Залози на живо, или преди мача – какви са предимствата и недостатъците?

«Букмейкър Рейтинги»
В новия материал в секцията за професионалисти разглеждаме как е по-изгодно да се залага – на живо или преди мача.

Залози на живо или преди мач

Залози на живо

При всеки букмейкър има програма, която автоматично намалява и увеличава коефициентите. Решенията често се основават на парите на потребителите – на кой изход от събитието се залага повече. Понякога т.нар. трейдъри могат да променят коефициентите по свое усмотрение. Работата на трейдъра не е ядрена физика. Трейдърите са хора като всички нас.

Обикновено заплатата на трейдъра е фиксирана и не особено висока. Има и някои бонуси като % от нетната печалба от мачовете, за които отговарят. Дали трейдърите си дават сметка, че бонусът им зависи от това да са по-добри от нас – които стоим от другата страна и залагаме срещу техните коефициенти? А вие давате ли си сметка, че когато играем залози на живо – реално играем срещу трейдъра който отговаря за нашия мач?

Трейдърите най-често са млади момчета, които знаят как да разчитат коефициентите, мислят логично и са добре с математиката. Има по-добри и по-слаби трейдъри. Има трейдъри които понякога са разсеяни, такива които тъкмо са започнали работа. Такива, които нямат търпение да свърши смяната и да се приберат. Можете да сте сигурни, че опитните играчи им разказват играта в началото.

Една от основните задачи на трейдъра е да следи кога се прави залог с по-голяма сума на определен изход. Когато това се случи, трейдърът трябва бързо да коригира коефициента за обратния изход, правейки залога привлекателен. Например – някой залага 10,000лв. при коефициент 1.90 за над 3.5 гола, а после други играчи залагат 10,000лв. за под 3.5 гола, при коефициент 1.95. Букмейкърът прибира тази разлика. Поддържането на този баланс от пари и коефициенти е задачата на трейдъра.

Залози преди мача

Коефициентите преди мача се определят от комбинация от компютърни алгоритми и аналитичен отдел. Обикновено хората в този отдел печелят много пари и са много добри, в това което правят. Много по-трудно е да победим тях отколкото трейдърите. Трейдърите се обучават една седмица и после биват пускани в дълбокото. Също така в трейдърската професия има голямо текучество и често за LIVE коефициентите ни отговаря някой новак.

Както се досещате – ние обичаме да залагаме на живо много повече и препоръчваме тези залози, ако искате да станете професионалисти. Аз лично смятам, че е изключително трудно да победим букмейкърите със залози преди мача.

Освен казаното дотук има и други плюсове. На LIVE залозите можете да се възползвате от промените. Например – виждате 8 фала за първите 10 минути, играта е накъсана, коефициентът за над определен брой фалове пада. Залагаме за Под, и както често след началото нервите се успокояват и ситуацията се нормализира. След 20тина минути коефициентът за много фалове скача – залагаме и за много фалове. Така, вече за нас няма значение ще има ли или не много фалове в мача – ние ще спечелим малко и при двата случая.

Или пък гледаме дерби, домакинът е в подем, коефициентът за другия скача – залагаме. Очакваме гостите да се съвземат и да имат своите моменти – когато пък залагаме за домакина, и т.н.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация