Анатоли Нанков пред БР: Труден мач, но ЦСКА има сили за добър резултат в Швейцария

Стефан Ралчев
Анатоли Нанков е един от големите любимци на публиката на ЦСКА. Дългогодишен футболист и капитан на „червените“. Записал паметни мачове за отбора. И до днес се помнят онези два негови гола срещу Стяуа при равенството 3:3 в квалификациите за Шампионската лига през 1997 година. Той е последният капитан на ЦСКА с дубъл в един сезон – шампионска титла и купа на България, което се случи през 1997 година. Вече повече от десетилетие е неизменна част от треньорския тандем със Стойчо Младенов. Четвърта година са в Кайсар (Казахстан), като част от екипа е Тодор Янчев и доктор Иван Дойчев. Те буквално сториха чудото, след като изведоха скромния Кайсар до Купата на Казахстан.

Ето какво каза Анатоли Нанков пред екипа на Букмейкър Рейтинги.

-Господин Нанков, как сте в далечен Казахстан? Как върви първенството в момента?
-Знаете какво е положението при нас, играят се мачове само в Алмати. За да се избегнат пътуванията в останалите градове. Остават още няколко кръга до края на шампионата.

-ЦСКА гостува на Йънг Бойс в Лига Европа. Има ли сили отборът да постигне нещо в Швейцария?
-Сили винаги има. Футболистите го показаха и срещу Рома. С пределна мобилизация и дисциплина на терена може да бъде постигнат благоприятен резултат. Дано и късметът е с отбора. Ще бъде труден мач, но има шанс за благоприятен резултат.

-Какъв би бил той за ЦСКА, равенството влиза ли в сметките?
-Ако ЦСКА не загуби втори пореден мач като гост, ще бъде добре. Така че да – равенството също е добър резултат.

-Може ли да се правят сравнения между Базел и Йънг Бойс?
-Йънг Бойс е по-добър отбор. Виждате какво се случва в последните няколко години, отборът иззе функциите на Базел в Швейцария, той е новият хегемон. Йънг Бойс е доста приличен и стабилен отбор. Надявам се треньорите на ЦСКА да са разучили швейцарците и на терена футболистите да противодействат.

Уин Бет BG дава 20 лева Бонус за Всеки гол на ЦСКА срещу Йънг Бойс

-ЦСКА игра доста компактно, подредено и дисциплинирано срещу Рома. Макар повечето критики да са насочени срещу защитата, тя се справи срещу италианския тим. Съгласен ли сте с това мнение?
-Това е едно от основните правила във футбола, отборът да бъде тактически добре построен. Рома е доста по-класен отбор от Йънг Бойс. Така че щом играчите на ЦСКА се справиха с Рома, имат нужния потенциал да го напарвят и срещу Йънг Бойс. Нормално е да се допускат грешки. Дай боже швейцарците да допуснат повече от ЦСКА. Хубавото на Али Соу е, че излиза на добри положения. Да, за съжаление не успява всеки път да реализира, но върши чудесна работа във всички фази на играта. ЦСКА има и доста добри флангови фуболисти.

-Вуйчо сте на Валентин Антов, какво е мнението ви за представянето му?
-Изключително съм щастлив за него. Показва зрялост на тази възраст. Само след няколко дни има рожден ден, става на 20 години, но виждате колко добре се справя. Той е доста интелигентно момче, носи голяма отговорност върху себе си с капитанската лента. Да си капитан на ЦСКА е признание, чест и отговорност. Страхотно е и за него, и за клуб като ЦСКА, че има такъв футболист. Мисля, че в защита футболистите поизградиха синхрон помежду си. Валентин играе с Матей или Занев, Мазику е добре отляво, отдясно има конкуренция между Турицов и Вион. В случая Петър Занев ще пропусне мача в Швейцария, което е минус за отбора, тъй като той е много опитен футболист.

-Може ли доброто представяне на Валентин Антов да го главозамае? Вече се появяват новини, че е наблюдаван от други клубове, това може ли да му повлияе?
-Пожелавам му да е здрав и да продължава да се развива. Неминуемо един ден ще дойде запитване и от голям отбор от чужбина. Той трябва да прогресира във футболната си кариера. Здраво стъпил е на земята, родителите му също имат принос за това. Така че не смятам, че ще се главозамае. Валентин е умно момче, влага много мисъл в играта, което се вижда и е изключително работлив.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация