Къде да залагам на корнери на български мачове

Мартин Георгиев
В последните седмици обърнахме доста внимание на Бундеслигата и с право – това е първото елитно първенство, което се завърна след дългата пауза, породена от пандемията. През изминалата седмица обаче се завърна и елитния български шампионат по футбол – Efbet Лига. Нашето първенство, макар и далеч от класата на германското, също предлага доста интересни пазари и възможности за залози. В тази статия ще разгледаме ъгловите удари – кои букмейкъри предлагат залози за корнери, къде са най-добрите коефициенти и на кои отбори да залагате за ъглови удари.

Efbet лига корнери български мачове

Основната идея къде да залагаме на корнери на българските мачове дойде, след като един от букмейкърите (7777), които предлагаше такива пазари, вече не развива дейност. Именно това е причината да ви запозная с букмейкърите, които предлагат към настоящия момент пазари за корнери на българските футболни срещи.

Ако искате да разберете повече за най-известните пазари за корнери, които топ букмейкърите предлагат, може да прочетете статията ми за Къде и как да залагаме на корнери в Бундеслигата?

Какви пазари за картони предлагат букмейкърите?

Тук ще разгледаме примери за пазарите, които предлагат част от най-популярните букмейкъри за произволно избран от мен мач от Efbet лига (Левски – Лудогорец). В три от водещите букмейкъри НЯМА възможност за залози на корнери – нито преди мач, нито Live. Това са онлайн букмейкърът Bet365, Bwin и Winbet залозите на спорт. Разбира се, в някакъв момент, може да има изключение, но по традиция тези букита не предлагат корнери. Така че сами виждате, че възможностите ни се ограничават до останалите компании, които обаче не са никак малко.

1xbet

Ще започнем с популярния руски букмейкър 1xbet, който по традиция предлага най-много пазари за корнери, дори и за мач от българската лига. Популярните пазари са – общо корнери, отбор с повече корнери, корнери за отбор, хендикап корнери, както и прогнози за ъглови удари за всяко едно от двете полувремена.

1xbet български мачове корнери

1xBet български мачове корнери

1xbet корнери преди мач българия

1xbet български мачове корнери

1xbet български мачове корнери преди среща

На живо 1xbet не изневерява на себе си и също предлага богат избор на пазари – общо, за отбор, за отбор с повече корнери, както и интересните пазари за следващ ъглов удар.

1xbet корнери български мачове Live

1xbet корнери български мачове на живо

Melbet

Melbet също е един от букмейкърите, които ви позволяват да залагате на ъглови удари за българското първенство. Пазарите обаче не са от стандартните – комбинации между краен изход и брой корнери за срещата.

Melbet корнери преди мач български мачове

На живо букмейкърът предлага повече разнообразие със стандартните пазари за общо корнери, отбор с повече корнери, както и залози за полувреме.

melbet корнери български мачове Live

melbet корнери български мачове Live

Efbet

Родният букмейкър, чието име носи и нашия футболен шампионат, предлага почти минимални пазари за корнери преди срещата – такива за общо корнери в мача или за Над/Под определена бройка корнери. Efbet не предлага пазари на живо за ъглови удари за българското първенство.

Efbet корнери преди мач

22bet

Последният от популярните букмейкъри, който предлага пазари за корнери за българското първенство е 22bet. Английският букмейкър е само на 2 години, но бързо набира сили в силно конкурентния бизнес на спортните залози. 22bet предлага доста пазари за ъглови удари за родното ни първенство – общо за мача, за отбор, хендикап, както и пазари за двете полувремена. За жалост, на живо няма пазари за корнери.

22bet корнери български мачове преди мач

Palms Bet

Palmsbet залозите също предлага пазари за корнери, макар и доста оскъдни. И то предлага пазари за корнери на живо по време на мача. Например, в срещата Арда – Лудогорец на Live имаше само 3 възможности за корнери, но и това е нещо в сравнение с останалите букмейкъри, които не предлагат такива възможности за залози.

palms bet корнери Live български мачове

Кои букмейкъри да изберем?

Със сигурност изборът ни тук далеч не е от най-богатите. Все пак 1xbet абсолютно доминира в пазарите преди и по време на срещите, следван от 22bet за преди срещата и Melbet за по време на срещите.

Къде са най-добрите коефициенти?

Ще разгледаме къде са най-добрите коефициенти от четирите букмейкъра, които предлагат корнери за българското първенство. Пазарите, които съм избрал за сравнението са за общо корнери, отбор с повече корнери и хендикап корнери.

Както е видно от таблицата е доста спорно да се каже кой предлага най-добрите коефициенти. Интересното е, че 1xbet и 22bet предлагат абсолютно едни и същи ставки, а тези на Melbet е логично да са по-високи (и респективно по-ниски за противоположния залог), защото те са взети по време на мача, тъй като букмейкърът не предлага пазарите преди срещата.

Общо корнери

Букмейкър Под 9,5 корнера Над 9,5 корнера
Efbet 2.004 1.72
1xBet 2.10 1.656
Melbet 2.64 1.43
22Bet 2.104 1.656

Отбор с повече корнери

Букмейкър 1 Х 2
Efbet Не предлага Не предлага Не предлага
1xBet 2.19 5.25 2.22
Melbet 2.21 6.03 2.16
22bet 2.19 5.25 2.22

Заключение

Разгледах детайлно кои букмейкъри предлагат пазари за корнери, както и при кои нямате възможност за залози на тези опции. Вариантите са достатъчно, макар и да имате по-тесен кръг заради отсъствието на пазара „корнери“ от Bet365, Winbet и Bwin. Мога да заключа, че 1xbet е най-добрият избор за вас, тъй като коефициентите в 22bet са абсолютно същите, но руският сайт превъзхожда другите с много повече възможности и разнообразни пазари. Разбира се, онези от вас, които искат да „пипат“ на сигурно, имат единствен шанс с родния лицензиран Efbet, който обаче предлага оскъдни пазари и то само на живо по време на мач.

Къде да „търсим“ корнерите в Efbet лига

За разлика от Бундеслигата, за българското първенство бе далеч по-трудно да намеря правдоподобна статистика за ъгловите удари, но смятам, че данните, които ви представя, ще бъдат наистина коректни.

За разлика от Бундеслигата и лично за мен доста изненадващо, нито един от топ 4 отборите в българското първенство не се намира в топ 4 на общо корнери на мач. Лудогорец е първият от топ отборите, който се появава – на 5-тото място със средно по малко под 10 корнера на мач. Всички отбори в този „топ 4“ са с над 10 корнера средно на мач и това са последователно Черно Море, Дунав Русе, Етър и Арда – всеки един от тях е в така наречената „долна осмица“.

В мачовете на Черно Море има по почти 11 корнера общо, а самите моряци са на 2-ро място по брой отбелязани корнера – 6.44 ъглови удара средно на мач. Първи по този показател е Лудогорец, който изпълнява по малко над 7 ъглови удара средно на среща. Най-малко корнери в своята сметка има последният Витоша Бистрица, следвани от Славия и Царско Село в долната 3-ка – всеки тим с по малко над 3 ъглови удара средно на мач.

А защо Дунав, Етър и Арда са в топ 4 при общо корнери за мач? Отговорът е лесен – и трите тима са в топ 4 на отборите, които са допуснали най-много ъглови удари. Дунав Русе допуска средно по 6.60 корнера на среща, Етър – 6.44, а Арда – малко над 5. Втори в този топ 4 логично е Витоша Бистрица с 6.52 корнера средно на среща.

Най-малко корнери има в срещите на Царско Село – средно по 8.40, следвани от Славия и Ботев Пловдив, които имат респективно 8.52 и 8.64 ъглови удара средно на мач. Още 3 отбора имат по-малко от 9 корнера средно на мач – Левски, ЦСКА и Ботев Враца.

Мога да заключа, че е задължително да търсите „над“ при мачовете на Черно Море, да залагате почти винаги на „над“ за отборите, които играят срещу Дунав, Арда и Етър, но стига това да не са Славия, Царско Село или Витоша и да бъдете настойчиви за „над“ на корнерите за Лудогорец, особено ако играят срещу тим от по-долната половина на таблицата.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация