Бившият шеф в ЦСКА Милко Георгиев: Борислав Михайлов има за какво да бъде съден, но се нуждае от специализирана помощ

Стефан Ралчев
Милко Георгиев е бивш директор в ЦСКА. През годините винаги е изразявал точно и ясно позицията си и не е спестявал мнението си по актуални теми.

Ето какво Милко Георгиев пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Господин Георгиев, какво очаквате след произнасянето на съда, който отмени решенията от Конгреса през октомври миналата година?
-Очаквам това, което очакват всички, които обичат тази игра. А именно втората инстанция, която няма да гледа по същество въпроса – това е много важно да се знае, да потвърди решението на първата. А от тук нататък какво ще стане и как ще стане нямам идея, поради простата причина, че хората, които администрират футбола в България, са способни на всичко само и само, за да останат на власт. Няма да се учудя да се протакат съдебни дела години наред.

Betano bulgaria предлага високи бонуси и супер коефициенти

-Въпросът е може ли някой ден да има промяна, тук не става въпрос дали Димитър Бербатов ще бъде следващият президент, а да има промяна в развитието и управлението на българския футбол?
-Промяна рано или късно ще се случи. Дали ще е Бербатов или някой друг, това вече не е въпрос, който да търси отговор. Промяната е наложителна, ако искаме да имаме футбол и да се радваме отново на тази игра. А това, че тази промяна е закъсняла – стана ясно и на самите настоящи управници. Те също са наясно, че са закъснели, тъй като в последно време се опитват по някакъв начин да пипат нещата козметично. Това обаче малко или много е опит да бъдат замазани очите на хората, но твърде късно. Влакът вече е потеглил, а те го изпуснаха…

-Борислав Михайлов даде интервю, в което коментира настоящата си опозиция в лицето на Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. За пореден път каза, че те нямат управленски опит и цитирам „не са постигнали нищо с националния отбор.“ Какъв е вашият коментар?
-Обикновено най-характеризиращата черта на невежия човек е да приравнява всичко спрямо собствения си мироглед. Нима има някой от здравомислещите хора, който да сравни управленския и административен опит на Петър Величков и Боби Станков с този на Костадинов и Лечков? Нелепо е да говориш за липса на опит при положение, че насреща стои екип. Да, Михайлов напада конкретни личности, в случая Бербатов и Стилиян Петров. ОК, те нямат управленски опит, но са цял екип. А вие какво имате?! Извинявам се много, но това е несеризно.

-Пак по думите на Михайлов – според него е претоплена манджа снимката със сочения за организатор на черното тото Дан Тан?!
-Да, за него са претоплени манджи, само че на снимката сигурно е бил с ледено уиски. Във всяка една нормална държава след такава снимка, без никакви обяснения, президентът, който е бил, става и си заминава. И повече не се появява никъде. Наглостта и безочието на този човек, който не е в трезвомислещо състояние, са безкрайни. Аз нямам съмнение, че той се нуждае от специализирана помощ. И забележете, той не коментира снимката, а прехвърля казуса върху футболистите. Аз съм убеден, че футболистите не са знаели за детайлите в контролата с Естония, но той е човекът от снимката, който след това подписва договор със сингапуреца.

-Тук може ли да се потърси ракурса, че Михайлов се е надявал такава снимка никога да не се появява в публичното пространство?
-Глупостта не оправдава деянието. Така че ако той е бил достатъчно глупав, за да подпише този договор и да се снима с този човек, не трябва да го оправдаваме, нали така?! Съжалявам…

-Вчера президентът на БФС бе извикан на разпитв ГДБОП, което първоначално бе отречено от пресслужбата на футболната ни централа, но след това от МВР потвърдиха, че все пак такъв разпит е имало. Защо трябва да отричат нещо, което може лесно да бъде потвърдено?
-Първо, искам да уточня, че това, че е бил извикан в ГДБОП, не е новината на деня. Всеки може да отиде там, за да бъде попитан за нещо или да бъде разпитан в качеството си на гражданин. Ние реално не знаем в качеството си на какъв е бил там Борислав Михайлов. Но самият факт, че в един момент от БФС отрекоха, че е бил в ГДБОП, излиза малко като гузен негонен бяга. Този факт сам по себе си говори за някакъв страх или неудобство.

-Министърът на спорта в оставка Радостин Василев коментира, че мястото на Борислав Михайлов е именно при такива институции, а не в БФС.
-Това какво е казал министърът в оставка, не означава, че е обвинителен акт. Това, че той така смята, е негово мнение. Аз и всички останали хора също имаме мнение. Моето е, че Борислав Михайлов има за какво да бъде съден, друг е въпросът, че за мен би бил оправдан по всички параграфи, защото според мен има нужда от лечение. Аз не смятам, че болен човек трябва да бъде съден.

-Защо националният отбор продължава да се срива, но и не само той. Нивото на футбола ни е все по-ниско?
-С една дума ще отговоря за националния отбор – трагедия! Повече какво да говорим. Ще ви дам един пример. Преди 7 години имаше европейско първенство до 17 годишни в България и нашият национален отбор участва. Моля, проверете, от тогавашните юноши колко пробиха в сегашния национален отбор и колко от съставите на съперниците вече са носители на Шампионска лига, шампиони в съответните страни, титуляри в мъжкия футбол и т.н. Разликата между нас и тях е огромна. Само ще ви спомена, че тук за Англия игра Трент Александър-Арнолд, от състава на Италия бяха Донарума, Локатели, Кутроне, за Холандия играха Де Лихт и т.н.

-Защо повечето футболни хора казват, че играчите не са виновни?
-Защото е така. Това че те не са подготвени, е проблем на системата, а не техен. Методиката ли е грешна, създаването на бази и условия или има нещо друго? Има хора, които искат да управляват и могат да дадат конкретен отговор защо нещата са такива. Но резултатът е виден. Състоянието на футбола е под нулата. И дори сега да се случи промяна, според мен ще са ни необходими минимум 10 години, за да усетим евентуална промяна.

-Стигаме и до днешното изказване на футболния мениджър Николай Жейнов, който поздравява всички с „новоизлюпения българин Бърнард от Гана“, казвайки, че Бърнард Текпетей от Лудогорец е получил български паспорт.
-Олигархът, който тайно управлява футбола в България, а това не е тайна за никого, може да си го позволи.

-Според вас въпросните ръководители – било то клубни или в българския футболен съюз, не искат ли да постигнат нещо позитивно? Не е възможно да бъдат критикувани толкова време и да не искат да променят ситуацията?
-Възможно е… При тях водещото е егото. Само и единствено егото. Ние дори да се класираме на някакъв голям форум, ситуацията е такава, че по-добре да не ходим никъде, защото унижението ще бъде още по-голямо. Стигнахме до там да стискаме палци за чуждите отбори, за да побеждават българския национален отбор.

-Финална тема, свързана с ЦСКА. Как ще коментирате най-актуалната тема с бъдещия нов стадион?
-Не съм запознат в детайли с проекта за стадиона. Но за мен едно бъдещо ново съоръжение е от фундаментално значение за всеки един клуб в България, още повече за гранд, какъвто е ЦСКА. Без стадион ние не можем да имаме никакви претенции да изградим клуб и отбор. Стадионът е основополагащ на всичко. Ще ви дам сравнение – все едно да работиш, ползвайки интернет, а да нямаш интернет вкъщи. Така е и със стадиона. Той е на първо място при всяко едно положение.

-Феновете обаче са ставали свидетели на многобройни проекти за нови стадиони. Може ли да се случи нещо непредвидено откъм развой?
-Въпросът е много на място. В България всичко може да се провали, ние сме царе да проваляме, а не да създаваме. Предвид опита на Левски, аз лично няма да се зарадвам на първа копка, а когато се среже лентата на новия стадион. Да не стане да го бутнем, а после да се чудим какво ще се случи.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация