Управление на парите (банката за залози)

«Букмейкър Рейтинги»
И най-добрите играчи, използващи успешни стратегии за залози са под огромен риск от дългосрочен неуспех, ако не използват парите си правилно. Ако рискуваме прекалено много, прекалено често, рискуваме да изгубим парите си определени за залози. Ако имахме неограничени ресурси – това не би било проблем. Но реално – това не е възможно и ние трябва да установим стратегия за това кога и колко залагаме.

2.1. Система “Фиксиран процент“

Системите за управление на банката са не една и две. Някои са по-агресивни, а други по-сигурни. Някой са по-прости и взимат предвид 1 параметър, а други – се основават на няколко фактора. Един от най-базовите варианти е просто да залагаме фиксиран процент от общата ни банка, като съответно с времето – ако сме успешни – залозите растат, а ако имаме губеща серия – намаляват. Ако тъкмо започвате това е нелош начин да се предпазите от загуба на всичките си пари. Повече за тази стратегия, четете тук.

2.2. Критерий Кели

С напредването ни в залозите, е нормално да се опитваме да подобряваме играта си. Да взимаме повече неща под внимание и да се опитваме да оптимизираме решенията си за да имаме възможно най-големи печалби дългосрочно. Важно е да си изградим една добра база знания, да започнем да оценяваме коефициенти и вероятности сами. Така ще можем да си избираме най-атрактивните мачове. Когато стигнем до този етап – е време и да потърсим коя от по-сложните системи за управление на банката ни допада.

Тук ние препоръчваме използването на Критерия на Кели, и по-точно неговата разновидност с частично прилагане. Този подход взима предвид апетита ни за риск (какъв процент искаме да заложим), но също и това колко е атрактивен залогът – какъв е коефициентът и какво е value-то на залога. Основна характеристика на подхода на Кели е, че в залозите, в които имаме най-много value (коефициентът е най-наклонен в наша полза) – се залага най-много. Не един и два известни играча както в бетинга, така и на финансовите пазари използват този подход. Когато очакваме най-голяма печалба, при премерен риск – залагаме с големи суми. Всеки префесионален играч трябва да е запознат с тази система, дори и да прилага нейни вариации или подобни други системи, които му допадат повече.

Повече за критерия Кели можете да прочетете тук

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация