Залози на хрътки

Стефан Ралчев
Хрътките се радват на значителна популярност сред играчите и този факт изобщо не е изненадващ. Произходът на този тип игра може да бъде проследен от втората половина на 19 век. Състезанията с хрътки се появяват за първи път през 1876 г. в град Хендън, Англия, където е построена първата писта за състезания от този тип.

Съдържание

 

Въведение

Една от основните форми на надбягвания с хрътки е така наречената писта, която обикновено е овална или понякога кръгла. Състезаващите се кучета се примамват с механичен заек, докато финалната линия бъде пресечена от всички състезатели. Тази механична примамка кръжи по пистата, докато състезанието завърши. Тъй като примамката е проектирана да издава звуци, кучетата използват както очите, така и ушите си, за да я преследват.  С появата на технологиите, играчите вече не са длъжни да напускат домовете си и да посещават състезателната писта, за да гледат как кучетата се състезават. Залагането също стана по-удобно.

Кои букмейкъри предлагат залагания на хрътки

Live stream

Много онлайн букмейкъри предлагат функция Live Stream, която позволява на играчите да следят надбягвания с хрътки в реално време. Тъй като залаганията по време на игра често са опция, някои доставчици на залагания предлагат Greyhounds Radio, където коментаторите поддържат участниците в течение на това, което се случва на пистата. Естествено, ако искате да направите успешен залог на състезание за хрътки, трябва да сте запознати с всички тънкости на залагането на такива събития.

Видове залози за хрътки

Видовете залагания, които можете да правите на състезания за хрътки, са също толкова разнообразни, колкото тези за конни надбягвания. До голяма степен те са доста сходни.

Single bet/прав залог

Ако сте начинаещ в спортните залагания, би било чудесна идея да започнете, като поставите най-ясния тип залог, който е така нареченият залог „Single Bet”.

Когато правите този залог, вие се опитвате да предскажете кое куче ще премине първо финалната линия. Това означава, че залагате на този, който мислите, че ще бъде победител.

Победител/първо или второ място

Друг популярен вид залог, който можете да направите на такива събития е избраното от вас куче да е на първо или второ място. Размерът на изплащането е еднакъв за двете позиции. Едно много важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че печелещите залози за място ще генерират по-малко печалби в сравнение с правите залози.

Залози на три позиции

Кучето, което сте избрали, трябва да завърши на първо, второ или трето място и всичките три места изплащат една и съща сума пари. Тъй като залозите и на трите позиции са печеливши, това може допълнително да увеличи шансовете ви за генериране на значителни дългосрочни печалби. Ако сте прочели нашето ревю за Бет365, може да се възползвате от доста високи коефициенти за залог именно на този пазар.

Печелившо място

Понякога можете да комбинирате няколко залагания в едно. Една от опциите ви е да направите залог за печелившо място. В този случай се комбинират две залози. Изплащането зависи от точната позиция, на която кучето завършва. Ако хрътката спечели цялото състезание, ще ви бъде изплатена печалба за залог, докато точната позиция ще се изплати като залог за място.

Forecast

Играчите трябва да изберат първите две кучета, които ще  завършат в определен ред, което затруднява прогнозирането.

Например: Вие залагате дадено куче да спечели състезанието и залагате на друго куче да се класира на второ място. Освен ако и двете кучета не завършат състезанието в точно този ред, вашият залог няма да спечели.

Reverse forecast

Още една опция за по-опитни играчи е залагането на обратна прогноза. Подобно на предния залог се очаква да изберете две кучета, които да преминат финалната линия на първо и второ място. Разликата обаче е, че няма значение в какъв ред завършват кучетата.

Tricast

Това е вид многократен залог, при който изберете три хрътки. Кучетата, които сте избрали, се очаква да завършат състезанието на първите три места. Трудната част е, че трите ви избора трябва да завършат в точния ред, който сте посочили

Straight Superfectas

Играчите трябва да изберат четири или повече кучета, но техните селекции трябва да преминат финалната линия в точния ред, посочен в билета. Колкото повече кучета добавите към фиша си, толкова по-високи са коефициентите и съответно изплащанията.

Ежедневен двоен залог

Ежедневният двоен залог до голяма степен прилича на акумулатори. Трябва да предскажете кучетата, които ще спечелят първото и второто състезание за този конкретен ден. Залозите се събират преди началото на състезанията.

И накрая, последните два вида залози, които ще срещнете, когато започнете да залагате на състезания за хрътки, са залозите, при които се изисква да изберете кучетата победители в три или шест поредни състезания.

Важни фактори преди да заложите на хрътки

Форма на кучето

Един важен фактор, който трябва да вземете под внимание, преди да решите да залагате на дадено куче, е формата и представянето му в последните състезания.

Номер и място в състезанието

Номерът на животното в състезанието също е от значение. Ако едно куче постоянно демонстрира по-добра форма, когато е позиционирано на определен номер, ако той бъде сменен, това може да има отрицателни последствия. Ако такова куче е заобиколено от по-бавни бегачи от двете страни, животното може да се представи много по-добре, отколкото, ако около него има силни бегачи. Не забравяйте, че ако кучето не успее да излезе като лидер след първия завой на пистата, може да не успее да завърши победител като цяло.

Пол и възраст

Други важни фактори, които трябва да имате предвид, са полът и възрастта на животното. Както можете да предположите, колкото по-старо е кучето, толкова по-бавно тича, което в крайна сметка е съвсем естествено. Онлайн букмейкърите предоставят и такива подробности – обикновено те се показват до името на всяко куче или в отделен раздел, когато щракнете върху името.

Твърди се, че женските кучета се представят по-добре в началото на състезателния си сезон. Експертите смятат, че женските кучета демонстрират най-добрата си форма около 15 или 16 седмици след влизането им в сезона. Освен това женските са много по-трудни за обучение в сравнение с мъжките кучета.

Произход

Ако кученцето е наследник на родители, които преди това са демонстрирали изключителна форма и добра скорост на пистата, има голям шанс те да предадат своите добри гени на своите малки потомци.

Стил на бягане

Стилът на бягане на хрътките често се сравнява с този на гепардите. Въпреки това, всяко куче има собствен стил и темпо.

Дресьори

Това кой е обучил кучето може да бъде от решаващо значение. Някои дресьори просто се справят с кучетата и знаят как да извлекат най-доброто от тях. Един добър начин за измерване на способностите и подхода на обучителя е чрез проверка на печелившите проценти на кучетата, които са обучили.

Съвети за залагане на хрътки

 • Преценете коефициентите и намерете най-добрите.
 • Определете каква обща сума ще заложите, както и размера на всеки залог.
 • Не променяйте размера на основната си единица за залагане.
 • Ограничете се до две или три състезания на ден.
 • Трябва да заложите на кучета, които наскоро са участвали в състезания. Кучетата, които не са се появявали на пистата от няколко седмици, вероятно са претърпели скорошна травма или са били болни.
 • Помислете за метеорологичните условия. Ако сте избрали леко куче и вали по време на състезанието, кучето може да ви провали. По-тежките кучета обикновено се представят много по-добре на мокри писти.

  Заключение

  Въпреки факта, че състезанията с хрътки носят по-малки приходи в сравнение с конните надбягвания, те могат да бъдат също толкова вълнуващи и печеливши за играчите. Една от причините този вид състезание да е толкова вълнуващо е, че хрътките са общопризнати като най-бързата порода кучета в света. Колкото по-ожесточена е конкуренцията, толкова по-интересни могат да бъдат залаганията.

  Ако сте прочели внимателно информацията и съветите, които ви дадохме, можете да се чувствате сигурни в своите залози и да започнете да играете.

   

  Открихте грешка?Съобщете ни
  Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
  Коментари