Георги Илиев-Майкъла пред БР: ЦСКА е за мачовете с Рома, а не за тези с Враца и Монтана…

Стефан Ралчев
Георги Илиев-Майкъла е бивш футболист на ЦСКА, 3 пъти шампион, носител на Купата на България. Част от славния отбор на армейците, играл 1/2-финал за КЕШ, отстранявайки Нотангам, Реал Сосиедад, Ливърпул, Монако.

Ето какво сподели Георги Илиев пред БР преди двубоя с Рома:

-Господин Илиев, какво очаквате от мача на Олимпико?
-Ако имаш мечта и живееш да се покажеш в Европа, това са мачовете, в които можеш да се реализираш. Така навремето продадохме най-добрите футболисти – Ицо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов. След това Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров. Ако играеш с Враца и Монтана или със Стара Загора – няма кой да те гледа. Може да те видят там, в онези европейските мачове. Както навремето ние отстранихме Монако, Нотингам, Реал Сосеидад, Ливърпул… Това са мачовете, които продават футболистите и дават имидж на клуба. Довечера очаквам добра игра, но ни трябва и малко късмет. Рома има най-добрия треньор в света – Жозе Моуриньо. Но аз съм сигурен, че той ще подцени мача и ще пусне резерви. Винаги го е правил и после е съжалявал…

22bet предлага високи коефициенти, много бонуси и промоции за клиентите си

-В последните два сезона ЦСКА отново се опитва да се легитимира в Европа…
-Много се радвам, че Стойчо Младенов е начело на отбора. Очаквам от него да върне този манталитет на ЦСКА, манталитета на Европа, а не на България. Вижте как Лудогорец се доказва всяка година и игра както в Шампионска лига, така и почти всеки сезон в групите на Лига Европа. Така трябва и ние да направим.

-Желанието на Стойчо Младенов е да получи по-дълъг срок в ЦСКА, в който да може да изгради силен отбор. Ще се справи ли?
-Според мен трудно и не толкова скоро ще направим силен отбор за Европа. По простата причина, че трябва да се изкарват пари. Собственикът Гриша Ганчев отнякъде трябва да връща част от парите си и така, когато излезе някой добър футболист, веднага е продаван. Футболът е бизнес, имаш клиент, дава добри пари и ти продаваш. Но феновете на ЦСКА искат силен отбор за Европа. Стойчо Младенов трябва да бъде оставен да работи минимум 2 години, за да направи силен отбор.

-При заминаването към Рим Младенов каза, че ЦСКА няма от какво да се страхува или да е обречен на „Олимпико“. Така ли е?
-Това винаги ми е харесвало в манталитета и поведението на Стойчо – победа и само победа. Нищо друго не признава. Когато станах изпълнителен директор, а той беше треньор, третият ни мач беше с Лудогорец за Купата. Казах му, че ще ги отстраним и ги бихме насред Разград с победния гол на Мишел Плбатини.

-Ще липсва ли Жорди Кайседо на ЦСКА в атака днес срещу Рома?
-Един футболист не може да направи такава разлика. ЦСКА има доста играчи, така че не вярвам да липсва чак толкова много.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P