Залози на League of Legends (LOL)

Мартин Георгиев
Компютърните игри отдавна не са само забавление за децата и младежите, а е мултимилиардна индустрия, която променя значението на това какво точно е „спорт“. Електронните спортове са вече по-популярни дори от някои от класическите физически състезания, които сме свикнали да гледаме. В тази статия ще разгледаме електронната игра, която може би извърши тази революция, а именно League of Legends.

Съдържание

Обща информация

League of Legends, по-известна със съкращението си LOL, е една от най-популярните онлайн мултиплейър игри, която е разработена от Riot Games през 2009 година, а през 2014 година LOL е визуално преработена и модернизирана. Играта е безплатна и от жанра бойна арена. LOL е налична за компютърни устройства.

Една игра се състои от два отбора по 5 човека, като всеки играч си избира своя герой, наречен „шампион“, с уникални качества, стил на игра и възможности. „Шампионите“ стават по-силни след като събират точки и се закупуват виртуални артикули. Един от двата тима побеждава тогава, когато навлезе в базата на противника и унищожи сграда, наречена „nexus”.

Професионални срещи

LOL често е назоваван като най-големият електронен спорт в света, с международна сцена, състояща се от 13 различни турнири и лиги. Някои от изданията на Световното първенство по League of Legends са с гледаемост от над 100 милиона души и с награден фонд от над 2.5 милиона долара. В повечето турнири форматът е за 2 от 3 победи – печели първият тим, който спечели 2 карти.

Възможности за залагане

1. Залози за краен изход

Най-популярният пазар за залагане на LOL е този за краен изход. Дадена среща. Можете да заложите на това кой от двата тима ще спечели срещата, като знаците са 1 или 2 – равенство не е възможност. Ставките са различни в зависимост от това кой е аутсайдер и фаворит в дадената среща.

2. Залози с хендикап

И тук има залози за победа с хендикап, като най-често те са -1.5 или +1.5, когато форматът е за 2 победи от 3 карти. Фаворитът е с хендикап със знак минус, а на аутсайдерът му се дава виртуално предимство със знак плюс. За да спечели един тим, който има хендикап -1.5, то той трябва да спечели 2 поредни карти, без да загуби нито една.

3. Залози за общо карти

Това е стандартен залог, аналогичен на този за брой голове, геймове, точки в другите спортове – дали в една среща ще има под 2.5 карти или над 2.5 карти. Ако има изявен фаворит, то най-логично е да заложите на „под“ и обратното – при равностойни тимове е много вероятно да има повече от 2 карти, които да се играят.

4. Други видове залози

Можете да правите залози и за всяка една карта – кой ще е победител, хендикап убийства в картата, общо убийства, общо кули, общо дракони, общо барони, общо инхибитори и дори кой ще стигне до конкретен брой убийства първи. Можете също така да залагате на точен резултат в срещата и да прогнозирате кой ще пусне „първа кръв“, ще разруши кула първи, ще убие дракон и други.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари