Как да преживяваме загубите?

«Букмейкър Рейтинги»
Загубите са неизбежни. Няма играчи, които да не губят в даден момент. Но ако се притеснявате, че се пристрастявате и губите повече, отколкото можете да си позволите, препоръчваме да спрете със залаганията. Ако проблемът стане много сериозен, изключително важно е да премахнете достъпа си до пари. Прехвърлете кредитните си карти и спестяванията си на роднини, също така има процедура с която може да се самоблокирате на сайтовете на всички букмейкъри. Но това са крайни мерки. Ако държите нещата под контрол, има как да се справяте с неуспешните серии!

2.1. Пауза

Най-опасните моменти за всеки от нас, когато залагаме – са минутите, тъкмо след като сме загубили. В този момент, желанието да се направи спешен залог за да се избием е сериозно. Но тези залози почти винаги са недообмислени, тотално под влиянието на емоции и рядко печелят. А дори и да спечелят – почти сигурно е, че в нормално състояние не бихме ги направили. т.е. – в тези моменти определено не следваме стратегията си за успех.

Тази реакция е напълно нормална. Но успеха в това да я тушираме е ключов.

  • Опитайте се да си дадете сметка, че не сте играч за един ден. Не е нужно да имате определена ежедневна печалба!
  • Имайте търпение. В дадени моменти емоциите са толкова силни, че дори дишането се учестява. Забавете го и дишайте дълбоко. Излезте за 10 минути, за 1 час.

2.2. Какво е тилт (от англ. Tilt)?

Tilt е жаргон от английски език, много често използван в покера, който много точно описва това специфично емоционално състояние на играчите (независимо в покера или в спортните залози). До тилт се стига след поредица загуби, които ни карат да продължим да правим още повече залози и да не спираме докато нещата не се променят. Практиката показва обаче, че в това състояние ние не взимаме решения трезво и подавайки се на тилта генерираме още повече тилт и още повече загуби. Единственото препоръчано решение е да спрем със залозите (или покера) за малко (или повече), докато не си върнем контрола. Трудно, но много важно.

Още съвети за това как да преборим тежките моменти след серия от загуби може да намерите тук.

2.3. Промяна на тактиката

Ако стратегията, която сте избрали не ви донесе печалба, опитайте да я промените или подобрите. Забележете, че за да имаме добра представа за резултатите, трябват поне няколко стотин залога. Може би новата стратегия ще е по-подходяща за вас. Винаги пазете информация за залозите си и анализирайте играта си.

2.4. Намалете залозите си

Ако страдате от вълна от загуби, опитайте се да намалите сумите, които залагате. Като минимум това ще ви помогне да намалите разходите си, докато не се почувствате уверени отново. Ако обикновено залагате със 100 лева, опитайте да намалите размера на един залог до 20-30лв.

Забележете, че естествената реакция на всеки от нас, е да направим точно обратното! Да увеличим сумата на залога, за да си върнем загубеното възможно най-скоро. Може и да проработи, но така – рискуваме да загубим всичките си пари! Номера може да мине няколко пъти, но в един момент със сигурност ще изгубим всичко.

2.5. Играйте внимателно

Тръгнете с малки стъпки, презастраховайте се. Когато залагаме много малък процент от банката – е по-лесно да овладяваме емоциите си при загуби. Ако след всеки губещ бет сърцето ни се разтуптява – значи залагаме прекалено много.

2.6. Използвайте знанията и силата си

Концентрирайте се върху първенствата, които познавате. Търсете залозите, в които имате познания и се чувствате комфортно. Обикновено колкото повече не ни върви, толкова повече тотално се разпиляваме между множество лиги, спортове и т.н. Това не е добре. Направете пауза и се върнете към вашите пазари. Рано или късно те ще ви се отблагодарят.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация