Как да депозирам и тегля пари с Банков трансфер

Стефан Ралчев
Банковият превод за депозит и теглене от всички букмейкъри и сайтове, предлагащи хазартни игри, беше един от най-предпочитаните и сигурни методи в началото на 21-и век. Заради високите такси на дебитни и кредитни карти, както и липсата на различни опции, това беше методът, използван от мнозина за внасяне на средства за игра в даден букмейкър.

Съдържание

deposit-teglene-bankov-transfer

В днешно време обаче почти няма банкова сметка без дебитна карта към нея, а освен това потребителите могат да разчитат на десетки онлайн портфейли, компании за опериране на средства и дори депозити с портфейли с криптовалута. Въпреки това топ букмейкърите продължават да използват и да разчитат на банковия превод като разплащателно средство, а и все още има доста потребители, които се чувстват най-сигурни, използвайки услугите на банката за своите депозити и тегления. Затова в тази статия ще ви обясня подробно как да използвате банков превод като разплащателен метод в сайтове за залози.

Какво е банков превод

В първото десетилетие на 21-и век това беше често използван метод както за депозит, така и за теглене. Тогава беше и по-лесна самата процедура, защото всички букмейкъри предлагаха въвеждането на данните директно в тяхната платформа, но с цел по-висока сигурност за потребителите този метод претърпя сериозна промяна и бяха добавени няколко защити (например в Бет365 се изисква специален код за депозит), които направиха процедурата малко по-тромава, но далеч по-сигурна.

Идеята е, че през банката, в която имате сметка, можете да депозирате желаната от вас сума – както чрез заявление директно в банката, така и през мобилното приложение на банката, ако избраната от вас разполага с мобилно приложение. Банковият превод за депозит и теглене е на същия принцип, по който изпращате и получавате пари. Процедурата е тромава, но при липса на друг вариант или с цел по-голяма сигурност, немалко хора все още го използват. За да го използвате обаче, задължително трябва да имате сметка в банка, защото в противен случай няма как да изтеглите парите си.

Къде може да заявите банков превод

Във всеки клон на банка, в която имате отворена сметка. Ако нямате такава, лесно може да създадете такава в която и да е българска банка. Ако разполагате с онлайн банкиране, не е необходимо да ходите в клон на банката, като може да осъществите плащането директно през телефона си (или компютъра си).

В кои букмейкъри може да се депозира с банков превод

Във всеки един букмейкър, достъпен от България, можете да депозирате и теглите с банков трансфер. Процедурата е по-сигурна в лицензираните букита у нас (Efbet, Уинбет България, Палмс Бет онлайн, Bet365, Bwin българия и други), но дори тези, които не са лицензирани на територията на нашата страна, но приемат български клиенти, приемат банков превод като начин за депозит/теглене. Това става чрез „Rapid Transfer“ или подобна опция, която може да намерите във всеки букмейкър в секция „банкови преводи“.

Как да депозирате чрез банков превод

Всеки букмейкър има свой индивидуален начин за депозиране чрез банков превод, но основното за всички е, че трябва да преведете сумата на депозита на сметка на букмейкъра в някоя банка. Обикновено платформите за спортни залози предлагат няколко различни сметки, към които можете да насочите своите средства, а като причина за превода (референция) се изисква потребителското ви име, имейл или специален уникален код (всеки букмейкър пише какво е изискването). Данните, които са ви необходими за превеждане по сметката на банката, ще намерите в секция „Банков трансфер“ (например: в Bet365).

bet365 депозит/теглене банков трансфер

Също така този букмейкър предлага и бърз банков трансфер, при който въвеждате вашите банкови данни (Име на сметката, IBAN, SWIFT код и други), за да получите 13-цифрен VAN код, с който да довършите депозита си. Трябва да се отбележи обаче и фактът, че в Bet365 минималната сума за депозит с банков трансфер е 100 лева!

В българските букмейкъри процедурата е почти същата. Като основание трябва да зададете вашето потребителско име (така е в Winbet) или трите ви имена (така е в Ефбет). Информацията за сметката, към която трябва да направите банков превод, и основанието, което трябва да зададете, ще намерите при депозит чрез банков превод. Можете да направите това както през банковото ви приложение, така и от клон на вашата банка.

winbet банков трансфер

В другите световни букмейкъри, и най-вече тези, които са без лиценз, процедурата също е сравнително лесна. Когато влезете в акаунта си, обикновено има изписани методите за депозит/теглене, които можете да ползвате от България. Най-честият метод за депозит с банка е „Rapid Bank Transfer” – система, в която въвеждате данните на банката си, сумата, която искате да депозирате, и сте готови. По подобен начин стават депозитите в платформи като 1xbet, Betwinner, Melbet и други. Другата опция е SEPA, като се допитайте до отдел „Клиенти“ как точно да депозирате с банков трансфер.

Rapid Transfer улеснява процедурата с банкови трансфери, като използвайки тази опция не се регистрирате никъде допълнително. Единствено следвате инструкциите, въвеждате банковите си данни, а след това логина и паролата за съответния букмейкър и процедурата ще е завършена.

Ако букмейкърът не разполага с „Rapid Transfer”, другият най-добър метод е SEPA. Задължително информирайте отдел „клиенти“ (чрез чат на живо за предпочитане), че ще използвате този метод, който е сходен с Rapid Transfer и представлява прехвърляне на средства между банки в Европейския съюз, създаден за по-бързо опериране със средства чрез банкови трансфери.

efbet депозит банков трансфер

Важно за депозитите с банков превод

Проверявайте два пъти данните, които въвеждате за депозита. Ако сбъркате каквото и да било, парите може изобщо да не стигнат до букмейкъра и да не ви бъде отразен депозитът.

  • Правете разлика между различните данни, които иска букмейкърът. Ето и най-важните от тях: IBAN (идентификационен номер на сметката ви в банката); Референтен номер/Референция/Основание (уникален код/име, което компанията изисква и предлага, за да бъде информиран букмейкърът с каква цел се изпращат парите); VAN номер (издава се при бърз банков трансфер и представлява виртуален 13-цифрен код, действащ като референция); SWIFT/BIC код (уникален код на всяка банка)
  • Депозитите обикновено отнемат от 1 до 3 дни, за да бъдат осъществени. Може да стане и по-бързо, особено след няколко депозита по този метод, но обикновено отнема толкова време, освен ако не е упоменат по-дълъг период.

Как да теглите с банков превод

Тегленето е далеч по-лесна процедура от депозирането, особено когато става въпрос за лицензираните в България букмейкъри. Това, което трябва да направите, е да въведете правилно данните, които се изискват за тегленето – име на сметката (име на получателя), име на банката, IBAN, SWIFT/BIC код. Разбира се, използвайте само ваша сметка за депозиране и теглене, защото в противен случай акаунтът ви може да бъде лимитиран, блокиран и дори деактивиран.

За да можете да изтеглите пари, не забравяйте, че трябва да имате напълно верифициран акаунт. Това е задължително и за нелицензираните в България букмейкъри, като там се използва методът „SEPA” за теглене на средства (или “Rapid Transfer”, ако е наличен, но обикновено той е само за депозити). Данните, които въвеждате, са същите, както при банков трансфер при теглене от букита като Bet365, Winbet, Efbet и така нататък.

efbet теглене банков трансфер

Имайте предвид, че с банков превод повечето букмейкъри имат изискване сумата да е по-голяма в сравнение с другите методи за теглене.

ВАЖНО: Efbet например има минимална сума за теглене от 30 лева за повечето методи, но с банков трансфер минималната сума е 250 лева. В Bet365 минималната сума за теглене с банков трансфер е 75 лева, докато в българските букмейкъри например е едва 30 лева. Първите няколко тегления се осъществяват по-бавно (около 5-7 работни дни), но след това няма съществена разлика в това за колко време получавате парите си по карта или чрез банков трансфер (около 3-4 работни дни).

Предимства и недостатъци на банковия трансфер

Методите за депозит и теглене са разнообразни и всички имат своите и добри, и слаби страни. С навлизането на всевъзможни платежни средства обаче, при банковия трансфер някак недостатъците натежават повече от предимствата. Ето ги и тях:

Предимства

  • Не е необходимо да имате карта към банковата си сметка.
  • Методът е наличен във всички букмейкъри, достъпни от България.
  • Получавате сигурност, особено при изпращането от клон на банката.
  • Можете да контролирате по-добре сумата, която депозирате, а не да правите безкрайни депозити.

Недостатъци

  • Бавен депозит – въпреки че скоростта е подобрена, много от букмейкърите все още се нуждаят от 1 до 2 дни да обработят средствата и да ги вкарат в игровия акаунт.
  • Възможност да се допускат грешки (четете внимателно всички данни, които попълвате)
  • Без онлайн банкиране трябва да ходите до офис на банката.
  • Висока минимална сума за теглене.

Съвети за използването на банков трансфер

Банковият трансфер далеч не е сред най-предпочитаните от потребителите в последните 10-ина години, но въпреки това все още е наличен и се използва от не малко играчи. Най-ценният съвет, който можем да ви дадем, е да проверявате внимателно данните си при депозит и теглене, защото след потвърждаване няма как да промените нищо и при грешка може да загубите пари.

Също така е добра идея да имате сметка само за спортни залози или друг вид хазарт. По този начин ще можете да използвате сметка само с тази цел, а и ще контролирате парите си по-добре. Задължително използвайте собствена сметка, защото ако името на титуляра на сметката се различава от това на човека, на когото принадлежи акаунта в даден букмейкър, ще имате сериозни проблеми. 1-2 трансфера могат и да минат „между капките“, но дори за това шансовете са минимални и бързо ще се сдобиете с блокиран акаунт.

Оценка на метода банков трансфер

Банковият трансфер остава сред най-сигурните методи за депозиране и теглене на пари в платформите за спортни залози, но този начин вече е „морално остарял“. Фактът, че отнема около 1 ден, за да можете да разполагате с парите при депозит, е сериозен минус, при условие че с всеки друг метод можете да залагате веднага.

Разбира се, методът има и някои предимства, но при наличието на толкова много начини за депозиране (дебитни карти, онлайн портфейли, критповалута), трудно можем да определим банковият трансфер като по-добър от останалите. Един от случаите, в които би бил най-удобен, е, когато не разполагате с дебитната си карта (или е открадната/загубена). В такъв случай можете да ползвате банковата си сметка за депозит и това е една отлична алтернатива при появил се проблем. Но не и основен метод за разплащане.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари