Как да депозирам и тегля пари с дебитна карта

Калоян Христов
Банковите карти са верен помощник в платформите, предлагащи услуги срещу заплащане. В това число попадат онлайн букмейкърите, в които разплащанията се осъществяват посредством няколко метода, но най-използвани остават дебитните/кредитните карти.

Съдържание

bank-cards-deposit

Причините за прираста на депозитите с банкова сметка са удобството и надеждността. Сайтовете разполагат със 128-битови SSL сертификати, криптиращи връзката между потребителя (браузъра) и сървъра. Освен това банкови карти осигуряват скоростни транзакции, а веднъж щом сте ги използвали и верифицирали – можете да ги ползвате неограничено.

Банкова карта – видове и особености

Едва ли е нужно да разяснявам що е банкова карта и откъде можете да се снабдите с такава.

Малцина са тези, които получават заплатата си на ръка. Повечето хора разполагат със сметки, в които работодателят им превежда парите, а те ги изтеглят посредством дебитни карти.

Трябва да уточним разликата между дебитна и кредитна карта, която е много важна при залозите онлайн.

Ако салдото в дебитната карта е под минималния праг за депозиране в букмейкър, не можете да захраните игралната сметка. При кредитните карти използвате заем, отпуснат от банката, и можете да внесете сума в хазартния оператор на момента. Желателно е кредитът да се погаси в срок, обикновено 30-45 дни, в противен случай ще бъде придружен от сериозна лихва.

Що се касае до видовете карти, с които може да се оперира в интернет, най-популярни са: Visa, Visa Electron, Mastercard и Maestro. Достъпни са в почти всички сайтове, без да се удържа комисиона за превода.

Ако използвате картата си за разплащания в интернет, възползвайте се от услугата за онлайн банкиране, която предлагат различните банки. Така ще следите движението на преводите и постъпленията в реално време през смартфон или компютър.

Как се депозира/тегли с банкова карта онлайн

Легалните топ букмейкъри в България приемат плащания с дебитни и кредитни карти. Те са задължени от държавните органи да използват сигурни, независими разплащателни системи, възпрепятстващи опити за измама. Букмейкърът Efbet например се доверява на SafeCharge – 15-годишна компания, базирана в Канада.

депозит банкова карта

За да захраните игралната си сметка, най-напред, трябва да влезете в профила си и да посетите страницата “Депозит“. Най-често линкът към нея е разположен до потребителското име и текущия баланс. След това избирате разплащателен метод “Debit/ Credit Card” и поставяте сума за депозиране. Когато сте готови с тези две стъпки, маркирате съответния бутон за захранване, който ще ви пренасочи към отделна страница. Ще бъде изискана подробна информация за картата и притежателя ѝ, която старателно трябва да попълните.

депозит с банкова карта

Какви данни за банковата карта са необходими

  • Имена – както са изписани на пластиката;
  • Номер – 16-цифреният код, който се намира на лицевата страна;
  • Месец и година – не се приемат депозити с изтекли карти;
  • CVV (CVC/ Код за сигурност) – 3-цифрен шифър, разположен на гърба на картата;
  • Стойност на превода.

След като реализирате успешен депозит с банковата карта, операторът ще съхрани нейната информация. При последващи депозити в баланса няма да се налага повторно попълване на данните.

В повечето букмейкъри депозирането с банкова карта е експресно (до 5 минути).

Теглене с дебитни карти

Тегленето не се различава коренно от захранването, но има някои по-специфични моменти.

Изплащането ще бъде отказано, ако:

  • Не сте верифицирали банковата карта;
  • Не сте я използвали за депозиране в сметката;
  • Изтекла е нейната валидност.

Времето за обработка и извършване на превода е няколко работни дни (обикновено 2 до 5). Средствата се прехвърлят към банковата сметка, след което можете да ги изтеглите от най-близкия банкомат.

Как се верифицира банкова карта в букмейкър

Ако сте реализирали депозит с банкова карта, преди първото теглене ще трябва да я верифицирате.

Процесът е сходен на идентификацията на лични документи – на e-mail трябва да изпратите отчетливи снимки на лицевата страна и гърба ѝ.

Препоръчително е да скриете част от номера на картата, както и CVV кода, тъй като са строго секретни.

До няколко часа букмейкърът ще разгледа прикачените изображения и ще ви уведоми дали верификацията е била успешна.

В случай, че давността на картата е изтекла и сте я върнали на банката, потърсете помощ от отдел “Обслужване”. Оторизиран служител ще ви информира как да завършите процедура.

Букмейкъри, приемащи плащания с дебитни/кредитни карти

Всички легални букмейкъри в България оперират с дебитни и кредитни карти. Поддържат се трите най-разпространени вида – Mastercard, Visa и Maestro, които осигуряват надеждни разплащания без комисионни.

Използването на банкови карти е най-удачният метод за захранване на сметките в сайта за спортни залози Winbet, Бет365 и Bwin, тъй като чуждестранните сайтове не приемат локални плащания. В родните онлайн букмейкъри можете да внасяте и теглите чрез алтернативни разплащателни системи като Ипей, Изипей и Кештерминал.

 

Букмейкър Visa Mastercard Maestro Минимален депозит Минимално теглене
Bet365 10 лева 30 лева
Winbet 10 лева 30 лева
Palms Bet 10 лева 30 лева
Efbet 10 лева 30 лева
Bwin 20 лева 20 лева
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари