Fantasy Premier League GW5: Планина за изкачване след 4 кръга… #GW5 #FPL

Мартин Георгиев
Mного труден път ни чака – вече изоставам адски много от лидерските позиции и сякаш не мога да набарам точната формулировка. Може би няма да активирам уайлдкард, но съм близо до това…

fpl gw5 martin georgiev

Ревю на GW4

Наиграх се тотално през тази седмица, като най-големият ми реализатор след Холанд бе Рашфорд със „само“ 7 точки… Разочарован съм от трансфера си Фуодън, от Сака, от Диас, от Фернандеш, от Чилуел, от Едерсон, Еступинян и т.н… Май изредих целия отбор?

Като погледнем назад много ютубъри, инфлуенсъри ни набиваха да вземем Пикфорд и Педро и за жалост аз се поддадох за второто, въпреки че знаех, че Жоао Педро е изключително надценен футболист – е, това вече започва да се вижда… За съжаление трябва да преглътнем тези моменти и да обвиняваме единствено и само себе си за това, че се поддаваме на външно влияние. От сега нататък се доверявам единствено и само на „третото си око“.

Отборът за GW5

Отборът ми е… много небалансиран и въобще не ми харесва, но му давам още 1 седмица… само 1.

На вратата правя скандален ход – очаква се скоро Одисеас да смени Търнър като номер 1 за Форест, така че сега е времето на американеца да играе за ЖИВОТА СИ… преносно, разбира се. Форест у дома ми харесват.

Защитата ми има 2 силни защити у дома и Салиба срещу Евертън, които едва миналата седмица показаха, че могат да вкарват. По принцип дефанзивната част е слабата страна на Арсенал, но има по-голям шанс Салиба да има суха мрежа, отколкото Еступинян и отколкото Педро да вкара гол на Юнайтед. Чилуел също не ми харесва и не очаквам суха мрежа от Челси, но е КРАЙНО време тази схема на Почетино с Чилиуел като ляво крило да се отплати поне с асистенцийка…

Не трябваше изобщо да стартирам сезон и с Бруно, и с Рашфорд, ама тук малко фенщината ме подведе… Все пак смятам Юнайтед за категоричен фаворит у дома срещу Брайтън и смятам, че РДЗ ще подцени Юнайтед (както и да звучи това!!!) и ще се опита да играе „Де Зерби-бол“ насред Театъра… Ще бъде срещнат от брутални контри и поне 3 гола в кошницата. Believe that.

Фоудън и Сака… не ми харесват, но са елитни играчи и е време да вкарат, въпреки че смятам, че Сити ще се издънат срещу УХ.

Мадисън… трябваше да го имам много отдавна, а не да го взема баш преди „тегавите“ му кръгове, но домакинство на Шефилд Юнайтед няма, просто няма как да го изпусна.

Топ 3 играчи да купите за GW5

Муса Диаби (6.6), Астън Вила: 9.9% ownership: Мачът срещу Кристъл Палас изглежда като задължителен за взимане от Вила, особено след информациите, че Гехи и Лерма пропускаат двубоя за Палас. Харесват ми и предстоящите мачове на Вила, въпреки че веднага след това имат Челси и Брайтън, но това са два отбора, които така или иначе допускат попадения.

Раул Хименес (5.4), Фулъм: 1.2% ownership: Пънт, който да пробвате за 1-2 седмици. Очаквам Фулъм да вкарат поне 2 гола на Лутън, защото завалиите освен, че са „шапкари“, ще са и тотални „опашкари“. А и очевидно Палиня остава във Фулъм поне до зимата и ще играе, така че съм уверен, че котиджърс ще играят стабилно.

Морган Гибс-Уайт (5.9), Нотингам Форест: 1.9% ownership. Пак диференшъл, но предвид, че Бренан е продаден, а Еланга май пропуска, то след Айуони МГУ е най-добрият избор за атакуващ футболист от Форест. Нотингам у дома са супер отбор, особено срещу такъв от долната половина на таблицата.

Топ 3 играчи да продадете за GW5

Первис Еступинян (5.3), Брайтън: 64.7% ownership: Скандално е, но мисля, че сега е моментът да кеширате, защото предстои труден мач с Юнайтед, после мачове в Европа, после „лесно“ на пръв поглед домакинство на Борнемут, но след това… Вила, Ливърпуул и Сити. Предпазете се от падане не цената и кеширайте сега.

Джордан Пикфорд (4.4), Евертън: 10.5% ownership: Все още над 1/10 от фентъзи играчите имат Пикфорд в състава си… Това е скандално. Бих жертвал дори -4, за да го разкарам, защото според мен цената му ще пада още и още…

Луис Диас (7.7), Ливърпул: 12.5% ownership. Отново възможност да кеширате, ако го имате от 7.5. Предстоят 4 много трудни двубоя за Ливърпул според мен, като Уулвс се подценяват неразумно. Уест Хям изглежда труден опонент и то след кръг в ШЛ, така че не знам дали въобще Диас ще стартира двата предстоящи мача във ВЛ, особено предвид пътуването му до Южна Америка сега.

Капитан за GW5

Холанд, но се колебая… като нищо в последния момент да направя някоя „глупост“ и да я сложа я на Мадисън, я на Рашфорд. Изоставам доста и е време за тежки решения.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P