Стратегия за залози на Точен резултат

Мартин Георгиев
Вероятно всеки един любител на футболните залагания е минал през традиционните пазари – за краен победител (1Х2), за голове, дори и за корнери и тъчове, но колко от вас всъщност някога са залагали на точен резултат?

Съдържание

Пазарите за точен резултат, които топ букмейкърите предлагат, изискват обстойна подготовка в статистическата част, солидна доза майсторство, но и нека да не се лъжем – трябва си и късмет. В тази статия ще разгледам къде можете да залагате на точен резултат и на каква стратегия разчитам аз.

Същността на залозите за Точен резултат

Както споменах и във встъпителната част, едва ли пазарите за точен резултат са сред най-популярните сред почитателите за залагания, но е важно да знаем за тях, тъй като те обикновено предлагат доста високи коефициенти.

Както съдим по името на пазара, за да е успешен вашият залог, вие трябва да познаете точния резултат от срещата, която прогнозирате. Освен пазари за точен резултат в края на мача, някои от букмейкърите предлагат и опцията за точен резултат на полувреме, както и комбинации за голмайстор и точен резултат, които разгледахме и в статията Стратегия за залог на Първи голмайстор/Голмайстор по всяко време.

Пазари за Точен резултат

Пазарът за краен точен може би най-популярният сред залозите за точни резултати. За целта трябва да познаете точно колко ще е изходът от дадена среща – например, ако залагаме на Германия – Испания и смятаме, че Бундестима ще спечели с 2:0, можем да заложим за това, а коефициентът, който например предлага B et365 залози за това е доста висок – 15.0.

стратегия залог точен резултат

Пазарът за точен резултат на полувреме са аналогични с тези на точен резултат в края на мача, а и тук може би е малко по-лесно да се прогнозира, защото по-голяма част от срещите завършват с нулеви ремита на полувреме, но и букмейкърите се надяват точно на това – да заложите на най-очевидното и да не успеете с вашите залози. Ставките за точен резултат на полувреме също са високи, но са по-ниски от тези за краен изход, като, както споменах, ставката за нулево равенство след края на първото полувреме е с най-ниска ставка.

стратегия за залог на точен резултат

Ако сте проучили внимателно срещата и си мислите, че например Тимо Вернер ще отбележи гол първи или дори по всяко време и смятате, че Германия ще спечели с 2:0, то може да заложите и на това – коефициентите за такъв тип залози са и доста високи, което може да изкуши някои от по-рисковите играчи.

стратегия залози точен резултат

Winbet предлагат много опции за залог  – например комбинация на пазар „Голмайстор по всяко време и Точен резултат“. Сами се убеждавате колко високи са коефициентите – започват от 20.00 нагоре. Тук наистина ви трябват сериозни професионални умения и разбира се – късмет. Трябва да познаете 2 в 1, от една страна голмайстор и от друга страна точния краен резултат, което си е предизвикателство.

winbet голмайстор точен резултат

 

Интересен пазар откриваме в букмейкъра Betwinner. Точен резултат – Групов залог. Букмейкърът ви предлага доста добра възможност от комбинирани няколко точни резултата, например – Точен резултат 0:1, 0:2 или 0:3 за определен коефициент. Друг пример – Точен Резултат 1:2, 1:3 или 1:4 и т.н. Тук ставките са доста сериозни, но пък имате три възможности, а не само една.

betwinner-gripov-zalog

Кои букмейкъри предлагат пазари за Точен резултат

 • Bet365 – краен точен резултат; точен резултат на полувреме; първи голмайстор и точен резултат; голмайстор по всяко време и точен резултат.
 • Efbet – краен точен резултат; точен резултат на полувреме; комбинации първо полувреме/краен изход точен резултат
 • Winbet – краен точен резултат; точен резултат на полувреме; комбинации първо полувреме/краен изход точен резултат; голмайстор по всяко време/точен резултат; първи голмайстор/точен резултат
 • Bwin – опции за залози от bwin, сред които краен точен резултат; точен резултат на полувреме; множество точни резултати (мулти резултати); Scorecast (автор на първия гол/Точен резултат)
 • PalmsBet – краен точен резултат; точен резултат на полувреме
 • Betwinner – краен точен резултат; точен резултат на полувреме; точен резултат групов залог (например: Точен резултат 0:0 или 1:0 или 0:1)
 • Betmaster – краен точен резултат; точен резултат на полувреме; първо полувреме/краен резултат точен резултат; множество точни резултати (мулти резултати)

Стратегия за залози на Точен резултат

Ако трябва да съм честен, едва ли някой има точната „рецепта“ или стратегия за това как, кога и на какво да залагате при тези пазари, но ще ви дам съвети от моя личен опит, които ще ви помогнат да решите дали да залагате на точен резултат:

 • Проучете резултатите и на двата тима досега през сезона – това разбира се е валидно, когато са изминали поне 10 кръга. Има множество сайтове, които предлагат статистика за това как са завършвали мачовете на двата тима и в края на полувремето, и в края на срещата.
 • Проучете предишните резултати между двата тима – много често казваме, че „историята се повтаря“, затова ако забележите някаква тенденция в резултатите между двата тима в миналото, опитайте с разумен залог и в предстоящата среща, за която ще залагате
 • Търсете „класическия резултат“ в мачове на фаворити – 3:0 е сред класическите резултати, така че в мачове с изявен фаворит може да опитате точно тези залози. Коефициентите често са над 10.
 • Залагайте на 0:0 на полувреме – това е най-често срещаният резултат на полувреме, особено в мачове между два равностойни отбори, така че ако коефициентите са над 2, си заслужава да опитате.
 • Не залагайте с високи суми – хубавото на тези пазари е, че предлагат високи коефициенти, които не бива да се играят с високи суми, а са достатъчно задоволителни, ако инвестирате и вашия личен минимум
 • Използвайте системи – залагайте на няколко еднакви точни резултати в система. Това ще ви гарантира доста добри шансове за великолепни печалби

Кога да не залагаме на Точен резултат

Ще ви дам моите съвети кога да не залагате на пазарите за точен резултат:

 • Когато нямате никакви статистически аргументи – не залагайте на сляпо и без да се прегледали поне статистиката на един от двата тима
 • Избягвайте дерби мачове – дербита между ЦСКА и Левски, Барса и Реал или Юнайтед и Ливърпул са често непредвидими и сме виждали какво ли не, което ги прави според мен доста неподходящи за такива рискови залози

Заключение

И тези пазари са за майсторите и любителите на високите коефициенти, но лично аз не препоръчвам на нови играчи в спортните залагания да се „хвърлят“ директно на пазарите за точен резултат – придобийте самочувствие чрез пазарите за знаци, голове и дори и корнери, изградете си стратегия за проучване и залагане и чак тогава пробвайте късмета си в тези определено майсторски залози.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари