Григор Димитров абсолютен фаворит срещу Карацев! Коефициентите за титла в Австралия се сринаха

Стефан Ралчев
Ставките българинът да спечели турнира стигнаха около 14.00

Grigor-Press

Григор Димитров се изправя срещу Аслан Карацев в 1/4-финал от турнира Аустрелиън Оупън. Двубоят по програма е във вторник рано сутринта българско време и няма да започне преди 06:00 часа, тъй като преди него на корта има четвъртфинален мач от женската схема.

Българинът достигна до финалната осмица на надпреварата за четвърти път в кариерата си, докато Карацев е квалификант и е №114 в световната ранглиста. Руснакът постигна най-големия успех до момента в кариерата си, след като в дебюта си в турнир от Големия шлем постигна и рекордното си класиране – четвъртфинал. На осминафиналите Карацев отстрани в луд и драматичен мач Оже-Алиасим след обрат от 0:2 до 3:2 сета. Преди това 27-годишният Карацев елиминира последователно Джанлука Магер, Егор Герасимов и Диего Шварцман.

Топ букмейкърите в България считат Григор Димитров за абсолютен фаворит преди четвъртфинала. Абсолютно всички дават осезаемо предимство за първата топ ракета на България. Win bet онлайн дава коефициент 1.46 за победа на Димитров срещу 2.65 за Карацев. Bwin е още по-сигурен в успеха на българина – 1.44 срещу 2.75. Заложните къщи дори стигат и по-далеч, те са сигурни, че Григор Димитров ще спечели убедително мача с 3:0 сета. Коефициентите за такъв развой на мача варират около 2.90, докато за всички останали варианти за резултат в двубоя са доста по-високи. Букмейкърът 22bet също определя Димитров за фаворит в срещата с коефициент 1.41 срещу 2.88 за руснака.

 

След класирането си за четвъртфиналите в Австралия Григор Димитров предизвика невиждана еуфория в родината си. “Всички се надяваме нашето момче отново да бъде сред най-добрите четирима в Мелбърн, както го направи през 2017 година“, коментира министърът на спорта на България Красен Кралев и добави: „Дали сега не е моментът за нещо много по-голямо?“

Аслан Карацев обаче се намира във формата на живота си, след като в рамките само на една седмица успя да се изкачи с 40 места в световната ранглиста и да спечели 404 000 долара заради класирането си на четвъртфиналите. За сравнение досега в цялата си кариера руснакът бе спечелил едва… 600 000 долара от турнири. Преди това си участие Карацев е играл предимно на състезания от сериите „Чаланджър“ и ITF, като има 9 титли (3 от Чаланджъри и 6 от ITF), но никога не бе играл на турнир от Голям шлем. Карацев направи нещо, което само шестима са правили преди това в цялата история – квалификант да стигне до четвъртфиналите в Австралия още в дебюта си.

Така или иначе, Григор Димитров остава големият фаворит за двубоя и за класиране на полуфиналите, където го очаква евентуално мач със световния номер едно Новак Джокович, който преди това на четвъртфиналите трябва да отстрани Александър Зверев.

Проверка на Букмейкър Рейтинги показа, че само преди няколко дни, преди старта на турнира, коефициентът Григор Димитров да спечели Аустрелиън Оупън бе 101.00. А сега ставката във всички букмейкъри се срина сериозно и стигна до… 13.00. Хазартните компании отреждат на българина седмо място сред потенциалните победители в Австралия, като преди него са само Джокович, Надал, Зверев, Медведев, Циципас и Рубльов. Някои букмейкъри вече поставят българина като един от петимата възможни финалисти с коефициент 5.40 за този пазар.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P