БР Чат

Мениджмънт на парите при спортни залози. Динамична банка и как да я използваме

«Букмейкър Рейтинги»
В този материал говорим за правилното разпределяне на банката за залози в дългосрочен план. Ще разберем какво е динамична банка и как тя помага на начинаещите играчи да не губят всичките си средства.

Мениджмънт на парите за залози

Да кажем, че начинаещият играч Петко Петков вече е запознат с основните понятия при спортните залагания. Често чете форуми, знае статистика, но тя не му помага. Има успешни залози, има загуби, понякога много неприятни. Лацио прави равенство у дома, а се очакваше да спечели с разлика на хендикап. Петко е съкрушен.

Веднага след загубата той влиза в bet365, вижда, че Севиля играе у дома и просто трябва да спечели. Но в главата му няма статистически данни с показатели, няма мисъл дали коефициентът е добър, дали липсват играчи, а в главата му е само загубата му от мача на Лацио. И основната идея – да се избие загубата и дори да спечели повече, защото „Севиля“ със сигурност ще спечели вкъщи.

Петко започва да смята. След загубата от 100лв. на Лацио, Севиля идва с коефициент от 1.8. Това означава, че ако той сложи 100, ще спечели 80. Но това не е достатъчно, за да възстанови загубеното. Затова Петко решава да действа по-агресивно…

Но тук ние казваме „Петко, стига!“. Двойното увеличение на залога е нарушение на правилата за управление на банката. Едно удвояване може да бъде последвано от друго удвояване, което може да пренесе цялата ви банка при букмейкъра само за една вечер. За да сте успешни, да наблюдавате показателите си, да правите анализ на грешките, да изкарвате дългосрочна печалба – трябва да структурирате залозите си.

Ако сте професионалист, който изкарва печалби в пъти и има огромен опит, не трябва да четете повече. Тази статия е предназначена да сведе до минимум рисковете за начинаещия играч.

Как да определяме размера на залозите си

Основните правила за управление на парите при бетинг са както следва:

  1. Необходимо е ясно да се определи началната банка за залагания. Това е сумата, която Петко ще депозира при bet365.
  2. Необходимо е да се определи размерът на залога. Обикновено това е процент от банката, например 5%. Има различни модели и стратегии. Най-често размерът на всеки залог е от 1% до 10% от банката.
  3. Когато загубите, не можете да увеличите залога си, за да спечелите.

Когато играе с 1% от всичките си пари за залагания, Петко ще бъде защитен от голяма загуба. Печалбата от един залог ще ще бъде минимална. Предимството обаче е, че няма как няколко залога да загубят всичките ни пари.

Смята се, че залагане на повече от 6% от банката е агресивен начин за игра. Това е много примамливо, но и рисковете нарастват драстично, тъй като често се случва да загубим 4, 5 а и повече залози подред. Този подход не се препоръчва за начинаещи.

Но нека се върнем към Петко, който е много нервен от изгубените пари. Нека видим какво ще се случи ако заложи на Севиля.

Банката на Петко е 2000 лева. Той определя 5% от банката за всеки залог, т.е. 100лв. Да кажем, че в определен ден Петко прави няколко залога и разпределя 5% от банката за всеки. Това е много рисковано движение, тъй като в действителност, ако той направи 5 залога този ден – той рискува една четвърт от банката си. Възможно е той да загуби всичките си залози.

Ето защо се препоръчва начинаещите играчи да използват динамична банка. Това ще ви предпази от пълна загуба и опустошаване на сметката.

Динамична банка за залози

Играейки с динамична банка, Петко използва същите 2000 лв., които първоначално депозира в сметката си.

Нека сравним какво ще се случи с „Разумния Петко“ и „Бързия Петко“ за няколко дни. И двамата имат банка от 2000 лв. и залагат на коефициент 2.00.

Ден първи

Бързия Петко залага 5 пъти с по 5% от банката и губи. Неговата загуба е 25% от банката, т.е. 500 лв. В резултат на това банката става 1500 лева.

Разумния Петко залага 5 пъти с 1% от банката и губи. Неговата загуба е 5% от банката, т.е. 100. В края на деня той има 1900 лева.

Ден втори

Бързия Петко продължава да залага на 5 мача, всеки от които 5% от първоначалната банка. Печели три залога, губи два. Печалбите му са 5% или 100 лв. Банката в резултат на това е 1600 лв.

Разумния Петко преизчислява банката си, като сега 5% от банката от 1900лв. вече е 95 лв. (а не 100). При същото развитие той ще завърши деня с 1919 лв.

Ден трети

Бързия Петко прави 5 залога, 4 от тях печелят, а един губи. Неговата печалба е 300, а банката му става 1900 лв.

Разумния Петко прави 5 залога по 19 лева, 4 от тях печелят и един губи. Неговата печалба за деня е 57лв. Банката му вече е 1976 лв.

Нека обобщим тези три дни. Когато печели, банката на Бързия Петко се покачва бързо, но когато губи, тя се срива. Разумния Петко спокойно претърпява първите 5 загуби, и като цяло е почти на нула в края на трите дни. Друг аспект е, че когато губим големи части от парите си – има психологически моменти в които правим лоши залози и решения. Важно е да се опитваме загубите да не ни се отразяват така.

При всеки играч има различни, често силни емоции, когато печели и губи. Нека кажем, че Бързия Петко и Разумния Петко имат 15 неуспешни залога подред. В случая на Бързия, банката след тази поредица от загуби ще бъде 4 пъти по-малко – 500лв. Докато при Разумния, ако банката се преизчислява ежедневно и общата сума е 5%, тогава загубите ще бъдат 100 за първия ден, 95 за втория и 90лв. за третия и тн. А в банката за залози ще има общо 1715 лева след тази поредица.

Разбира се, можете да кажете, че 15 залога не могат да бъдат загубени подред. Вероятността за това е твърде малка, наистина. Но неуспешните серии могат да бъдат различни – например 2 напред и 3 назад, и така може да продължи с дни, дори седмици. И по всяко време може да има 5 загуби подред, които ще унищожат банката на първия играч и няма да нанесат сериозна вреда на втората банка. Използването на динамична банка е много добра стратегия, тъй като дори при много неуспешна поредица играчът НИКОГА няма да загуби цялата банка.

Ако решите да залагате сериозно, но не знаете колко сте добри или сте разработили нова стратегия която да тествате, препоръчваме да използвате динамична банка. След като направите десетки, а най-добре стотици залози, може да извлечете заключения и да започнете да експериментирате с големи суми пари. Но дори и тогава се препоръчва – да се увеличи банката и в същото време да продължите да се придържате към тази финансова стратегия.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация