Залози СРЕЩУ равенство

«Букмейкър Рейтинги»
Тази стратегия е за играчи които ползват борси за залагания като Betfair. Този метод за залози е стар, но в интернет има много малко информация. Няма препоръки как да се действа в определени ситуации, особено ако головете в мача така и не идват. Тук обаче разглеждаме подробно всички стъпки.

Съдържание

Нека да предположим, че залозите се правят в Betfair, на Краен Изход от мача. Важно е да запомним, че при тази стратегия ни интересуват общите принципи, а не конкретната ситуация. Някои мачове може да имат много неочаквано развитие, но идеята е че принципите и напредването на мача минимизират влиянието на неочакваното развитие върху крайния бетинг резултат за нас.

Препоръки/принципи

 1. Залагайте Срещу Равенство при мачове, в които познавате отборите добре
 2. Избирайте мачове, в които очаквате много голове
 3. Коефициентът за фаворита не трябва да е над 2
 4. Коефициентът за X не трябва да е над 4.2
 5. Пазара трябва да е популярен (да има ликвидност – за да може залозите ви в Betfair борсата да бъдат “Посрещнати“). Може да определите това като търсите мачове на които има поне 100,000лв. залози (общата сума залози се вижда в бетфеър за всеки мач).

Стъпки:

 1. Aко фаворитът поведе в резултата – затваряме залога (теглим печалбата)
 2. Ако аутсайдерът поведе – чакаме 15 минути.
  • Ако в тях резултатът не се промени – затваряме залога с KeшАут (Cash Out) функцията в Обикновено загубата е малка.
  • Ако аутсайдерът вкара втори гол в тези 15 минути – теглим печалбата.
  • Ако фаворитът изравни -чакаме. Ако няма повече голове до момента, в който коефициента за равенство стане 2 – затваряме залога на загуба.
 3. Ако няма голове до момента, в който коефициента за равенство стане 2 – затваряме залога на загуба. Обикновено това става към 60-70та минута.

На практика

Нека разгледаме в детайли. Имайки предвид, че познавате добре отборите – можете да оцените шансовете за отбелязване на голове в мача. А за да бъде успешна тази стратегия – ни трябват голове в мача.

От наш опит – най-добрите резултати от тази стратегия се наблюдават в мачове от Бундеслигата и Еередивизие в Холандия, както и мачове между стари съперници в Англия – например Челси – Арсенал и т.н. Обикновено е за предпочитане фаворитът да играе пред собствена публика където шансът да поведе е по-висок (ние търсим главно повеждане в резултата от фаворита).

Особено внимание обърнете на точка 5 от препоръките. Не избирайте мачове, в които няма достатъчно пари на пазара, защото това често ще проваля иначе успешна стратегия. Например – имаме опит с пробването на тази стратегия късно през нощта, мачове в Южна Америка, за да може да залагаме на повече мачове и да изкарваме повече пари. Това което се получава е, че всичко се развива перфектно – фаворитът повежда, но коефициентът за X не само не скача, а намалява, просто защо няма пари на този пазар – и не можем да изкараме печалба. Не пропускайте точка номер 5.

Нека разгледаме конкретен пример с мач в Betfair.

Пазари на Бетфеър борса

Не очакваме много голове в този мач и от тази гледна точка не ни допада толкова много, но – математически, всички изисквания са налице, което е по-важното.

Коефициентът за фаворита Челси е под 2, коефициента за равенство е под 4.2, има много над 100,000лв. в Посрещнати залози за мача.

Правим залог СРЕЩУ равенство при коефициент 4, както се вижда на скрийншота от Betfair. При залог от 50лв. – парите които рискуваме да загубим са 150лв. По-долу разглеждаме различни сценарии как може да се развие мачът и как да реагираме при всеки от тях:

 1. Челси повежда в следствие на което коефициентът за равенство скача осезателно. Съответно – ние закриваме залога на печалба.
 2. Брайтън повежда.
  • Ако никой не вкара в следващите 15 минути – затваряме залога. Обикновено при такова развитие регистрираме много малка, незначителна загуба.
  • Брайтън вкарва втори гол – затваряме залога на печалба.
  • Челси изравнява.
   • – Изчакваме. Ако никой не вкара гол до момента, в който коефициента за равен падне до 2.0 – затваряме залога на загуба.
   • – Челси вкарва още един гол и повежда. Затваряме залога на печалба.
   • – Брайтън повежда отново. Затваряме залога. В зависимост коя минута на мача е – ще имаме малка печалба или малка загуба.

3. Няма голове през първото полувреме. Чакаме гол, но ако такъв не падне до момента когато коефициентът за X падне до 2 – трябва да затворим залога на загуба. Най-често това става между 60та и 70та минута. Въпреки, че това е най-лошото възможно развитие за нас – загубата обикновено е не повече от 30%.

Повечето мачове, ако избираме добре, ще се развиват по първия най-благоприятен сценарии. В случаите когато има изненадващ развой – загубите не са големи. Като цяло печалбите от успешните мачове трябва да надвишават загубите от неуспешните.

Психологически особености

В добавка към препоръките по-горе, нека разгледаме някои важни психологически аспекти:

 1. Някои мачове се развиват особено неприятно, фаворитът удря греди, изпуска положения. Важно е да действаме спокойно и да гледаме на всеки мач като една от стотици или дори хиляди стъпки към успеха.
 2. Дори когато има поредица от неуспешни мачове – не се подлъгвайте да прибързвате и да включвате неподходящи мачове, само и само бързо да си върнете парите. Следвайте препоръките и стъпките от стратегията.
 3. Докато гледаме мача може да решим, че не трябва да затваряме залога след гол на фаворита. Много от нас се изкушават да изчакат втори гол, само и само да приберат по-голяма печалба. Не го правете – както може да изкарате по-голяма печалба, така и се случва другия тим да изравни и да регистрираме загуба. Стратегията не е оптимална, ако променяме решенията така.
 4. Не се застраховайте и не залагайте на 0:0 преди мача. Това не подобрява стратегията.
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари