Къде и как да залагаме на корнери в Бундеслигата?

Мартин Георгиев
Дойде време да разгледаме един от най-популярните пазари в палитрата от възможности за залози на футболни срещи, а именно залозите за ъглови удари, наричани на футболен жаргон корнери. Залозите за корнери са се превърнали в един от основните залози, които букмейкърите предлагат, почти наравно с пазарите с краен изход и голове от дадена среща.

Залози корнери Бундеслигата Букмейкър Рейтинги

До статичното положение, наречено ъглов удар (или корнер) се стига, когато топката се докосне за последно от защитаващия се отбор и тя пресече с целия си обем линията извън очертанията на вратата. В тази статия ще ви представя различните пазари за корнери, кои от топ букмейкърите какви пазари предлагат, къде са най-добрите коефициенти и разбира се, на мачовете на кои обори в Бундеслигата да поставяте своите залози за тези пазари.

Видове пазари за корнери

Общо корнери – като залагаме на този пазар, ние залагаме за това колко ще е общият брой на корнерите през мача. Обикновено имаме дадена „линия“, която букмейкърът поставя за срещата (между 9-11 корнера) и опциите за залог биват „под“, „над“ и „точно“. Възможно е букмейкърът да предлага и залог без „точно“ и линията да е по подобие на тази с головете за срещата – например 10.5 корнера с опциите за „под“ и „над“.

Повече корнери в мача – чрез този пазар залагаме на това кой отбор ще има повече ъглови удари в срещата. По подобие на пазарите за краен изход, то опциите са три „1“, „Х“ или „2“, като типично отборът фаворит е с по-нисък коефициент, заради очакванията да напада повече.

Хендикап корнери – в този пазар букмейкърите дават предимство на един от двата отбори, прибавяйки виртуално определен брой корнери към общия им брой. Аналогично като при картоните и головете за даден мач. Ако отбор „А“ има предимство от +1.5 корнери, то за да е успешен залогът ви, то трябва броят корнери или да е равен, или съответния тим да 1 корнер по-малко от опонента си.

Корнери за отбор – Букмейкърите предлагат и опция за това да заложите на общия брой корнери, които ще има даден отбор. Опциите са често две – „над“ и „под“ определена линия.

Първи и последен корнер – някои букмейкъри предлагат и възможност да заложите на това кой от двата тима първи или последен ще изпълни корнер. Често, коефициентите са близки за двата тима и по-скоро това е абсолютно 50/50 залог.

Корнери на полувреме – по подобие на залозите за целия мач, пазарите за полувреме могат да бъдат общ брой корнери за първото полувреме, хендикап корнери и време на първи корнер.

Какви пазари за картони предлагат букмейкърите?

Тук ще разгледаме примери за пазарите, които предлагат част от най-популярните букмейкъри за произволно избран от мен мач от Бундеслигата (РБ Лайпциг – Херта Берлин).

Bet365

Популярният британски онлайн сайт за спортни залози Bet365 и казино предлага пазари за корнери на повечето от мачовете. Букмейкърът предлага най-популярните опции за залагане на ъглови удари като – общ брой корнери, корнери за отбор, хендикап, както и залози за първи и последен корнер.

Bet365 корнери преди мач

bet365 корнери преди мач

bet365 Корнери преди двубоя

На живо bet365 също предлага доста пазари за корнери, като най-популярният е може би пазарът за корнери в мача, който предлага разнообразни опции за залози. Също така може да залагате за следващ корнер, както и първи отбор до определен брой корнери.

bet365 корнери Live

Bet365 live корнери

Efbet

Българският сайт за спортни залози efbet също предлага разнообразни пазари за ъглови удари – множество опции за брой корнери, хендикап, корнери на полувреме и първи корнер в мача.

efbet корнери преди мач

efbet корнери преди мач

Опциите на живо не са изобщо разнообразни – букмейкърът предлага само опции за залагане на това колко общо ще са корнерите в мача с постоянно обновяващите се коефициенти.

Winbet

Другият популярен български сайт за спортни залагания winbet също предлага добри опции за залог преди срещата – общ брой корнери, корнери за отбор, както и интересни залози като четен/нечетен брой корнери и интервали на корнери (например 2-3, 4-5 или 6-7 корнера в мача).

winbet корнери преди мача

уинбет корнери преди мача

Уинбет корнери преди мача

На живо, winbet предлага почти същия брой пазари, които се предлагат и преди срещата. Там също може да залагате на това кой тим ще отбележи следващ корнер.

winbet live Корнери

уинбет лайв корнери

winbet live корнери

1xbet

Руският сайт за спортни залагания 1xbet по традиция предлага едни от най- разнообразните пазари в сравнение с другите си конкуренти – при корнерите не е различно. Освен типичните пазари за брой корнери общо, корнери за отбор и хендикап корнери, букмейкърът предлага двоен шанс корнери за отбор, корнери от минута до минута и много пазари и за двете полувремена. Това прави 1xbet един от най-предпочитаните букмейкъри, ако сте фенове на залозите с корнери.

1xbet корнери преди мача

1хбет корнери преди мача

1xbet корнери преди срещата

1xBet корнери преди мача

1хбет корнери преди мача

По време на мачовете 1xbet продължава да предлага добри и разнообразни пазари, като интересните са тези за комбинация между резултат и корнери до дадена минута.

1xbet live корнери

1хбет live корнери

1xbet live корнери

Bwin

Австрийският букмейкър bwin също предлага добри пазари за ъглови удари – брой корнери за полувреме и редовно време, кой първи ще има корнер, както и корнери за отбор.

bwin корнери преди мач

биуин корнери преди мач

bwin корнери преди мач

По време на срещата букмейкърът не предлага богат избор от залози. Единственият пазар е този за „под“ и „над“ общ брой корнер.

bwin live Корнери

Melbet

Melbet също предлага добър брой пазари за корнери, като повечето са традиционните – общ брой корнери, корнери за отбор, хендикап корнери, както и интересни пазари като комбинация за повече ъглови удари на полувреме и за цял мач и специален залог дали ще се изпълнят корнери от всеки ъгъл на терена.

На живо също можете да залагате на традиционните общ брой корнери, хендикап корнери и брой корнери за отбор.

Кои букмейкъри да изберем?

По подобие на картоните, пазарите за корнери са най-много и най-разнообразни в руския букмейкър 1xbet. Bet365, Winbet и Melbet също са добри опции да залагате на ъглови удари преди началото на срещата. По време на срещите bet365 и 1xbet са най-добрите опции за залог, плътно следвани от букмейкърите Melbet и Winbet.

Къде са най-добрите коефициенти?

Разбира се, не само разнообразието на пазарите трябва да е от главно значение за това да изберем къде да заложи – трябва да погледнем и къде се предлагат най-добрите коефициенти. За целта ще анализираме коефициентите за пазарите: Общо корнери, Отбор с повече корнери и Хендикап корнери.

Общо корнери

Букмейкър Над 10 Точно Под 10
Bet365 2.10 7.50 2.10
1xBet 2.064 Не предлага 1.75
Bwin 2.15 Не предлага 1.62
Efbet 2.15 Не предлага 1.75
Winbet 2.06 Не предлага 1.68
Melbet 2.056 Не предлага 1.75

Както се вижда, само букмейкърът bet365 предлага пазар за точно корнери и логично коефициентите за под са по-високи. Efbet също е добра опция с по-високите си коефициенти.

Отбор с повече корнери

Букмейкър Домакин Равенство Гост
Bet365 1.14 10.00 7.00
1xBet 1.15 14.50 7.10
Bwin 1.11 11.00 8.75
Efbet 1.12 14.25 8.25
Winbet 1.14 12.00 7.00
Melbet 1.16 15.00 7.30

Логично, при такъв огромен фаворит в мача 1-цата е с ниски коефициенти при всички букмейкъри. Има доста голямо разнообразие между коефициентите при онлайн сайтовете за спортни залагания. Най-високите коефициенти като цяло са в Efbet и в 1xbet и Bwin.

Хендикап корнери

Букмейкър -4.0 +4.0
Bet365 2.075 1.72
1xBet 2.00 1.81
Bwin Не предлага Не предлага
Efbet 2.00 1.60
Winbet 2.29 1.55
Melbet Не предлага Не предлага

Този пазар не се предлага от всички букмейкъри. Най-добрите коефициенти са при 1xbet.

Заключение

Предвид множеството пазари и добрите коефициенти и тук мога да заключа, че 1xbet е един от най-добрите букмейкъри, в които да залагате на ъглови удари. Bet365, Winbet и Efbet също са от добрите опции. Вие обаче винаги трябва да имате добра изградена стратегия за залози, когато прибягвате до този интересен пазар – залозите на корнери.

Къде да „търсим“ корнерите в Бундеслигата

Германската Бундеслига има един отличителен белег през последните няколко години – многото добри нападателни отбори. Тимове като Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и РБ Лайпциг се отличават с нападателни схеми, с добри нападатели и флангови футболисти. Именно тези 4 тима са и в топ 5 на тимовете с най-много корнери след 29 изиграни кръга от тазгодишния шампионат.

Единственият тим отбелязал над 200 ъглови удари е шампионът и хегемон Байерн Мюнхен – цели 208 корнера на своята сметка, което е средно малко над 7 корнера средно на мач. Това е с цели 31 корнера повече от втория в своеобразната класация Байер Леверкузен – 178 корнера досега (или точно 6.14 ъглови удара средно на мач).

„Аспинирините“ са плътно следвани от тим, който, може би е изненадващ за повечето – Айнтрахт Франкфурт с 3 по-малко – 175 ъглови удара. Интересното при Франкфурт е, че те са с мач по-малко ( в момента на писане на статията) и са втори по среден брой ъглови удара на мач – по 6.25 средно. „Топ 5“ се допълва от Борусия Дортмунд със 173 ъглови удара и РБ Лайпциг със 164 корнера.

Най-малко корнери през сезона на сметката си са записали Аугсбург – 108 на мач или 3.72 средно. Берлинските тимове Херта и Унион имат по 111 корнера общо или 3.83 ъглови удара средно на среща

Най-малко корнери срещу себе си са получили тимовете на Борусия Дортмунд с общо 86 допуснати корнера или малко под 3 корнера на мач. „Жълто-черните“ са следвани от Байерн Мюнхен с 90 ъглови удара (или малко над 3 на мач) и от Байер Леверкузен със 112 корнера общо или 3.86 ъглови удара средно на мач.

В срещите на 4 тима е имало над 11 корнера средно на мач – Падерборн, Хофенхайм, Майнц и Фрайбург. Най-малко корнери средно на мач е имало в тези на отборите Аугсбург – средно по 8.72 корнера на мач, Борусия Дортмунд – 8.94 ъглови удара средно на мач и Фортуна Дюселдорф със средно по 9.1 корнера на мач.

Само 1 тим има общо над 100 корнера получени на мач – това е Байерн Мюнхен, който има 103 ъглови удара или средно по 3.55 на полувреме. Баварците са получили само 38 корнера на полувремето – 1.31 ъглови удара през първото полувреме. Най-много ъглови удара на полувреме е получил тимът на Фрайбург – 95 общо или 3.28 средно.

С оглед на анализа при линия от 11 корнера на мач, най-удачно е да залагате на отборите на Падерборн, Хофенхайм, Майнц и Фрайбург. Байерн Мюнхен е най-подходящият тим ако залагате на хендикап корнери – баварците имат средно по 4 корнера повече на мач от опонентите си. Добри залози са и хендикапите за полувреме на Байерн и Дортмунд, които имат поне по 2 корнера повече от опонентите си средно на двубой. Залози за повече корнери на тимове като Байерн, Лайпциг, Дортмунд и Леверкузен не са удачни, особено в мачове срещу по-слаби тимове, тъй като коефициентите ще бъдат ниски и не особено рентабилни за залог.

Ключово е да следите срещите на живо, ако искате да залагате на корнери. Много често залозите на живо за ъглови удари са с добри коефициенти и ако следите мача можете да попаднете на добри сделки. Внимавайте, защото коефициентите и „линиите“ са много динамични и може да изпуснете най-добрата сделка за вас.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация