Сингъл залог: Пазари, коефициенти и съвети

Даниел Илиев
Когато комбинираме множество залози под формата на права колонка или система, сякаш е закономерност един, или два мача да опропастят потенциално печелившия залог. Чувството е доста неприятно, но решението си има име и то е „Сингъл залог“.

single-betting-logo

Залогът на един пазар не е гаранция за успех и невероятни печалби, но в конкретния случай се ангажираме в познаването само на едно събитие. Сингъл залозите са с най-различни разновидности – голове, картони, краен изход, корнери и т.н. В тази статия ще разгледам най-предпочитаните и масови пазари, подплатени със съответните насоки.

Сингъл залог за Краен изход

Един от класическите пазари за Сингъл залог. В случая си заслужава да направим залог на хикс, тъй като коефициентите са драстично по-високи спрямо останалите ставки.

сингъл залог равен

На снимката е двубой, чийто коефициенти са сравнително изравнени – няма фиксиран фаворит. В случая и три пазара си заслужават риска. Например, ако заложим 100 лв. при коефициент 2.20 (който е най-ниският от възможните) печалбата ще е 120лв. като сумата надвишава тази на залога ни, тоест рискът си заслужава. Още по-примамлива е възможността за „Х“ при коефициент 3.25.

single-draw-1

На втората снимка имаме среща с изявен фаворит. Сингъл залог за победа на домакините от 100лв. ще ни донесе печалба 28лв. Да, но струва ли си да загубим 100лв., за да спечелим 28?! В такива случаи е редно да избягваме „Сингъл“ залог, тъй като определено не си заслужава риска, стига да не решим да заложим на изненадата и поставим залог на коефициент 6.00 или 9.50.

В срещи с изявен фаворит е по-разумнf да се правят Live залози. Ако фаворитът не успее да отбележи попадения до 50-60 минути, или аутсайдерът поведе в резултата, коефициентът за отбора фаворит ще се покачи и „обръщалката“ ше е доста примамлива за залог.

Все пак, това е пазар, който ни предлага три възможности, което намалява шанса ни на залог. Около 33.3% е вероятността залогът ни е да е печеливш, тъй като за разлика от пазарите с две опции, тук имаме три.

Двоен шанс и брой голове/Краен изход и брой голове

Пазарът Двоен шанс през последните години набира все повече популярност и е предпочитан от любителите на спортни залози. Дори и да среща с изявен фаворит и съответно по-нисък коефициент, комбинация между двата пазара дава много по-добра ставка.

На снимката са коефициентите за „Краен изход и брой голове“. Както се вижда, комбинацията от двата пазара дава доста по-добри коефициенти от коефициента за „Краен изход“ на фаворита в срещата.

залог сингъл двоен шанс

„Двоен шанс и брой голове“ също предлага добри вариации при подбора на висок коефициент за „Сингъл“ залог.

двоен шанс голове сингъл залог

Сингъл залог с Хендикап

Друга интересна опция, предлагаща привлекателни коефициенти за Сингъл залог, е този с Хендикап. Често коефициентите за отборите фаворит са твърде ниски за индивидуален залог, а с Хендикап достигаме до значително подобрени коефициенти.

На снимките имаме двубой между фаворит и аутсайдер. Разликата в коефициентите за „Краен изход“ и победител с „Хендикап“ не е никак малка, което прави „Сингъл“ залогът доста предпочитан от любителите на спортните залози.

single-zalog

сингъл залог хендикап

Четирите варианта са най-масовите при „Сингъл“ залог свързан с „Краен изход“ на събитие. Рискът при тези залози е, че има много възможни варианти на развитие на срещата, които да наклонят залога ни към загуба. По-разумният вариант да се играят този тип пазари е Live, където можем да проследим хода на мача и да ограничим вероятността от загуба на залога, както бихме я увеличили със залог преди началото на събитието.

От изброените примери, най-удачен е залогът с „Двоен шанс и брой голове“. Коефициентите често са добри за „Сингъл“, а дори нашият фаворит да не победи, сме се застраховали с „Двоен шанс“ при евентуално равенство – стига да сме познали и броя на головете, разбира се.

Сингъл залог за голове

Може би най-предпочитаният пазар при поставянето на залог от само един пазар. В по-масовите случаи вариантите ни за печалба/загуба са 50/50 – ако заложим над под/над голове, разбира се.

На снимката са стандартните пазари за голове. Тук е важно предварително да сме направили своето проучване в кои първенства и кои отбори регистрират повече голове в своите срещи. Има случаи, в които през 1-во полувреме няма нито един гол, а през втората част падат 2-3 попадения. Добрият вариант за залог на голове е Live, тъй като можем да проследим развоя на срещата, както и да предвидим евентуална резултатност през втората част, която при едно „сухо“ 1-во полувреме, може да ни донесе чудесен коефициент.

сингъл залог голове

Естествено, има и други по-различни вариации за залог на голове. Един от често предпочитаните пазари е „Двата отбора да отбележат гол“. В доста случаи коефициентите са около 2.00, което го прави привлекателен за залагащите. Тук шансът ни също е 50/50.

сингъл залог гол гол

Сингъл залог за Картони

Тук, както и в Сингъл за голове, отново от голямо значение е проучването на отборите, техни силни и слаби страни, както и донякъде нрава на играчите, особено тези в дефанзивен план. Всеизвестно е, че има играчи, а и цели отбори, които практикуват по-груб футбол и най-често са изложени на опасност от декориране в жълто, или червено.

Възможностите за залог на Картони не са малко, но моят съвет е да се залага преди началото на срещата, тъй като ранен картон, доста понижава коефициентите още в самото начало на срещата.

сингъл залог картони

Сингъл за Корнери

Друг от предпочитаните пазари за Сингъл. Предимството на този пазар е, че можем да залагаме на отделни минути, полувремена и дори в конкретни периоди от срещата и залогът ни бързо може да бъде осчетоводен като печеливш/губещ.

Разполагаме с богато разнообразие на пазари за Корнери, но определено най-разпространеният и най-разпознаваемият е за Под/Над брой Корнери. Тук, както и при останалите Сингъл залози, по-разумният подход е да се залага Live. За пример: Играят Ливърпул и КПР. Гостите от КПР отбелязват попадение до 10-а минута – само можем да си представим какъв натиск очаква отбора аутсайдер и респективно корнерите, които Ливърпул ще регистрира при силния си натиск.

 

сингъл залог корнери

сингъл залог на корнери

Съвети за Сингъл залози

  • Системно проследяване на тесен кръг отбори – корнери, картони, голове и т.н. Избирайки няколко отбора и следейки тяхното представяне среща по среща, лесно можем да се ориентираме какъв Сингъл да заложим, независимо от пазара, който сме си избрали
  • Проучване на първенствата – в кое първенство има най-много голове, корнери и т.н. Всеки е наясно, че в Англия се получават по-малко картони, отколкото в Италия и Испания, например. Правилният подход към всяко първенство е правилният ориентир за един успешен залог.
  • Регионални дербита – в този тип мачове можем да наблегнем на картоните. Често под въздействието на адреналина футболистите се увличат и извършват груби нарушения, от което само можем да се възползваме.
  • Залози срещу фаворитите – добър избор за „Сингъл“. Грандовете често са ангажирани с европейски клубни турнири, а и повечето от футболистите им са национали на страните си. Преди и след такива участия, често се допускат грешки във вътрешните първенства, за които определено трябва да следим и възползваме.
  • Разумно поставяне на „Сингъл“ залог – Под въздействието на емоциите си, често сме убедени в успеха на потенциалния ни залог и залагаме цялата разполагаема сума от нашата Банка – грешен подход, който може да ни донесе много главоболия. При Сингъл залозите е добре да ги правим Live и по възможност букмейкърът да разполага с опция Cash Out, с която да избегнем, или поне намалим загубата си.
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация