Как да депозирам, ако нямам карта и/или банкова сметка

Калоян Христов
Кредитните и дебитни карти са най-използваните методи за захранване на игрални сметки в букмейкърите. Трансферирането на средства чрез тях се случва на мига, без начисляване на допълнителни комисионни.

Съдържание

Но не всички залагащи разполагат с карта или банкова сметка, затова в следващите редове ще разгледаме кои са алтернативните методи за депозиране в сайтовете за залози.

Локални плащания

Наземните разплащателни системи са достъпни главно в българските оператори. Депозитите чрез тях се осъществяват веднага, без такси, и не се възпира участието на клиента в начални и презареждащи бонуси.

Най-популярни са касите на Easypay, чийто брой надхвърля 2400. Ще ги откриете във всички областни и общински центрове, както и в някои по-малки населени места. Разположени са в близост до офисите на мобилни оператори, големи хранителни вериги и в централните части на градовете. Депозитите през Easypay изискват 10-цифрен код, който се генерира от букмейкъра, или ЕГН на притежателя на акаунта. След като служителят изпълни поръчката, парите се кредитират в баланса на мига.

Все по-използвани са Кештерминалите. Техният брой е значително по-малък, но ги има във всички области. За внасяне на средства е необходимо да посетите обект, разполагащ с терминал, да изберете желания оператор от началната страница, да попълните потребителско име и да въведете стойност на плащането. Кештерминалите не връщат ресто, затова трябва да попълните точната сума, която желаете да се добави в игралната сметка.

FastPay предлага локални плащания, по подобие на Изипей, но може да се използва единствено в Efbet.

Ако целите трансфериране на средства в чуждестранен букмейкър, ще трябва да използвате предплатените ваучери на PaysafeCard или ePay.

Ваучерите са налични за закупуване от определени каси на Easypay, където можете да заредите и микросметката си в Ипей. Най-напред, се регистрирайте в онлайн портфейла, след това посетете Изипей офис и предоставете клиентския си номер (КИН). Служителят ще изиска от вас лична карта и стойност на захранването. До минута средствата ще се добавят в ePay профила ви, откъдето можете да ги трансферирате към хазартни оператори.

Услугите на ePay.bg се поддържат в някои от чуждестранните брандове като Bet365 и 1xBet.

Онлайн портфейли

В уеб пространството са налични редица уеб портмонета, подобни на Ипей, с които можете да се разплащате в букмейкърите. Най-предпочитани за тази цел са Skrill и Neteller, тъй като се поддържат от повечето сайтове. Внимавайте при първоначални депозити чрез тези портмонета поради блокирането на потребителската сметка до начален бонус. Например в Efbet няма да получите нито спортен, нито казино бонус, ако първото ви захранване е реализирано чрез споменатите портфейли.

Управлението на микросметки в Скрил, Нетелър и Пейпал (използва се по-рядко в хазартната индустрия) е много по-удобно, ако разполагате с банкова карта. Но дори и без наличието на такава, има как да заредите баланса си. Можете да трансферирате средства от ePay.bg, да внесете с банков превод, да използвате Paysafecard или да прехвърлите крипто от биткойн адреса си. Захранването на сметката в Skrill чрез изброените методи се таксува с 1% от стойността на транзакцията.

Други онлайн портфейли, достъпни за депозит и теглене в букмейкъри, са:

  • EcoPayz – Efbet и 1xBet;
  • Perfect Money – 1xbet, Melbet, 22bet;
  • Payeer – 22bet, 1xbet.

Депозит с криптовалути

Най-иновативният метод за захранване на игрален баланс в сайтовете за залози е чрез криптовалути. Предимно руските платформи приемат плащания с дигитални валути, поддържайки 20-25 от най-популярните.

Биткойнът е най-използван от залагащите, но лайткойнът и етериумът се превръщат във все по-предпочитани поради бързото одобряване на транзакциите и минималните такси. Предимствата на разплащанията с криптовалути са анонимността и надеждността, които няма да откриете при нито един друг метод за депозиране.

В повечето хазартни оператори дигиталната валута се превалутира в конвенционална според текущия курс, но съществуват и платформи, в които залозите се извършват изцяло с крипто.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари