Стратегия за залози с двоен шанс

Даниел Илиев
Доста често изпитваме колебание при избора си на прогноза за краен изход – било заради форма на отбора домакин или гост; или пък заради наличието на контузени играчи в отборите; или пък заради фактори като синоптична обстановка, отсъствие на фенове на стадиона; или други форсмажорни обстоятелства.

Съдържание

Тези наши колебания в повечето случаи имат решение и то е в една от опциите, които предлагат букмейкърите – пазара „Двоен шанс“

Какво е Двоен шанс?

Залозите за „Краен изход на срещата“, или „Резултат на полувреме“ на дадено събитие в почти всички спортове предлагат три пазара: „Победа за домакин“, „Равенство“ и „Победа за гост“. В тази статия ще обърнем внимание на залозите за футболни срещи, в които пазарите за залог на „Краен изход“ и „Резултат на полувреме“ са 1, Х и 2 и техните еквиваленти – „Двоен Шанс 1-во Полувреме“ и „Двоен Шанс Краен изход“.

Опцията „Двоен Шанс“ ни позволява да заложим едновременно на два крайни изхода на дадено събитие, независимо дали става въпрос за „Първо полувреме на срещата“, или за „Краен изход“. Избирайки този пазар, възможността залогът ни да бъде губещ намалява. Разбира се, коефициентите за „Двоен Шанс“ са значително по-ниски за всяко събитие, в сравнение с класическия залог за краен изход на срещата.

Видове Двоен шанс

Традиционно залозите на „Двоен Шанс“ са за крайните изходи на срещите, но добра алтернатива са и за резултат до почивката. В контекста на „Краен изход“ на срещата, „Двоен Шанс“ изглежда по-следния начин:

  • 1Х – ако сме решили да заложим за победа на домакина в дадена среща, но все пак имаме някакви колебания дали отборът ще се справи с опонента си и ще се оформи Х като краен изход, това е опцията, която можем да изберем. При този пазар, ако домакинът спечели срещата, или завърши наравно, нашият залог ще бъде печеливш. Единственият начин да загубим залога си е, ако отборът гост спечели срещата.
  • Х2 – пазарът е идентичен с 1Х. Разликата е, че тук залагаме на отбора гост, или равен резулат. Залогът е губещ, ако спечели домакинът.
  • 12 – пазарът ни предлага да заложим за победа на домакина или госта. При равенство в срещата залогът ни ще бъде губещ.

На снимките по-долу са илюстрирани как изглеждат и как се формират коефициентите за „Двоен Шанс“ съответно за двубой с изравнени коефициенти, и в двубой с изявен фаворит. Ето какви са част от коефициентите на топ букмейкърите

Стратегия двоен шанс

На Снимка 1 имаме сблъсък, при който според букмейкърите има голяма вероятност двубоя да се развие и в трите възможни изхода – 1, Х и 2. Съответно коефициентите за двоен шанс са приемливи и спокойно могат да бъдат комбинирани в права колонка, или в индивидуален залог с по-голяма сума. При така оформените коефициенти за „Краен изход“, ставките за „Двоен Шанс“ са с около 50% по-ниски.

На Снимка 2 имаме сблъсък с изявен фаворит – съответно коефициентът за победа на домакините е 1.28. В този случай ако решим да заложим на „Двоен Шанс – 1Х“ получаваме коефициент малко по-висок от 1.04. Залогът за такъв коефициент е абсолютно безсмислен, тъй като дори и да заложим 1000лв., печалбата ни ще бъде само 40лв. Тук идва въпросът – „Заслужава ли си да рискуваме да загубим 1000лв., за да спечелим 40лв.? – отговорът е категорично не. При сблъсък с толкова изявен фаворит, „Двоен шанс“ може да бъде използван по-друг начин, но за това в следващите редове.

Двоен Шанс през 1-во полувреме

Интересна опция за залог е „Двоен Шанс“ през първо полувреме. Ако един срещу друг се противопоставят два отбора, които статистически често оформят равенства, като изход през първото полувреме, можем спокойно да се доверим на залог с „Двоен Шанс“.

На снимката е изобразен двубой, който е с изравнени коефициенти за „Краен изход“, както и коефициентите за стандартния „Двоен Шанс“:

стратегия двоен шанс

Втората снимка от българския букмейкър Уинбет ни показва оформянето на коефициентите и за „Двоен Шанс 1-во Полувреме“:

Стратегия двоен шанс първо полувреме

Видно е, че коефициентите за „Краен изход – Двоен Шанс“ са една идея по-високи от еквивалентите им до почивката на срещата. Прави впечатление, че букмейкърът е понижил коефициентите, в които равенството присъства като опция в пазара. И логично – често срещите завършват без победител на полувремето, а оформят стратегическо равенство.

Все пак, коефициентите за „Двоен Шанс – 1-во Полувреме“ не са лоши за комбинации в права колонка, но моят съвет е да се насочите към пазара за „Краен изход“ – действително изходите на срещите до почивките често са тотално непредвидими.

Видове Двоен Шанс/комбинация с други пазари

Пазарът „ Двоен шанс“ минимизира вероятността да загубим залога си, но срещу съответната цена – по-нисък коефициент. В следващите редове ще разгледаме кога, как и при какви обстоятелства можем да придобием най-много ползи от използването на пазара „Двоен Шанс“, както и личните ми предпочитания при използването на пазара.

Освен класическите три варианта на пазара „Двоен шанс“ съществуват и комбинирани пазари между „Двоен шанс“ и „Брой голове“, или „Двоен шанс и двата отбора да отбележат гол“. При тези два варианта коефициентите в повечето случаи са драстично по-високи, тъй като прогнозираме няколко пазара едновремено.

Двоен шанс и общ брой голове

Една от предпочитаните от мен комбинации на „Двоен Шанс“ с други пазари. Предимството на тази комбинация е, че дори и при нисък коефициент на стандартния „Двоен Шанс“ при комбинация с брой голове коефициентът значително се повишава. Естествено, както и при всяка друга комбинация от пазари и тук рискът е по-голям, но при успешна прогноза расте и печалбата.

двоен шанс брой голове

Както се вижда на снимката, комбинацията на „Двоен Шанс и Брой Голове“ ни предлага много повече разнообразие от коефициенти – както за индивидуален, така и за множествен залог. С положителност можем да изберем по-висок коефициент в сравнение със стандартния пазар „Двоен Шанс“, особено в случая от снимката, в който отборът домакин е изявен фаворит.

В зависимост от нашите предпочитания и нагласа към срещата можем да заложим на 1Х или 12, като към тях да добавим прогноза спрямо очакваните от нас попадения в срещата. Можем да решим и да рискуваме, залагайки на отбора аутсайдер в двубоят. Такива рискове не са лоша идея, но за тях в следващите редове.

Изборът са под/над брой голове често се разпростира до под/над 4.5 в пазарите преди началото на срещата. При повече попадения след началото на срещата, буймейкърите предлагат комбинация на „Двоен Шанс и Брой Голове“ и до под/над 5.5гола; под/над 6.5 гола и др.

Двоен Шанс и Двата отбора да отбележат през 1-во полувреме

Една от най-рисковите комбинации, ако сме решили да комбинираме „Двоен Шанс“ и друг пазар. Рискова от гледна точка на залог за попадения през 1-во полувреме. Действително рискът си заслужава, спрямо коефициентите, които предлагат букмейкърите, но реално шансът това да се случи е в доста малък процент срещи.

Все пак, залог за това да няма попадения в двете врати през 1-во полувреме в добавка с познат от нас „Двоен Шанс“ би ни донесъл добър коефициент, особено ако сме решили да комбинираме в „Права Колонка“.

Двоен шанс залози

Двоен Шанс и Двата отбора да отбележат през 2-ро полувреме

Интересен пазар, на който можем да заложим на мачове в първенства, които традиционно головете падат през второто полувреме. Предпочитаните от мен първенства за този тип прогноза са предимно скандинавските, тъй като там в 80% случаите головете падат през втората част. Други първенства, при които можем да се възползваме от пазара, са Чехия, Австрия, някои девизии на Швейцария, а защо не и германската Бундеслига, където традиционно се оформят доста попадения.

двоен шанс залози права колонка

Както е видно на снимката – коефициентите не са никак лоши, особено за сингъл залог с повече средства.

Двоен Шанс и Двата отбора да отбележат

Още един интересен пазар с „Двоен Шанс“. Тук освен класическия залог за „Двоен Шанс“, поставяме прогноза и дали ще има попадения в двете врати.

двоен шанс и гол гол

Залозите за гол/гол (както са по-известни с жаргонното си наименование) често са доста коварни. Независимо от формата на отборите, които се противопоставят, често стават изненади и можем да загубим иначе печеливш залог „Акумулатор“ именно заради прогноза за попадения в двете врати, или съответно да няма такива. Моят съвет е да внимавате с използването на тази опция и по-скоро да се насочите към броя попадения. С положителност обаче, коефициентите са примамливи.

Двоен Шанс (1-во полувреме) и Двата отбора да отбележат гол

Един от най-трудните пазари и според мен най-рядко използвани. Труден от гледна точка на това да се прогнозира правилно изходът на първа част на срещата. Коефициентите си заслужават, но рискът е повече от огромен.

двоен шанс първо полувреме

Двоен Шанс + Общо

Комбинацията от пазари се предлага в руския букмейкър 1xBet. Разликата на комбинацията спрямо предложенията от другите сайтове е, че тук може да комбинирам единствено 1-ца или 2-ка в „Двоен Шанс“. Х-а е премахнат като опция, но дори и без него коефициентите си заслужават.

двоен шанс 1хбет

В руския сайт можем да намерим много предложения, които са доста интересни, както и доста рискови.

двоен шанс залози 1xbet

 

двоен шанс стратегия 1xbet

Разнообразието от пазари за „Двоен Шанс“ във всички сайтове е доста развито и както се вижда по приложените снимки дори и най-претенциозният любител на спортните заложи може да открие „своя“ пазар измежду огромния избор от опции.

Моят съвет е да се наблегне на залозите с „Двоен Шанс и Брой Голове“ – коефициентите, които се получават при комбинацията им в повечето случаи са щедри, а и може да се играят както като сингъл залог, така и в комбинация с други събития. Сингъл залог или Комбинация при „Двоен Шанс“ ? – в следващите редове.

Сингъл залози с Двоен Шанс

При положение, че коефициентите за класическия „Двоен Шанс“ (без комбинация с други пазари) са по-ниски, вариантите за залози тип индивидуални, или сингъл трябва да бъдат или с повече средства, или както обичам да залагам – на мачове изненади.

Залог в търсене на изненадата

В края на шампионатите когато шампионът вече е определен, а до края на първенството остават броени кръгове, често ставаме свидетели на изненади. И донякъде има логика – ако даден отбор Х вече е станал шампион 5-6 кръга преди края на шампионата и играе срещу отбор Y, който спешно се нуждае от точки за своето оцеляване, тогава можем да рискуваме и да заложим на борещия се за оцеляване отбор с „Двоен Шанс“. Ако коефициентите за „Краен изход“ са: 1-ца: 1.40, Х-5.00, 2-ка: 10.00 и приемем, че коефициентът за победа на борещия се за оцеляване отбор Y e 10.00, „Двойният шанс“ за Х или 2 ще бъде с коефициент около 4.50 – 5.00. Това е един от любимите ми рискови залози, в които не малко пъти съм получавал удовлетворение от залозите си.

Друг случай, в който можем да се възползваме от по-висок коефициент за „Двоен Шанс“, е в мачовете на отбори, които участват в евротурнирите. Често се случва, когато на даден отбор предстои участие в мач от евротурнирите, да подцени срещата си в първенството, или просто да заложи на компромисен състав с цел да съхрани свежестта на футболистите си за евромачовете. Не веднъж, или два пъти съм постигал успешни залози именно по тази система, като най-често това явление се случва при големи имена като Барселона, Реал Мадрид, Ювентус, Байерн Мюнхен и други.

Комбиниран залог за Двоен Шанс

Естествено най-разпознаваемият залог с „Двоен Шанс“ в последно време е в комбинация с брой голове. Дали повече, или по-малко това зависи от индивидуалната преценка на залагащия, но при почти всички случаи коефициентът, който се формира е подходящ за индивидуален залог – с повече, или по-малко средства.

Акумулатори/Колонки с Двоен Шанс

Ниските коефициенти при пазарите с „Двоен Шанс“ също могат да се използват подобаващо, но в най-ползотворния случай – в права колонка, или наричана още акумулатор. Формирането на колонка с 4-5 мача всичките, от които с коефициент 1.30 до 1.50 може да оформи добър краен коефициент, а и рискът от загуба на залога е по-малък в сравнение с колонката с пазари за „Краен изход“.

Естествено, при комбинациите с по-висок коефициент, можем да заложим и на една позабравена стратегия – системен залог. Няколко мача с коефициент над 2.00 може да се комбинират например в система 4/6, като лично моето мнение е, че шансът за успех е доста по-голям, отколкото илюзорната представа, че от система от Х-ове ще станем богати.

Заключение

Еволюцията на спортните залози и по-конкретно на онлайн залозите продължава, като всеки един от пазарите претърпява своеобразно развитие. Възможностите за комбинации на най-разнообразни пазари вече са в огромни количества, а самите комбинации с положителност ни предлагат по-висок коефициент и по-голямо вълнение следейки развитието на поставения от нас залог.

Двойният шанс – един иначе пренебрегван пазар – вече има своите многобройни възможности за използване в различни комбинации, като освен изброените в горните редове, съществува и възможността да бъде бъде комбиниран и с пазари като „Голмайстор“; „Жълти Картони“; „Корнери“ и т.н. Комбинациите са възможни с опцията „Създай залог“, но за нея и възможностите, които тя предлага, очаквайте в следващите ни статии.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари