Залози на ръгби

Стефан Ралчев
Играта ръгби е създадена през 19 век. Първите данни за играта са от 1820 година във Великобритания, а през 1871 бил сформиран Ръгби съюзът. Въпреки че към момента феновете не са толкова многобройни, както за футбол и някои други спортове, те растат с всеки изминал ден. За да спечелите при тези залози, трябва да сте максимално наясно как става залагането.

Съдържание

rugbi-zalozi

Кои букмейкъри предлагат залози на ръгби

Коефициенти за залози на ръгби

Всеки път, когато залагате на даден спорт, коефициентите са неизменен важен бъдат фактор. Така че, когато търсите да залагате на ръгби, не забравяйте да погледнете коефициентите за този спорт. Ставките за ръгби могат да бъдат изброени по няколко начина. Паричните коефициенти (могат да се нарекат и американски коефициенти), дробните коефициенти и десетичните коефициенти са популярни начини за изброяване. Обикновено ще намерите коефициенти за ръгби, изброени като коефициенти на Moneyline.

Основни пазари за залог на ръгби

След като разберете коефициентите на залагане, е важно да изберете вида на залога, който искате да направите. Ето и най-популярните пазари за залог на ръгби:

Краен победител

Залаганията от този вид са един от най-често срещаните, които ще видите във всеки спорт. Ако сте нов в залаганията на ръгби, можете да се придържате към този вид залог. С краен резултат залагате на прогнозирания изход от мача по ръгби. В повечето случаи вие ще изберете отбора, който очаквате да спечелите и ще им поставите залог. Можете да разгледате изброените коефициенти за двата отбора по ръгби, за да видите кой отбор е предпочитан да спечели. И след това, използвайки тези коефициенти, можете да изчислите колко бихте спечелили, ако заложите на този отбор.

Акумулатори

Сега тук залагането на ръгби става по-сложно. Акумулаторен залог е, когато печалбите от първия залог се добавят към втория залог с оригиналните залози. Ако този залог спечели, той се добавя към трети залог. И продължава да върви така.

Полувреме/ Краен изход

Залогът на полувреме също е прав залог. Той се различава от категоричния залог по един основен начин. И това е, че ще залагате на това кой ще води играта на полувремето. При залог за Полувреме / Краен изход, вие поставяте парите си върху този, който смятате, че ще води в полувремето и края на играта. Winbet Спортни Залози също предлага този пазар, от който може да се възползвате.

Хендикап

Хендикап залаганията могат да направят игрите по-интересни. При ръгбито това е един от най-често срещаните пазари. Букмейкърът определя хендикап даден брой точки. Например Отбор „Х“ да спечели, след като има срещу себе си хендикап от -19 точки за коефициент 2.25. Хендикапът може да бъде и в положителна линия.

Брой точки

Повечето водещи букмейкъри предлагат този пазар като един от най-разпространените. Може да срещнете пазара като „Брой точки – Четно или Нечетно“, тоест дали общият брой точки в дадена среща ще бъдат четен или нечетен брой. Доста интересен пазар и то почти винаги с високи коефициенти, които може да намерите и в Бет365 онлайн.

Други пазари

По-добрите букмейкъри предлагат доста различни и иновативни пазари за залози на ръгби – извън традиционните „Краен изход“, „Полувреме/Краен изход“, „Брой точки“ и т.н. Например в Betwinner има десетки различни пазари за даден ръгби мач. Някои от тях са

 • Първи отбор да стигне до 10 точки
 • Резултат в дадена минута от мача
 • кой отбор ще отбележи последните точки
 • Точкова разлика
 • Следващ трай
 • Следващ картон
 • Червен картон

Основни състезания по ръгби

Добра идея е да разгледате наличните събития по ръгби, преди да заложите.

Световна купа по ръгби

Световната купа по ръгби е турнир за мъже. Залагането на световна купа по ръгби е турнир по ръгби, който се провежда на всеки четири години. В турнира участват отбори на международно ниво. Двадесет отбора участват в Световната купа по ръгби. Турнирът се провежда от 1987 г. В момента Нова Зеландия държи рекорда за най-много победи в Световната купа по ръгби. Рекордът е три.

Шестте нации

Шампионатът на Шестте нации се провежда ежегодно. Това е международно състезание по ръгби. В него се състезават отбори от Англия, Ирландия, Франция, Италия, Уелс и Шотландия.

Европейския клубен шампионат по ръгби

Купата на шампионите също се провежда ежегодно, точно както първенството на Шестте нации. Европейският професионален клуб по ръгби организира турнира всяка година. Това събитие е състезание от първо ниво. То е за клубовете на държави, чиито национални отбори се състезават в събитието на Шестте нации.

Купа на предизвикателства

Купата на предизвикателството също се провежда ежегодно, точно както Шампионатът на шестте нации и Купата на шампионите. Това е състезание по ръгби, организирано от European Professional Club Rugby. Известно е като състезание от второ ниво, което стои зад Шампионската купа – събитие от първо ниво.

Съвети за залози на ръгби

 • Следете статистиката – какви са били резултатите и как са се представили отборите преди да заложите.
 • Обърнете внимание на контузени играчи, за да сте наясно със състоянието на отбора.
 • Следете големите турнири
 • Внимавайте кои отбори (независимо дали са клубни или национални) имат традиции в този спорт. Това е изключително важно, тъй като има специфични отбори, които са доказани фаворити в ръгби спорта.
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари