8 истини за успеха в залагането

«Букмейкър Рейтинги»
Всеки успешен играч има свои собствени правила. Ако не сте си създали такива – значи имате много да напредвате. Започнете с 8-те съвета за успех на «Букмейкър Рейтинги»:

1.1. Разберете какво е стойност на залога (value)

Да, може да сте сигурни, че тимът, на когото се предлага коефициентът от 1.30, ще спечели. Но този коефициент отразява ли реалното състояние? Струва ли си да рискуваме парите си за да получим по-малко от една трета печалба? Толкова сигурен ли е мачът, за да е оправдан този нисък коефициент?

Разбира се, често има случаи, когато един или друг отбор просто е длъжен да спечели. Но в същото време е необходимо да се разбере дали коефициентът, предложен от букмейкъра, съответства на действителното състояние на силите. Този коефициент ли отговаря на реалната вероятност?

Изчисляването на истинската стойност на залога не е толкова сложно. Но много малко хора действително го правят. То ни позволява да разберем дали си струва да заложим на определен резултат. Повече може да прочетете в нашата статия за Value Betting.

1.2. Научете основна математика

Ако искате дълга и успешна кариера като професионален играч, би трябвало да можете да изчислите правилно процентите вероятност, да сметнете value-то (спрямо коефициентите), да си създадете работещ план и стратегия, което винаги се основава на математически изчисления. Накратко, спортните залози са игра на числа. Трябва да се чувстваме комфортно с умножаване и разделяне, използване на прости формули, проценти.

1.3. Научете как букмейкърите определят коефициентите

Букмейкърите определят коефициентите, главно въз основа на това как ще се разпределят парите в залозите на възможните резултати и добавят своя марж (Виж секцията за марж). За тях е нужно да има определена сума пари заложена на всеки изход (от например един футболен мач), за да има баланс и те да могат да спечелят от комисионната си (маржа) независимо какво се случи.

Играчите с опит могат да намерят подходящи опции за залози, да избират такива, които букмейкърът е подценил, и да заобиколят коефициентите, които са прекалено ниски.

1.4. Не отписвайте аутсайдерите

Колкото по-дълго играете, толкова по-вероятно е да обърнете внимание на отбори, които не са популярни. Например, в един момент даден отбор се представя много добре. Но идва серия от няколко неуспешни мача, които може да са комбинация от липса на късмет и неудобни съперници. Това значително повишава коефициента за спечелване на този отбор в следващите срещи.

Следете отблизо такива отбори. Провалите обикновено не продължават завинаги.

1.5. Не се отказвайте след неуспехите

Трябва да се научите да се примирявате с неуспешните серии. Те са част от живота и на най-богатите и печеливши бетъри. Не позволявайте на неуспехите да ви сломят. Ако стратегията ви е правилна и я следвате без да се отклонявате (за да си избиете парите бързо и рисковано), рано или късно късмета ще се върне при вас. От друга страна – не се подавайте на еуфорията след успешна поредица. Много е лесно да се почувстваме непобедими в тези моменти. Обикновено тогава започваме да залагаме извън стратегията си и може да паднем от много високо. Просто се придържайте към плана си за игра.

Повече за това как да се справяме в тежките моменти можете да прочетете тук – Как да преживяваме загубите?

1.6. Не разчитайте на „джакпоти“ и луди прави колонки от по 10 и повече мача

Дългите прави колонки доставят космически коефициенти и лесно ни карат да мечтаем. Но това не значи задължително, че залозите са добри за нас. Разглеждайте всеки залог поотделно и съответно дали си струва, както бихте направили и ако залагате само него. Разбира се страхотно би било да спечелим подобен фиш, но истината е че не можем да разчитаме това да стане. Добрите играчи отделят времето си да се концентрират върху стратегията си, а не върху надеждата за огромна печалба, с минимален шанс.

1.7. Имайте търпение

Разбира се, когато нещата върват добре и бързо – всичко е супер. Ако спечелим дълга права колонка за много пари – в никакъв случай няма да сме нещастни. Но в почти всички случаи добрите играчи изграждат състоянието си постепенно. С множество добри но и лоши серии, но винаги следвайки стратегията си. Създайте си банка и играйте така, че всеки залог да се увеличава постепенно, с нарастването на банката ви. Достатъчно скоро ще видите плодовете на правилната игра.

1.8. Използвайте банката си разумно

Изключително важно е да можете да организирате банката си. И да сте дисциплинирани в това колко залагате. Ако искате да започнете да залагате по 50лв. на залог, вашата банка трябва да е поне 2500 лева. Има много различни стратегии за използването на банката. Общото е да не се отклонявате! Вижте глава 2 относно критерия на Кели – Как да управляваме парите за залагания? Какво е „банка“?

Правилното използване на банката ви позволява да не фалирате преждевременно, но в същото време – да увеличавате залозите си, с темпото, с което опитът и парите ви растат.

 

Ако след поне няколко стотин залога сметките ви показват, че печелите средно 5% на бет – поздравления! Вие сте печеливш играч!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация