„Спасението“ на младежите, защо Мъри стана маша за атака срещу Сираков и кой спаси Левски до момента

Стефан Ралчев
Няма много щастливи сценарии за бъдещето на сините

Феновете на Левски заслужават безпрекословно уважение. Дълбок поклон за всичко, което са правили през годините и най-вече през последните трудни години. Дарения, кампании, инициативи – няма две мнения по въпроса. НО… от доста години насам едни лица, наричащи се фенове на Левски, всячески се опитват да управляват процесите в клуба (според мен дори го правят по един или друг начин). Младежите от конкретни фенски фракции са вреда за Левски – категорично! Браво за хубавите хореографии, но на каква цена са синьо-жълтите фойерверки и изрисувани знамена?! Браво за даренията, но на каква цена са те?! Браво за пълния сектор „Б“, но на каква цена и срещу какво се пълни той?!

Нали няма наивници, които смятат, че точно тези „фенове“ (ще продължа да ги слагам в кавички), правят всичко, защото Левски е кауза, любов, живот. Тези изтъркани клишета и син морал да го преподават на друго място. Със сигурност тези хора са фенове, но не са по-малко левскари от всеки един друг левскар в България и на най-затънтеното кътче в света. Тогава те с какво право претендират да са повече левскари от другите?! Защото както казва един младеж – Димитър Костадинов: „Тези хора са всеки ден на Герена…“ Супер, но това, че НЕтатуираният чичо Петър от някое родопско село не е всеки ден на Герена, прави ли го по-малко левскар? Или българинът от Чикаго по-малко левскар ли е, ако и той е превеждал суми за спасението на Левски?! Тогава тези, които са всеки ден на Герена с какво са по-различни…

Вече писах за конфликтните лагери в Левски и кой на коя страна е. Истината обаче е, че както тези фенове (подчертавам – абсолютно всички фенове) спасяваха и все още спасяват Левски, така тази малка група „фенове“, пълна с компрометирани младежи, ще съсипе клуба. И това е на ръба да се случи.

Само не разбрах защо Станимир Стоилов заигра в техния отбор. Защо индиректно се противопоставя на Сираков, защото това е така. До ден днешен Стоилов не взе отношение и нито веднъж не защити Сираков. Защо не се изправи пред любимите си фенове и не им каза – дайте да работим заедно. Всички правим усилия да спасим клуба, всички трябва да сме заедно. А реално не спря да „се слага“ на привържениците, но за Сираков нито дума. Възможно ли е именно „феновете“ да използват Стоилов, за да удрят по Сираков? Напълно е възможно и на практика така се случва.

Сираков? Какво взе на младежите „фенове“, за да се превърне в най-черния. Всички знаем, макар те да казват: „Ние не искаме власт и управление, а искаме нашият Левски да се управлява прозрачно…“ Не искат власт, само че искат други неща, които допреди Сираков правеха на Герена и всичко беше мирно и тихо. Защо тогава същите тези уж много морални „фенове“ не питаха кой натрупа дълговете преди години, когато едни други управляваха?! Само че тези други бяха поставени от едни още по-други, но срещу тях не се отваря дума. А сега се вдигнаха на бунт срещу Сираков, който направи най-важното – НЕ ПОЗВОЛИ НА ЛЕВСКИ ДА ФАЛИРА. Защото, ако не беше взел акциите след Божков, досега Левски да е фалирал отдавна. И да, Сираков не дава парите, но намери основен спонсор, който добър или лош, се явява единственият по-сериозен, който дава пари на Герена. И пак Сираков направи някаква магия, че Левски с няколко милиона дългове пред НАП да вземе лиценз. Защото нека бъдем честни – тук, ако се спазват правилата, тегли се чертата и от НАП казват – вие сте до тук!

Ако съм на мястото на Сираков, още утре давам акциите на „вездесъщия“ и определян като „най-добрия изпълнителен директор на Левски в последните 20 години“ Ивайло Ивков (поредната гавра, имайки предвид, че на практика по времето на Ивков дълговете не са намалели, а са се увеличили!!!) И той заедно с „феновете“ и Станимир Стоилов нека да издържат Левски. Само че да не стане като продажбата на акциите в ЦСКА – макроикономистът Лупи бързо беше сметнал, че 1 милион фенове по 30 лева, правят 30 милиона лева и хоп, дълговете изчезват като с магическа пръчица. Само че реалността беше съвсем друга и на Армията я разбраха само за няколко дни.

И какво по дяволите свърши Ивайло Ивков за тази година и половина, защото ако го слушаме, той реди много хубави високопарни думи, с които докосва „сините“ сърца – аз работя за моя Левски, искам моят Левски да бъде чист и т.н. Само че както написах по-горе, вместо дълговете да са намалели, те са се увеличили – безспорен факт! Тогава в какво се изразява неговата свършена работа, защото той каза, че носи отговорност за своите действия. Нека се види какво и как е направено от него, за да бъде стабилизиран Левски? Защото ако дълговете растат, значи никой друг, а конкретно финансовият/изпълнителният директор носи отговорност. По тази логика и аз мога да говоря много (без да казвам нищо конкретно) колко работя за Левски, но на практика резултатите да са лоши.

Лошото за Левски е, че бъдещите хубави сценарии не са много. Ако Стоилов си тръгне, младежите ще реагират – със сигурност ще обявят бойкот на Сираков и клуба, т.е. няма да ходят на мачовете, надай боже да има и по-лоши последици. Ако Стоилов остане, временно ще бъде заровена томахавката, но пък така феновете не би трябвало да бъдат толкова яростни срещу Сираков. А за тях е важно той да не е начело на клуба – това е ясно на всички. Излиза, че Стоилов е разменна монета – може дори да бъде принуден да си тръгне, за да може това негово решение да бъде използвано за атака на Сираков (нали не мислите, че Стоилов ще каже, че е накаран да напусне Левски. Както и преди прогнозирах, ще обяви – не съм съгласен с начина на управление, политиката, развитието на клуба, не мога да работя и т.н. и т.н.) И впоследствие отново да се върне при следващо управление.

Има и вариант, при който Сираков си тръгва. Тогава акциите остават в някой, който винаги се е грижил за синия клуб. Младежите и този път разчитат на него!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P