Защо Станимир Стоилов отказа на Лудогорец

Стефан Ралчев
Последните дни на изминалата 2020 година бяха доста интересни заради възможността Станимир Стоилов да стане треньор на Лудогорец.

stanimir-stoilov

В крайна сметка Лудогорец избра литовеца Валдас Дамбраускас пред възможността Станимир Стоилов да застане начело на тима.

В дните преди Нова година според някои медии Мъри бе много близо до Лудогорец, но след това нещата пропаднаха окончателно. Букмейкър Рейтинги разбра някои от причините за отказа на Стоилов да застане начело на 9-кратния първенец на България.

Първата е условията по договора, които са му предложени от ръководството на Лудогорец. Контрактът е щял да бъде дългосрочен, но с една важна подробност. Ако нещата не потръгнат или двете страни се разделят в по-ранен етап от взаимната си работа, шефовете на Лудогорец са били категорични – дават неустойка на треньора в размер на 3 заплати, а не до края на контракта, каквато е практиката и искат повечето треньори. Така, например, ако Стоилов бе подписал за 2,5 години, но последваше раздяла на 5-тия месец, практиката е да получи неустойка в размер на всички заплати до края на договора си. В Лудогорец обаче не са били съгласни и са предложили съвсем други условия на Стоилов.

Друга от причините е, че Стоилов е искал да направи още промени по състава, като се раздели с някои от ветераните, сред които Козмин Моци и Светослав Дяков. Ръководството на Лудогорец обаче е настояло особено за румънеца да остане в клуба, като един от вариантите е бил да стане помощник треньор на Стоилов.

Иначе бе ясно, че Мъри щеше да стане най-скъпоплатеният треньор у нас, като заплатата му щеше да е около 1 милион евро годишно, а отделно с подписване на договора е щял да получи 500 000 лева на ръка.

След отказа на Стоилов, в Казахстан отразиха случващото се, като някои от медиите добавиха, че „се надяват треньорът да се върне във футбола им.“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P