Как да залагаме на дартс

Стефан Ралчев
Националната Дартс Асоциация е създадена през 1924 година, но не оцелява след Втората Световна война, затова през 1954 година е създадена Националната Дартс Асоциация на Великобритания. Играта набира популярност през 30 те години на 20 век. Практикуват я хора с различни професии.

Съдържание

Има много важни фактори, които ще искате да научите, преди да заложите пари на дартс. Ще трябва да научите повече за играта и кои букмейкъри предлагат залози за нея.

Кои букмейкъри предлагат залози на дартс

Основни събития

Основните събития, на които можете да залагате са:

  • Световно първенство по дартспровежда се ежегодно през декември / януари в Англия. Стартира от 1994 г. и досега има 8 шампиона.
  • UK Open – провежда се от Professional Darts Corporation. Откритото първенство на Великобритания се прави в курорта Butlins Minehead в Майнхед, Англия. И UK Open е ежегодно състезание. Откритото първенство на Обединеното кралство предлага на победителя награда от сто хиляди паунда. Това събитие започва своето провеждане от юни 2003 г. Играе се през юни до 2013 г., а сега се провежда през март.
  • World Masters – Winmau World Masters е много престижен професионален турнир по дартс. World Masters е и един от най-старите професионални турнири по дартс от 1974 г. Събитието е спонсорирано от производителя на дартс борда Winmau. Провежда се в Англия в началото на октомври.
  • Grand Prix – Световният турнир Grand Prix се провежда от Professional Darts Corporation в Дъблин, Ирландия. Световният турнир Grand Prix също се провежда в началото на октомври, точно както турнирът World Masters. Общият награден фонд за Световната Гран При е 450 000 лири.
  • Голям шлем на дартс – Големият шлем на дартс е поредното събитие, проведено от Professional Darts Corporation. Професионалната дартс корпорация кани най-добрите играчи от своя съперник, Британската дартс организация, също да участват. Големият шлем се провежда през ноември всяка година. Трябва да се отбележи, че Големият шлем е един от последните професионални турнири по дартс за годината.

Основни пазари за залози на дартс

След като научихте за професионалните дартс събития, ето и какви възможности имате за залози на дартс:

Дартс хендикап

Този вид залози са особено интересни. Офертата за залагане с хендикап позволява да има по-добри коефициенти при неравен мач. Така, ако един играч има по-голяма вероятност да спечели, към залога се добавя хендикап. Това означава, че фаворизираният играч може да спечели мача и да остане губещ в залога за хендикап.

Повече от 180

Най-високият резултат, който играчът може да получи в дартс с три стрели, е 180. Когато залагате на дартс мачовете, пазарът на Most 180-s е доста голям. Играчите, които се състезават срещу най-силните играчи, обикновено имат големи шансове, които трябва да преодолеят, за да бъдат печеливш залог.

Победител в турнира

Категорията за залагане на победител в турнири е доста ясна-залагате на играча, който ще стане победител в съответния турнир, на който залагате. Така че, вие ще трябва да проучите, преди да направите своя залог, за да видите кой е играчът, който има по-голям шанс да спечели. За този пазар може да намерите коефициенти в Bet365

Съвети и стратегии за залози на дартс

Ето и няколко съвета и стратегии от нас, които ще ви бъдат от полза, когато решите да залагате на дартс:

Залози на живо

Тъй като има толкова много променливи, които влияят върху резултата от дартс играта, залозите на живо могат да бъдат особено вълнуващи. Имайте предвид фактори като проценти за победа и плащане. Тези проценти обикновено се показват в полза на играчите, които имат най-много победи в турнира. Те обаче могат да се променят в играта, докато играта продължава. Запознайте се със статистиката-това е много важно, за да правите информирани залози по време на игра.

Lay to Back

Този тип залог обаче е особено интересен, защото избирате кой според вас ще загуби мача, а не кой мислите, че ще спечели. Достъпен е само на определени видове сайтове за залагания.

Дартс на живо

Друг важен фактор, който трябва да запомните, когато се опитвате да залагате на дартс събитията, е, че ще имате по-голям шанс, ако гледате тези дартс събития. Затова трябва да видите кои букмейкъри предлагат дартс на живо.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари