Ивайло Петров-Пифа ексклузивно пред БР: ЦСКА ще победи Левски! Купата е червена!

Стефан Ралчев
Ивайло Петров-Пифа със сигурност е един от най-големите любимци на феновете на ЦСКА. Макар да пристига късно на Армията, бившият страж се превърна в магнит за „червената“ публика. Особено със спасените дузпи срещу вечния съперник Левски – има 4 спасени наказателни удара от общо 5 поредни (като и петата не е реализирана, а топката среща гредата). Три от дузпите са на финала за Суперкупата на България срещу Левски през лятото на 2006 година. Той е шампион с ЦСКА през 2008 година, има още 2 купи на България (2016 и 2021 година като треньор на вратарите).

Ето какво каза Ивайло Петров специално за Букмейкър Рейтинги:

-Иво, правим интервюто навръх 5 май, рождения ден на ЦСКА?
-Наистина, два дни след моя рожден ден. Пожелавам на всички армейци много здраве и успехи. И да не спират да подкрепят отбора. Те са най-великите.

Компанията Bet365 предлага високи коефициенти за българските мачове

-Наближава най-важният мач за ЦСКА, финалът за Купата срещу Левски. Червените обаче не са в най-добрата си форма…
-Тези неща като ги чуя… В този мач няма абсолютно никакво значение кой в каква позиция е, кой в какво игрово състояние е и т.н. Тези мачове се играят със сърце. Никой да не мисли или да коментира каква е формата на единия отбор, пък как се представят играчите на другия отбор. Няма такова нещо. Мачът е един. И мачът е финал. Това е. Мач за трофей между ЦСКА и Левски, какъвто не е имало толкова много години.

-Всъщност, точно ти пази на вратата на ЦСКА в последния въобще финал срещу Левски за Суперкупата през лятото на 2006 година (б.р. – финалът за Купата е през 2005 година), когато с твоите спасени дузпи изведе червените до трофея.
-Точно така. Ние спечелихме Купата през пролетта, след като на финала победихме Черно море с 3:1. Тогава обаче нямах право да играя, тъй като през сезона вече бях играл за Черно море. Напуснах Варна през зимата и през пролетта на 2006 година отидох в ЦСКА, но до края на сезона нямах право да играя – договорът ми влизаше в сила от 1 юли. И на практика официалният ми дебют в официален мач за ЦСКА беше точно на финала за Суперкупата срещу Левски в края на месец юли. Никога няма да забравя този мач – какъв дебют само?!

-Сега какво очакваш от предстоящия финал? Може ли ЦСКА да победи?
-Чакай, как така питаш може ли ЦСКА да победи?! Какви са тези въпроси. Разбира се, че може. Ние ако тръгнем с нагласата, че сме по-слаби, по-добре да даваме купата на Левски и това е. Защо да мъчим хората и да идват на стадиона. Няма такова нещо. Купата е червена. И съм сигурен, че хората ще се наслаждават на много добър мач.

-Само че в Левски цари еуфория поради доста причини – и представяне, и резултати, и организация на клубно ниво?
-Нормално… Мъри Стоилов е много добър треньор. Той е напълно наясно какво го очаква на финала. Също така обаче да не забравяме, че и Алън Пардю, е тук от доста време и е напълно запознат с нашия футболен манталитет. Той знае абсолютно всичко. И съм сигурен, че ще приложи нещо много хитро за двубоя. Защото тук говорим за надлъгване и който е по-добър, ще спечели.

-Спомена, че такъв мач се играе със сърце. Така беше по твое време. Обаче сега чужденците смяташ ли, че играят със сърце или за тях това е просто поредният мач от календара им?
-С тези чужденци, с които аз съм играл, категорично всеки до един знаеше какво е дербито Левски – ЦСКА. Никога не е имало нужда да се надъхват или да бъдат допълнително мотивирани по някакъв начин. И сега не мисля, че чужденците не знаят какво е значението на дербито. А и нещо много важно – не забравяйте, че това е финал.

-Как ще коментираш тежката загуба на ЦСКА от Лудогорец с 0:5 преди няколко дни?
-Знам, че ще прозвучи като оправдание, но наистина нямаше доста хора в състава на ЦСКА. Но… подчертавам, да не забравяме, че това е ЦСКА. Щом си в ЦСКА, някой нещо е видял в теб, харесал те е и нямаш право да играеш така. Не знам защо се случи, не съм вътре в отбора в момента, но има и такива мачове. Надявам се да не се повтарят повече.

-Мнението ти за Густаво Бусато и Димитър Евтимов, който напоследък стана титуляр?
-И с двамата съм работил доста, познавам ги добре. Димитър Евтимов е доста амбициозен – както се казва на жаргон, куче. Не че Густаво не е. Просто Митко е по-емоционален, на моменти по-избухлив. Докато Густаво е много добро момче. Но както са казали, конкуренцията ражда шампионите, така че не виждам нещо фрапантно и изненадващо, че Митко пази към този момент. Даден му е шанс, хваща го и от него си зависи дали ще се докаже занапред.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P