните събитията във вашия фиш да имате възможност да прекъснете залога, като премахнете риска от загуба за сметка на по-малката печалба.

Кои букмейкъри предлагат опцията Cash-Out

Вижте списък с букмейкърите, които предлагат опцията Кеш-аут, също известна като...

Прочети описание

Вижте списък с букмейкърите, които предлагат опцията Кеш-аут, също известна като Cashout или Затвори залог в различните сайтове.

Същност на Cash-Out опцията

Cash-Out е голямо удобство за потребителите, независимо дали залогът им върви към печалба или загуба. Представете си, че сте заложили 10 лева на права колонка от пет мача, при потенциална печалба от 100 лева. Първите четири от тях вече са излезли и ви остава единствено последната среща. Букмейкърът обаче ви предлага да затворите залога и моментално да приберете 65 лева, без значение от крайния изход на последния мач.

Иначе казано, купувате си спокойствие. Разбира се, това е само измислен пример, докато в реална ситуация предложената сума за затваряне на залога зависи от различни фактори.

Друг вариант, в който Cash-Out би бил полезен е, ако залогът ви не тръгне по най-добрия начин и прецените, че вероятността той да бъде непечеливш се е увеличила. В този случай затварянето на залога би имало задачата не да ви осигури някаква печалба, а да ограничи загубите ви.

Например, ако сте заложили 50 лева на 2.00 коефициент за единица на Барселона в домакинството им на Реал Мадрид, но десет минути преди края на мача резултатът все още е 0:0, а играта е равностойна, то букмейкърът ще ви предложи да затворите залога на по-ниска сума от вашите инвестирани 50 лева. Останалото е изцяло въпрос на избор.

Cash-Out е атрактивна възможност най-вече при използването и в мачове на живо. В тях вие можете да наблюдавате срещата и в зависимост от нейния развой да предвидите, дали залогът ви ще бъде сполучлив, още преди да е станало късно.
Какво е кеш-аут

Кога мога да го използвам

Cash-Out опцията обикновено е налична за почти всички събития на живо, както и за срещите в по-популярни спортове и първенства, но не във всички техни пазари. Това обаче отново е по преценка на конкретния букмейкър. Важно е да знаете, че ако дадена среща не се предлага на живо няма да получите възможност да я затворите на живо.

Не всеки мач предлага възможност за затваряне, така че приемете Cash-Out функцията като бонус възможност, която ви дава повече контрол и гъвкавост над залозите и ограничава риска ви. Определено не е добра идея селекциите ви да са базирани на това, как и кога би било удачно да ги затворите.

В повечето сайтове за залози преди направата на залог на практика нямате гаранция, че ще получите възможност за затваряне. Някои букита обаче, предлагайки такава опция, ще знаете дали впоследствие бихте могли да затворите залога си.

Какво печели букмейкърът

Имайте предвид, че Cash-Out функцията не е създадена за повече печалби от потребителите, тъй като това би означавало и повече загуби за букмейкърите. При определянето на сумата, която бихте получили за затваряне на залог, букмейкърът изчислява процента вероятност за печалба на вашата селекция, след което ви предлага част от него, така че чисто статистически да е повече на плюс отколкото на минус.

Ако текат последните минути на заложен от вас мач, в които ако нищо не се промени вие ще спечелите 100 лева и да кажем, че букмейкърът определи 90% шанс залогът ви да е печеливш към дадения момент, то процентът за Кешаут ще падне примерно на 85% и предложението, което ще получите за затваряне на залог би било 85 лева. Една игра на надлъгване между потребители и букмейкъри, в която всяка от двете страни би могла да излезе печеливша, но в крайна сметка математиката не е на ваша страна.

Кой букмейкър ще ми предложи най-добър Cash-Out

Букмейкърите са в постоянна надпревара в това, кой ще предложи най-доброто на своите клиенти, независимо дали става въпрос за коефициенти, бонуси, функционалности или нещо друго. Без съмнение  Cash-Out е опция, която ще продължи да присъства и да се усъвършенства в различните букита. На този етап обаче bet365 като че ли е едни гърди пред останалите, които спорят за званието най-добър Cash Out/Затвори залог със своето bet365 затвори залог. Като освен голям избор на селекции и разумни предложения за затваряне на залога, те имат и няколко допълнителни екстри в услуга на потребителите.

Частичен Cash-Out

Частичният Cash-Out е функционалност, налична при Bet365, като при нея може да затворите залога, но не на цяло или с други думи да приберете определена част сигурна печалба, а с останалите пари от залога ви да продължите и да изчакате края на мачовете ви. По този начин ще сте доволни, че сте спечелили определена сума, но и няма да ви е яд, че сте затворили предварително печеливш залог.

Разбира се, крайната печалба ще е по-ниска, но това е цената на риска, която вие сами решавате дали да платите. Все пак, винаги е добре да имате повече възможности, а относно конкретно тази, то умелото и използване определено би могло да ви е от плюс.

Автоматичен Cash-Out

Автоматичното затваряне на залог е възможност, която на този етап ще откриете само в Bet365. Тя ви позволява предварително да изберете каква печалба ви устройва, като при нейното евентуално достигане, залогът ви автоматично ще се затвори. Основната идея на тази функционалност е да ви спести постоянното преглеждане на предлаганите суми за Cash-Out. Друг е въпросът защо гоните определен коефициент, като вече сте решили, че ще се задоволите и на по-малко.

Нашето мнение е, че Cash-Out е възможност, която трябва да се използва по лична преценка, спрямо развоя на дадения фиш и селекциите в него. Най-мъдрият избор е в конкретния момент да определите степента на риска и да вземете най-доброто решение спрямо ситуацията. Наличието на Cash-Out опцията е удобство за потребителя, но да не забравяме, че тя носи повече печалба за букмейкърите.

Налични пазари и коефициенти

Освен с допълнителните си функционалности, Bet365 се отличава от останалите букмейкъри у нас по брой пазари, предлагащи Cash-Out. Относително е да се определи, къде коефициентите за затваряне са най-високи, но опитът ни показва, че и в това отношение лидери отново са споменатите два букмейкъра.

По какво се различава Cash-Out при останалите букмейкъри

Като за начало споменатите по-горе възможности като частичен или автоматичен Cash-Out на този етап не присъстват в Efbet, сайта на букмейкъра Winbet и PalmsBet. В нито един от тези букмейкъри няма да получите и предварителна индикация, че даденото събитие ще получи възможност за затваряне на залога, така че особено ако залагате на по-непопулярни спортове и първенства, то нищо чудно да останете и без тази възможност.

Efbet и Winbet уверяват, че всички налични спортове в менюто им биха могли да предложат Кешаут, но истината е, че това си остава субективно решение от тяхна страна, върху което нямате никаква власт. Все пак, ако конкретното събитие предлага залози на живо, то по всяка вероятност бихте могли да се възползвате и от затваряне на залога.

Двете букита също така предлагат и Cash out на множествени залози, за разлика от Палмс Бет онлайн например, където те трябва да бъдат единични. Друг огромен недостатък там е, че може да затваряте залози само от категория футбол и разбира се, отново само на мачове по избор на букмейкъра.

Как да използвам Cash-Out

Във всички букмейкъри Cash-Out опцията е интуитивна и лесна за използване, като когато е налична, обикновено ще откриете бутон в близост до вашия залог, чрез който за броени секунди ще може да затворите и да видите съответната печалба в сметката си, независимо дали говорим за мобилната или десктоп версия на букито. В Winbet въпросният бутон е с наименование Cash Out, докато при Bet365, Efbet (Цялостно ревю за сайта Efbet.com) и PalmsBet ще го откриете като „Затвори залог”. Ролята му обаче е една и съща.

bet365 cash-out

Няма как Кешаут да бъде толкова разпространена функционалност и да не бъде полезна. Повечето залагащи са свикнали с нея и често я използват, тъй като тя предлага допълнителна гъвкавост при залозите и на практика може да намали или да премахне напълно риска от загуба.

Основният неин минус, което впрочем е нещо напълно очаквано и в реда на нещата, е фактът, че при Cash-Out крайната ви печалба ще е по-ниска от потенциалната такава, при познаване на всичките ви селекции. Друг аспект, който би могъл да ви подразни е лекото забавяне от няколко секунди при затваряне на залога в мач на живо.

Сами разбирате, че ситуацията на живо е изключително динамична и всеки момент може да се случи събитие, което рязко да промени предложената ви сума за Cash-Out. В този случай няма какво да направите и на никой не му пука, че сте натиснали бутона за затваряне на залога две секунди преди отбелязването на гол.

FAQ / Често задавани въпроси

❓ В кои букмейкъри има затвори залог?

Опцията затвори залог я има в почти всички лицензирани букмейкъри в България.

❓ Къде е най-добрият кешаут?

Bet365 все още е лидер сред конкурентите си в предлагането на тази опция.

❓ Какво е затвори залог?

Тази опция ви дава възможността да спечелите част от крайната си печалба преди всички срещи от фиша ви да са приключили.

❓ Какви видове кешаут има?

Пълен кешаут, частичен cash-out, автоматичен кешаут.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България,
затова достъпът до него е ограничен.
Препоръчваме ви букмейкъра
към който ще бъдете пренасочени сега...
Вход / Регистрация
P