Треньорът на Несебър преди полуфинала за Аматьорската купа: Искаме финал и трофея!

Стефан Ралчев
Трябва да играем правилно и умно, добавя Николай Жечев

ОФК Несебър се изправя срещу Академик (Свищов) в полуфинал за Купата на Аматьорската лига. Срещата е в Стара Загора в сряда (08 май) от 17:00 часа. В другия полуфинал играят Фратрия (Варна) – Вихрен (Сандански). Старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев даде интервю преди двубоя за официалния сайт на клуба:

-Господин Жечев, какво е настроението преди полуфинала с Академик (Свищов)?
-Готвим се сериозно и искам да продължим доброто си представяне от последните мачове. Записахме четири поредни победи в първенството, включително над Спартак (Пловдив), спечелихме и срещу Саяна (Хасково) областния финал за Аматьорската купа, така че имаме настроение и самочувствие преди финалната четворка.

-Имате ли наблюдение върху Академик (Свищов), който е представител на Северозападна България?
-Академик е стойностен противник и щом е стигнал до тази фаза на турнира, със сигурност притежава своите качества. И четирите отбора са достатъчно качествени, няма слаби сред тях, така че пред всички стои поредното предизвикателство за докажем, че не случайно сме във финалната четворка.

-Какво искате да видите в двубоя относно представянето на Несебър?
-Трябва да изиграем правилно и умно двубоя. Един мач е, а в един мач може всичко да се случи, така че трябва да сведем грешките до минимум. Тук няма значение кой отбор в каква форма е, всеки иска да играе финал. За нашия отбор мога със сигурност да каже, че сме амбицирани на сто процента да стигнем до финала!

-Може ли да бъде подценен противникът, който идва като победител на Северозападна България, защото Вихрен, например, звучи като по-сериозно препятствие?
-Ние през сезона нямаше как да подценим нито един съперник, защото всеки се хвърля срещу нас на максимум, за да ни затрудни или да открадне точки. Убеден съм, че момчетата ще излязат и този път по същия отговорен начин и срещу Академик (Свищов).

-Имате ли амбиции да спечелите турнира?
-Щом сме стигнали дотук, искаме да спечелим Купата. Продължаваме да се борим и в първенството и каквото зависи от нас до края, да го направим. Ще се надяваме и съперниците да сбъркат, ако можем да направим дубъл.

-Как се отрази паузата в първенството без мачове около празниците?
-Ние имахме нужда от тази почивка, за да довъзстановим някои от футболистите. Но пък тъкмо бяхме набрали хубава инерция и играехме наистина добре. Надявам се тази по-дълга почивка да не се отрази негативно на отбора, но смятаме, че всеки е имал нужда да прекара малко време със семейството си преди финалната част от сезона.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P