Мениджмънт на Милър: стратегия в спортните залози

«Букмейкър Рейтинги»
Мениджмънт на финансите от Милър е стратегия за управление на банката за залози, базирана на труда на известен американски професор, в сферата на спортните залози. Той има доста книги и статии по въпроса, като най-известната е “Как да победим коефициентите“ (How Professional Gamblers Beat The Pro Football Pointspread) . Друга интересна книга, която бихме ви препоръчали е “Професионален комарджия“ (Professional Gambler), която разказва за многото сладости, но и за болките в живота на професионалния играч.

Съдържание

Въпреки че Милър залага най-вече на американски спортове, то стратегията му е универсална и напълно приложима към футбола познат на нас. За да прилагате неговата стратегия трябва да избирате събития, при които вероятността даден залог да излезе (според букмейкъра) приближава 50%, или с други думи – коефициентът е от 1.9 до 2. Идеята е да намираме value залози (добри сделки) в този диапазон с коефициенти и в дългосрочен план да сме на плюс. Т.е. ако залагаме на коефициент 1.9 – да смятаме че реалният коефициент е 1.8 или 1.7, защото шансът залогът да е успешен е по-голям според нас. Идеални за тази стратегия са залози на брой голове или изход на мачове, в които вие сте уверени, но по някаква причина букмейкърът дава висок коефициент.

Що се отнася до размера на залога, Милър съветва да се ползват 1-2% от банката за всеки следващ залог. Неговият подход е консервативен, защото вариацията на коефициенти от около 2 е нормално да е значима. Той препоръчва залогът да се увеличава всеки път, когато банката се увеличи с 25%, но отново да е в рамките на не повече от 2% от банката, която имате за залози.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари