Детелин Далаклиев пред БР: Кубрат се нареди до Мохамед Али, Форман и Тайсън! Това вече е огромен успех

Стефан Ралчев
Детелин Далаклиев е последният световен шампион на България по бокс. През 2009 година състезателят безапелационно стъпи на световния връх в Милано, като в края на годината бе избран и за Спортист №1 на България за 2009 година.

Детелин Далаклиев даде интервю за Букмейкър Рейтинги по повод предстоящия мач на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа.

-Детелине, какво очакваш от мача в Лондон?
-Най-важното, което хората искат да гледат, е нещо интересно, да стане добър мач. И двамата да излязат и да се разкрият. Кубрат Пулев няма какво да губи, може само да спечели от този мач. Мисля, че ще играе сполучливо, Джошуа ще му бъде удобен съперник. Знаете, че британецът е по-скоро тип кикбоксьор, играе по-чисто. Той не е от онези боксьори, които удрят зад главата и се бутат на ринга. Антъни Джошуа е доста тактичен и дисциплиниран боксьор.

-Много хора гледат физиката на двамата и са впечатлени от това как изглежда Антъни Джошуа. Фигурата му предимство ли е?
-Изваян, ама Антъни Джошуа няма боксьорска структура. Това не е фактор. Ти като не може да удариш хубаво, рязко и бързо… Нали видяхте и Анди Руис!?

-Точно за него искам да те питам. Очакваше ли, че този човек, когото мнозина нарекоха кюфте, дюнерджия и т.н., можеше да победи Джошуа?
-Не съм очаквал, но видяхте какво се случи. Не подценявайте някои неща около този мач на британеца с Анди Руис. Джошуа за първи път излезе да се боксира извън Англия. Живял съм в Америка, знам какво е. Нищо общо с Европа. Не си вкъщи, отиваш на друго място. Освен това Анди Руис преди мача с Антъни Джошуа имаше само 1 загуба от 30 мача. Мексиканецът влизаше хубаво срещу ударите, играеше мъжки бокс. Ако си спомняте, на няколко момента, Руис засипа Джошуа с поредица удари. Британецът сигурно го беше подценил, след това – за първи път му се случи да го напъват така и накрая видяхте какво се случи.

Вземете Начален Бонус Спорт от Bwin България и играйте за високи печалби

-От какво може да се възползва Кубрат Пулев в Лондон?
-Кубрат има хубава предна ръка. За мен обаче не трябва да допуска противникът да го доближава. Когато му пуснат повече удари, се чувства не в свои води. Трябва да прави серия от повече удари, отдолу и отгоре, в трупа – също. Някои казват, че Кобрата има само лява ръка и пуска удари с нея, но без лявата ръка в бокса не може да направиш нищо.

-Според теб Кобрата натрупа ли достатъчно опит в сравнение с онзи мач срещу Кличко през 2014 година?
-Вижте, и двамата са натрупали опит. Антъни Джошуа мина през загуба от по-слаб противник, така че вече е сърбал попарата, когато подцени някого. Британецът няма право на никакво подценяване. Когато говорим за опита, Кубрат Пулев е бил боксьор доста преди Джошуа. Българинът има много години, прекарани в аматьорския бокс. На практика фактите са такива, че когато Кобрата беше в националния отбор и имаше мачове при мъжете, Джошуа е бил все още дете. Кубрат стана европейски шампион 2008 година, когато Антъни Джошуа току прохожда в сериозния бокс. Дано всичко това е предимство за Кобрата. Ние, когато бяхме в националния отбор, никога не сме губили от англичани. Само Митко Щилянов загуби от Амир Хан на Олимпиадата в Атина 2004 година, но още тогава се виждаше, че Хан е някакво дете-чудо и ще стане силен състезател. Англичаните винаги са били много дисциплинирани и са големи тактици.

-Мислиш ли, че около такива мачове за световни титли е възможно други фактори да решат изхода на двубоя?
-Винаги е имало игри. Навремето например, аз съм имал срещи, в които убивам от бой американец или англичанин и не ми дават победа. Не знам с какво предимство трябва да победи Кубрат Пулев, за да може мачът да завърши в негова полза.

-Ще бъде ли подготвен Пулев за мача?
-Аз мисля, че ще бъде подготвен. Малко се дразня, че ние пак много прехвалваме чуждестранните съперници. Уж големи имена, не знам какво, а ние не сме нищо по-малко от тях. Това, че правят много яки клипчета и пудрят нещата, не ги прави феноменални. Дали ще правиш упражнението с два ластика или с въже, ефектът е един и същи.

-Ако трябва да заложиш на двубоя, какво би избрал?
-Да се изиграят всички рундове. Не знам защо, но имам чувството, че ще бъдат изиграни всички рундове.

-Това не е малко?
-Как ще е малко?! Това не е олимпийски бокс да имаш три рунда. Тук са 12 рунда от по 3 минути. Ей, това е един учебен час бой, тежко е… Пожелавам успех на Кубрат. Всъщност, самото му стигане до този мач, е огромен успех. Българин да се нареди до велики имена като Мохамед Али, Майк Тайсън, Форман, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и т.н. и да играе за световна титла – това не е никак малко.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P