Стратегии за футболни залагания

«Букмейкър Рейтинги»
Футболът е най-популярният спорт в света и този, на който се залага най-много. Има много стратегии за футболни залози, както преди мача (pre-match), така и на живо (in-play). Тук разглеждаме накратко най-известните и ефективни футболни стратегии.

Съдържание

Ефективност на футболните стратегии

Като начало е добре да уточним, че няма стратегия която дава 100% сигурност за печалба. Използването на стратегии обаче увеличава ефективността, възможните печалби и ако бъдат следвани правилно и стриктно – помагат на играчите да регистрират печалби в дългосрочен план.

Конкретно – използването на системи за футболни прогнози е особено подходящо, защото това е спортът на който могат да се залагат най-големи суми при букмейкърите. Това важи особено за големите мачове, на които лимитите за залози са огромни.

Мартингейл (Стратегията за наваксване)

Големите лимити са особено важни за стратегията Мартингейл, при която всеки следващ залог се удвоява, ако предишния залог е бил неуспешен, докато не спечелим.

Футболът е подходящ спорт за това с оглед големия избор пазари, които играчите могат да избират. Най-популярни при тази стратегия са крайния изход на мача, както и Общ брой голове Под/Над. Могат да се използват мачове на конкретен отбор, но и мачовете от определен турнир и т.н.

Често в тази стратегия се използват и залози с прави колонки на фаворитите: Барселона, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и т.н.

Оскар Грайнд

Тази стратегия е една от вариациите на Стратегията за наваксване. Основата на Оскар Грайнд е да направим няколко печалби, които да използваме за да напредваме. Тук залогът не винаги се увеличава след загуба.

Тази стратегия изисква много внимателен избор на мачовете. Отново това най-често са залози на краен изход, както и на общ брой голове.

Системата “+60%“

Части от стратегията Мартингейл присъстват и в Системата “+60%“. Изборът на мачове тук е изключително важен понеже стратегията е агресивна и не трябва да се стига до над 4 неуспешни залога, защото това би нулирало банката ни. Важно е и лимитът за залозите да е висок, защото залозите се увеличават много при всяка стъпка.

Датската стратегия

Още една стратегия за наваксване, която е базирана на Мартингейл. При Датската стратегия разликата е, че залозите растат в аритметична прогресия. Също така можем да затворим на плюс тъй като коефициентите които се избират растат.

Тук е нужно въображение при избора на мачове и залози, понеже търсим високи коефициенти. Може да се търсят изненади, а някои играчи с опит обичат да залагат и на точни резултати.

Те са подходящи при тази стратегия понеже тя позволява много голям брой неуспешни залози, преди банката ни да е застрашена.

Даламбер и стратегията “Фиксиран процент“

Друга разновидност за наваксване е стратегията Даламбер. Тя е по-безопасна разновидност на системата “Фиксиран процент“, която е по-агресивна (и популярна сред играчи, които разполагат с голяма банка за залагания).

Фиксирания процент е стратегията, при която залагаме един и същи процент от банката си, като залогът се променя в зависимост дали банката ни расте или намалява. Тя е може би най-популярната стратегия за футболни залози и се използва както от професионални играчи, така и от начинаещи.

Мениджмънт на Милър

Мениджмънта на Милър е популярна стратегия за работа с банката при много професионални играчи. Тя се характеризира с това, че е много безопасна за банката, имайки предвид, че спрямо препоръките на Милър не трябва да залагаме над 1% от банката си, при прилагането на стратегията.

Тук важното е да избираме залози, при които коефициентът на букмейкъра не е добре определен, наклонен е в наша полза и можем да извлечем стойност (value) от залога.

Стратегията Хеджиране

Тази стратегия е популярна при играчите, които залагат на прави колонки. Идеята е след като излязат един или два мача – да се застраховаме, като заложим определена сума на всички изходи на оставащите мачове в колконката. Стратегията Хеджиране позволява да извлечем сигурна печалба, независимо как ще завърши последният мач от колонката.

Основно изискване е мачовете да са един след друг за да може да се приложи.

Залози СРЕЩУ равенство

Най-добрата стратегия ползвана от играчите които залагат на борсата на Betfair. Залозите СРЕЩУ (lay) равенства стана изкючително популярна в последните години.

Идеята е да избираме мачове отговарящи на определени критерии, а след това – да следваме строго определени стъпки за това какво се прави в зависимист как се развива мачът. Важно е да разбирате как работи бетинг борсата на Betfair, логиката на залозите ЗА и СРЕЩУ – за да се възползвате и да печелите с този подход.

В заключение – има много стратегии, които подобряват шансовете ни за дългосрочни печалби. Важно е да изберете тези, които отговарят на вашите познания, стил, предпочитан спорт, но също и апетит към риска и пари, с които разполагате. Успех!

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари