Стратегията „1.01 – 1.02“

«Букмейкър Рейтинги»
Тази стратегия се използва само при залози на живо (live). Използват се промените в коефициентите когато ситуацията в мача се променя.

Съдържание

Как работи?

Когато става дума за по-високи коефициенти, като например 1.9, малка промяна в хода на мача води до промяна в коефициента с няколко пункта, например от 1.9 до 1.87. Но когато един тим има огромно предимство и например коефициентът е 1.01, то при минимална промяна, да речем в притежанието на топката – коефициентът се променя до 1.02. Така – във втория случай една такава минимална промяна означава 100% увеличение на възможната печалба. Това бива използвано от играчите, на бетинг борси (като Betfair), за да елиминират вероятността да загубят пари независимо как ще свърши мача.

Като правило – първата стъпка в стратегията е да се постави залог в Betfair СРЕЩУ победа на даден тим/играч, при коефициент 1.01 – при първа възможност за такъв залог наживо (или преди мача). След това се прави залог ЗА победа на тима, при коефициент 1.02. Така – ако рискуваме 10лв. при залога СРЕЩУ, печалбата при залога ЗА победа е 20лв. Това означава, че ако фаворитът спечели – печелим 10лв., а ако не спечели – сме на 0 (не губим нищо).

Ограничения

На теория такъв тип залози могат да се направят няколко пъти за един мач, но истината е, че това е много трудно защото зависим от ликвидността (наличието на такива залози) на борсата. Обикновено възможността е не повече от веднъж на мач.

Проблемът е, че е възможно нашият залог СРЕЩУ да стои “Непосрещнат“ (Unmatched) цял мач – т.е. да не се е случил. Затова много важно е да гледаме мача наживо без особено забавяне на картината, за да може ако се окаже, че един от залозите ни стои Unmatched към края на мача – да може да оттеглим залозите, преди някой да приеме (да “match“-не) например залога ни СРЕЩУ, когато вече е ясно, че той е губещ за нас.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари