Емил Гъргоров пред БР: Надявам се ЦСКА да победи, а Стойчо Младенов да постигне още успехи

Стефан Ралчев
Емил Гъргоров е емблематичен футболист за ЦСКА. Шампион е с червените 3 пъти (2003, 2005, 2008), още 2 пъти с Лудогорец (2011, 2013), има още 3 купи на България. Въпреки своите 40 години, Гъргоров все още играе за Витоша Бистрица, където помага и на треньорите с подрастващите момчета.

Ето какво каза Емил Гъргоров пред Букмейкър Рейтинги за мачовете на ЦСКА и Лудогорец в евротурнирите днес:

-Емо, какво очакваш от двубоя на ЦСКА срещу Будьо/Глимт?
-Надявам се ЦСКА да победи. Честно да си призная, както и повечето хора, не съм гледал норвежкия отбор. Не знам нищо за него. Вероятно са здрави физически, макар че в последните години футболът доста се промени. Всеки взима бразилци или други играчи и ти очакваш едно, а наглед конкретният отбор играе съвсем друг вид футбол. Хубавото е, че ще има много фенове на ЦСКА на стадиона, ще има настроение след победата в дербито с Левски, което може да помогне на отбора.

-Преди години ти беше в състава и победихте Викинг с треньор Рой Ходжсън с 2:0 на „Българска армия“. След повече от 15 години ЦСКА отново играе срещу противник от Норвегия в Европа. Може ли да се прави някакво сравнение?
-Почти изключено. Минаха повече от 15 години. Отборите много се промениха. Виждате футболът в скандинавските страни колко напредна. Тогава, ако сме считали Викинг за аутсайдер, когото победихме, сега няма слаби отбори. И това въобще не е клише. Вижте, че всички работят, всички се стремят да се развиват. Идват, играят здраво и си заминават. Трябва да разберем, че отмина онова време, в което можем да неглижираме някой съперник.

Освен високи коефициенти за спорт, както и добро казино, печелете и в покер раздела на Bwin

-Може ли ЦСКА да излезе от групата в Лига на конференциите?
-За тази цел трябва да се спечелят точки. И още тази вечер да се стартира с това, защото в противен случай ще бъде трудно. Разбира се, че имат шанс, но трябват победи.

-Оценката ти за изминалото дерби с Левски?
-Победи по-опитният и по-добрият тактически отбор. ЦСКА спечели двубоя, който обаче не блестеше със страхотна игра и от двата отбора или пък много положения. Просто настоящите футболисти на ЦСКА са по-добри от тези на Левски, които пък опитват да разчитат на повече млади момчета и българи.

-Стойчо Младенов записа поредна победа срещу Левски. Какво очакваш от него на „Армията“ в по-дългосрочен план?
-Самият факт, че стабилизира отбора, вкара го в групите на този турнир, в който участва, говори за положителни резултати. Но тепърва ще се виждат резултатите му, защото трябва и време. Надявам се да има още по-големи успехи.

-И съответно в Левски се завърна Станимир Стоилов. Ще успее ли да помогне не само на отбора, а на целия клуб да си стъпи на крака?
-Ако говорим за време в ЦСКА, на Герена ще им трябва още повече. Със сигурност се забелязва промяна поне в играта на Левски в последните мачове, откакто Мъри стана треньор. Но те имат и млади футболисти, на които ще е нужно време, за да се търсят резултати.

-Ако ЦСКА е най-близкият конкурент на Лудогорец, възможно ли е ЦСКА да прекъсне шампионската серия на клуба от Разград?
-Сезонът е много дълъг, ще се види кой ще сбърка по-малко. Видяхте, че Лудогорец загуби от Славия, но първенството е още в много ранен етап. Отборът винаги е излизал от тези дупки, в които е изпадал. Предимството на Лудогорец е, че те разполагат с неограничени средства и привличат наистина добри чужденци. И преди, и сега това продължава. Може да са имали грешки в трансферите, но са били доста малко. И когато имаш средства и добра организация, постигаш и резултати.

-Лудогорец посреща Цървена Звезда в Разград. Твоето мнение за двубоя?
-На първи прочит ми изглежда равностоен мач, защото Цървена Звезда е от нивото на Лудогорец. Но ще бъде труден двубой. Пожелавам им успех.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P