Как да залагаме на снукър

Стефан Ралчев
Снукър залаганията стават все по-популярни през годините. Залагането на този спорт е станало много по-известно през 21-ви век, тъй вече е налично онлайн, давайки на хората по-конкурентни коефициенти и бързо и лесно залагане.

Съдържание

Правила на играта

Снукърът се играе на маса, която е съставена е от шисти, покрити с филц. На нея се поставят снукър топки, които се състоят от 15 червени топки и по една жълта, зелена, кафява, синя, розова, черна и бяла топки. Един от играчите стартира с разбиващ удар. С бялата топка трябва да се целите в другите и да ги вкарвате в страничните джобове по определен ред.

Има четири ъглови джоба и по един от двете страни по средата на дължината на масата. Можете да вкарвате топките във всеки джоб, който желаете. Всички топки на масата имат различни стойности, като червената топка е на стойност 1, жълтата топка 2, зелената топка 3, кафявата топка 4, синята топка 5, розовата топка шест и черната топка 7. Тези топки трябва да се поставят в определено поръчка.

След като всички топки са поставени в джобовете, играта е приключила. Повечето мачове по снукър се играят в определено количество фреймове (обикновено нечетно количество), това ще се различава в зависимост от етапа на турнира и действителните правила на турнира.

Как да заложите на снукър онлайн

Първо ще трябва да създадете акаунт за онлайн залагания. Направете това, като посетите някой от букмейкърите, които предлагат залагания на снукър, за да се регистрирате на сайта. Целият този процес трябва да отнеме само няколко минути и от вас ще се изисква да предоставите само основна информация за себе си, като вашето име и имейл адрес.

След като успешно сте създали акаунта си, ще трябва да направите депозит, за да имате средства за залагане в снукър. По-голямата част от онлайн залагащите депозират с кредитна карта, но ще има и различни други методи за депозиране, които можете да избирате, включително биткойн, електронни портфейли (Skrill, Neteller и др.) или банкови преводи.

След като вече имате акаунт за спортни залагания с пари в него, можете да продължите да залагате на снукър онлайн.

Различни видове залози в снукъра

Победител в мача

Всеки спорт, на който залагате, ще има възможност да заложите кой ще спечели мача или състезанието. Това не е по-различно за снукъра. Просто залагате на победителя в мача.

Под/над

Тук можете да залагате на общия брой фреймове в мач. Това е обикновен над/под пазар. Всичко, което правите, е да прогнозирате и заложите дали  ще има над или под определено количество фреймове.

Брой фреймове в мач

Тук можете да заложите на точния брой фреймове или група фреймове.

Кой ще спечели даден фрейм

Това е залагане на играч, който да спечели отделен фрейм.

Хендикап

Според букмейкъра даден играч е предпочитан пред друг и хендикапът е за изравняване на вероятността за победа.

Точен резултат

Това е залагане на точния резултат от мача в края. Единственият начин този залог да спечели е, ако го направите точно както трябва.

Общо нечетни/четни

Това е залог дали общите фреймове ще бъдат нечетно число или четно.

Спечелване на първия фрейм

Пазар – кой ще спечели първия фрейм в мач.

Най-висок пробив в мача

Залагането е за това кой ще има най-висок резултат при едно посещение (поредица от отбелязване без пропускане) в мач.

Първи до брой фреймове

Това е залагане на това кой ще удари определен брой фреймове, например залагане на това кой играч ще достигне първо седемте фрейма.

Шампион в турнира

Това е залагане на играч, който да спечели целия турнир (дългосрочен пазар).

Турнири по снукър

Световен шампионат по снукър

Това събитие има най-добър награден фонд. Спонсори напоследък са различни букмейкъри.

Шампионат на Великобритания

На второ място по престижност. Провежда се в края на месец ноември или началото на декември.

Снукър Мастърс

Това е професионален турнир. Участието е само след покана. Заедно с предните два турнира правят тройната корона.

World open

В този турнир се трупат точки за ранглиста.

Европейски мастърс

Включват се 64 играча и всеки цели да вземе крайната победа.

Шанхай мастърс

И този турнир е само с покани, защото е много престижен.

Съвети за залози на снукър

Най-важният съвет при залозите на снукър важи като цяло за всички залози – не правете залози на игра, която не разбирате добре. Докато залаганията са забавни, целта в дългосрочен план е да се реализира печалба. Залагането на мачове, за които нямате достатъчно знания, е вредно за постигането на тази цел и следователно не е нещо, което залагащият трябва да прави. Всеки залагащ трябва да следва дадена стратегия, за да прави печеливши залози и да ограничи загубите. Следвайки тези съвети, те ще допринесат за успех в снукър залаганията.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари