Избор на стратегия за залагане

«Букмейкър Рейтинги»
Създаването на собствена стратегия за игра с букмейкърите е пътят към успеха. По този начин ще намерите много клопки и рутинна работа. Ще трябва да работите упорито с цифри, статистика, резултати. И това е далеч от факта, че първата стратегия ще бъде печеливша. Но може ли да бъде иначе? Букмейкърите използват най-добрите специалисти в своята област, като определят условията за играта така, че милиони хора по света да не могат да ги победят. Ето защо е наивно да се смята, че ще успеете да победите системата, като развиете стратегията си за няколко вечери. Но всичко е във вашите ръце.

3.1. В началото

Помислете за основните неща, от които ще се нуждаете, за да развиете успешна и ефективна стратегия за залагания. За да направите това, трябва да имате предвид знанията придобити от този учебник за залози.

3.2. Изяснете си какво искате да направите

Много играчи не осъзнават напълно значението на стратегията за залагания и не си дават сметка какво искат да постигнат в крайна сметка. Един добър пример за ясно определена цел е – да определим истинската вероятност за дадено събитие, да оценим въз основа на нея коефициента, предложен от букмейкърите, и да направим залог, ако той ни удовлетворява. За тази цел на първо място е необходимо точно да се оцени силата на двата съперника и да се изчислят правилно шансовете им за успех в мача.

3.3. Научете се как да работите с Excel

Не е нужно да сте програмист, за да развиете успешна стратегия за залагания. Но разбирането на принципите за работа с данни и възможността за навигация в електронни таблици, например работа в Microsoft Excel, ще увеличи шансовете ви за успех при разработването на стратегия и ще спестите време. Например – ако си пазите всички залози, коефициенти, печалба/загуба, тип събитие, лига и т.н. – скоро ще можете да извлечете важна информация за това, в какво сте добри и в какво не. Каква ви е успеваемостта в българското първенство? А в Англия? Имате ли успех със залозите на коефициенти под 2, или печалбите ви са незначителни?

Компютърът е ваш приятел в залозите. Използвайте го.

3.4. Фокусирайте се върху „вашето“ първенство

Съветваме ви да започнете да използвате стратегията си, в спорт в който сте добре ориентирани, и от лигата, която познавате по-добре от други. Станете експерт в една област. Много е трудно да победите букмейкърите ако не познавате в детайли спорта и лигата, отборите, на които залагате.

Колкото повече познания имате, толкова по-добре ще можете да изчислите шансовете за успех и толкова по-лесно ще е да правите залозите които си струват!

3.5. Ликвидност

Никога не забравяйте за ликвидността на пазара и ограниченията, които има за някои залози. Например, можете да станете експерт във втората лига на шампионата по волейбол жени в Сингапур. Но в този случаи условията за залагане, които букмейкърите предлагат (коефициенти, лимити, брой събития и т.н.), почти сигурно ще са такива, че ще е чиста загуба на време да се занимавате.

Затова ви съветваме да се специализирате в избрани от вас големи първенства. Там лимитите са високи и маржът който букмейкърите добавят е по-малък.

3.6. Не забравяйте статистиката

При формирането на стратегията си данните за предишни залози и събития са вашия компас. Те ще ви помогнат да подобрявате стратегията си, но и също за оценката на всеки бъдещ залог.

В интернет днес можете да намерите много статистически данни. Въпросът е да използвате само тези, от които наистина се нуждаете.

 

Успех!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация