Ново попълнение на Нефтохимик: Всички трябва да „запалим“ искрата в децата на Бургас

Стефан Ралчев
Вярвам, че ние ще си спечелим постоянната подкрепа на хората по трибуните през целия сезон

Разпределителят Добромир Димитров се завръща в клуба ни ВК Нефтохимик 2010 четири години по-късно, като неговият семеен отбор е нараснал – вече е от четирима. Той ще е в Бургас заедно с Мис България 2013 Нанси Карабойчева – една от най-красивите спортни съпруги в България, и двамата им синове Матей и Йоан. Оттам започва и разговорът за официалния сайт на клуба с един от най-опитните състезатели в състава ни, който на 7 юли ще навърши Христовите 33 години.

– Добри, добре дошъл отново в Бургас! Как се стигна до решението ти?
– Благодаря! Въпросът беше дали да се върна в България, конкретно в Бургас, или да приема една добра оферта в Италия и да останем там цялото семейство и за следващия сезон. Като сложихме нещата на кантар, надделя Нефтохимик. И се радвам много, защото Бургас е прекрасен град. Тук беше първата бременност на Нанси, в града има много паркове и е много подходящ за отглеждане на деца.

– Да, отборът ви с Нанси вече е нараснал…
– Като гледам, и при други момчета в отбора е така. И двата отбора в Нефтохимик – и волейболният, и семейният са нараснали. С много от момчетата се познаваме, така че се надявам да направим един добър колектив, каквато е и главната задача. За мен това е от изключителна важност.

– Сега в Нефтохимик е и статистикът Айкут Айдън, с когото си работил в Хебър.
– Това със сигурност е добре. Той е един завършен професионалист, един от най-добрите статистици у нас. Тази позиция до голяма степен улеснява работата на треньора и аз смятам, че Айкут ще е от голяма полза с опита и уменията си. Аз като разпределител също трябва да имам в главата си процентната вероятност за успешно отиграване, така че ние със статистика сме тясно свързани.

– Досега си нямал възможност да работиш с Мартин Стоев. Какви са впечатленията ти от треньорската му работа?
– Нямал съм, да – в Румъния бяхме един срещу друг. Той беше направил много хубав отбор в Томис (Констанца) – с Андрей Жеков и Венцислав Симеонов. Между другото и двамата са ми били треньори. Но с Мартин Стоев сме говорили много през годините, ценя постиженията му и имам представа от стила му на работа. На мнение съм, че и Иван Станев, който остана в треньорския щаб, ще е много полезен.

– Вие с него сте родени на една дата, а и той беше разпределител.
– Да, независимо от възрастта и опита ти винаги имаш нужда от поглед отстрани. Такава роля имаше Мартин Пенев, който сега е треньор в школата на Нефтохимик, по време на предния ми престой в Бургас.

– Кое от предишния ти период в Нефтохимик ти дава предимство сега с оглед на атмосферата в клуба?
– Нефтохимик е клуб с много добра организация и постоянно високи цели. Надявам се, че с тези момчета, които са селектирани сега, може да постигнем много неща. Аз през тези години имах възможност да играя в Шампионската лига, което е безценен опит. Може би сега ще бъда по-директен и по-прям, защото и като разпределител, и като един от най-опитните, съм длъжен да поведа отбора, а за успехите е нужна дисциплина. Това е изискването и към самия мене, искам го и от останалите.

– Какви са впечатленията ти от публиката в Бургас от предния ти престой в Нефтохимик?
– Има постоянно присъствие в зала „Младост“ на хора, които болеят за отбора. Естествено, залата се пълни, както беше във финалните плейофи миналата година, когато ги има победите. От друга страна, може би има значение фактът, че в Бургас се развиват много видове спорт и волейболът не е единственият фокус на спортните фенове. Но аз вярвам, че ние ще си спечелим постоянната подкрепа на хората по трибуните през целия сезон.

– В този ред на мисли какво е твоето послание към феновете на Нефтохимик?
– На феновете бих пожелал да бъдат с нас до края, а ние ще се постараем да постигнем заедно много неща, и най-вече да запалим искрата у децата, за да се занимават с нашия хубав спорт – не само в Бургас, а и в цяла в България. Хората в Бургас трябва да знаят, че не навсякъде в страната децата имат шанса да се занимават с волейбол, колкото и да им се иска, затова заедно трябва да използваме възможностите тук.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P