Къде и как да залагаме на картони в Бундеслигата?

Мартин Георгиев
Най-популярните пазари за футболни срещи несъмнено са тези за краен изход, голове и корнери. Повечето обаче подценяват и един от най-разнообразните пазари с добри коефициенти, а именно пазарите за картони. В тази статия ще ви запозная именно с възможностите за залагане на картони на футболни срещи, кои букмейкъри какви пазари и коефициенти предлагат и най-вече на какво точно да залагаме. Ще се концентрираме върху немската Бундеслига.

Къде и как да залагаме на картони в Бундеслигата

Картоните всъщност са много ключова част от футболната игра. Един картон на някой дефанзивен футболист може тотално да промени тактиката на противниковия отбор, а едно изгонване (червен картон) може да преобърне развоя на всяка една среща.

Видове пазари за картони

– Брой картони – Под/Над – този пазар е аналогичен на пазара за Брой голове под/над. В него може да залагате за това колко общо картона ще има в дадената среща. Най-често границата е 3.5 или 4.5 картона общо на мач.

– Хендикап Картони – тук отново е аналогично с пазара за Хендикап за краен резултат. При хендикап от -1.5 картона за отбор Х, то противниковият тим трябва да получи с 2 картона по-малко, за да е успешен залогът. Много често обаче в равностойни срещи хендикапът е 0 и тогава директно се гледа броя картони, който даденият тим получава.

– Първи получен картон – тук името на пазара говори само за себе си. Ако заложите на отбор Х да получи първи картон в срещата и играч на този тим бъде санкциониран преди противников играч, то залогът ви ще е успешен. Тук в равностойни срещи най-често коефициентите за двата тима са равни и шансът ви за печалба е 50/50.

– Време на първи картон – повечето топ букмейкъри предлагат и опцията да заложите на минутата от срещата, когато ще бъде санкциониран първия играч. Най-често времевият диапазон е преди 31:00 минута и след 31:00 минута, като коефициентите са изравнени.

– Точен брой картони – този пазар е за по-рискови играчи и не се предлага в много букмейкъри. За да е успешен залогът ви, трябва да заложите на точния брой картони, които ще има в срещата. Българският сайт за спортни залагания Winbet, например, предлага опциите за точен брой картони, като картоните от 0-3 са в един залог, а от 4 картона до 12+ са в отделни залози. Най-често най-ниският коефициент е този за между 0-3 картона.

– Червен картон в мача ДА/НЕ – и този пазар е популярен сред любителите на по-рисковите залози. Името му ясно описва какво трябва да се случи, за да е успешен залогът – ако има червен картон в срещата, вашият залог „ДА“ е успешен. Много често коефициентът за „НЕ“ е от рода на 1.16, което само по себе си не си заслужава, без да бъде комбиниран с друг залог.

– Други – други интересни типове пазари могат да бъдат залози за: Първи играч с официално предупреждение; Картони на полувреме или точен брой картони за отбор и много други.

Какви пазари за картони предлагат букмейкърите?

Тук ще разгледаме примери за пазарите, които предлагат част от най-популярните букмейкъри за произволно избран от мен мач от Бундеслигата (Борусия Мьонхенгладбах – Байер Леверкузен) – преди началото на мача и на живо.

Bet365

Ако имате нов акаунт в Бет365, може да се възползвате от този паза за картони, но не за всички срещи. Най-често пазарите за картони излизат няколко дни преди срещата, точно затова може да видите пазарите за голове, азиатски, играчи, специални и т.н. за мачове след седмица, но не и тези за картони. Bet365 предлага всички стандартни залози за картони, както и специални залози за първи играчи с жълт картон или изгонени играчи.

Букмейкърът предлага следните пазари за картони преди мача, видими на снимките:

Bet365 картони

Bet365 картони залог

На живо, букмейкърът също предлага пазари за картони, но доста по-ограничени – за брой картони и за играчи, които да получат картон/ да бъдат изгонени.

Bet365 картони live

Efbet

Пазарите в популярния български сайт за спортни залози efbet не са толкова разнообразни, колкото при другите техни конкуренти.

Efbet картони преди мач

От efbet предлагат предимно пазари, свързани с броя картони, предлагайки разнообразие от хендикап коефициенти за полувреме или за целия мач.

Efbet не предлага пазари на живо за картони.

Winbet

Както споменах по-горе в статията, другият популярен български сайт за онлайн залагания е УинБет букмейкър, който е един от букмейкърите, предлагащи пазари за точен брой картони за целия мач.

Букмейкърът предлага разнообразни пазари като брой картони, кой отбор ще получи повече картони (без хендикап), както и пазари за отстраняване (червен картон) и картони за първото полувреме.

Winbet картони Бундеслига преди мач

Winbet картони преди мач Германия

Повечето залози за картони преди мача, winbet предлага и на живо, което прави този сайт една от добрите опции за игра на живо за официални предупреждения.

Winbet картони live

1xbet

Руският сайт за спортни залагания 1xbet предлага едни от най-разнообразните пазари за картони в сравнение с другите си конкуренти. Освен стандартните общ брой, хендикап картони и отбор с повече картони, сайтът предлага и интересни пазари като двоен шанс за картони, точен брой картони за полувреме, полувреме с повече картони, както и време на първи картон и европейски хендикап. Освен това пазарите за общ брой и за хендикап са много. Това прави 1xbet един от най-предпочитаните букмейкъри, ако сте фенове на залозите с картони.

1xbet картони преди мач германия

1xbet картони залог преди мач

1xbet залози на картони преди мач

1xbet залози на картони преди мача

 

1xbet пазари картони преди двубой

1xbet залози на картони преди мач

На живо пазарите, разбира се, са сравнително по-малко, но също така достатъчно разнообразни, за да удовлетворят вашите нужди. Ще можете да залагате на общо картони, хендикап и кой отбор ще има повече картони, както и индивидуален сбор картони за отбор.

1xbet залози на картони Live

1xbet залози картони германия на живо

Bwin

Австрийският букмейкър Bwin линк също предлага добри опции за полувремена и краен изход на мача: брой картони, картони за отбор, както и интересни пазари за картони в диапазон от време и четен/нечетен брой на жълтите картони.

Bwin залози картони преди мач

Bwin залози преди мач германия

Bwin не предлага пазари за картони по време на мачовете.

Melbet

Melbet също предлага добър брой пазари за картони, като повечето са традиционните за общ брой картони, отбор с повече картони, хендикап опции, както и общо за отбор и двоен шанс картони.

Melbet залози картони преди мач

Melbet Залози картони преди мач германия

Залози картони преди мач Германия

Melbet пазари картони германия преди мач

На живо също можете да залагате на традиционните общ брой картони, хендикап картони и брой картони за отбор.

Кои букмейкъри да изберем?

Ако гледаме чисто и просто броя на пазарите, различните опции и възможности за всякакви залози, свързани са картони, то отговорът на този въпрос е ясен – това е 1xbet. Bet365, bwin, winbet и melbet също са много добри опции, за да изберете залог преди мачът да е започнал.

Естествено, на живо ситуацията е подобна, като препоръчвам 1xbet, melbet и winbet. Efbet и bwin не предлагат залози на живо за картони, а пазарът на bet365 е ограничен, но въпреки това можете да залагате там по време на мача на общ брой картони, както и (ако сте рискуви играчи) на играчи, които ще получат жълт или червен картон, нещо, което другите букмейкъри не предлагат.

Къде са най-добрите коефициенти?

Ще разгледаме кои букмейкъри предлагат най-добрите коефициенти за три от основните пазари за картони – общ брой картони, отбор с повече картони, както и коефициентът за червен картон в срещата.

Общо картони

Букмейкър Над 4.5 картона Под 4.5 картона
Bet365 2.1 1.66
Efbet 1.95 1.85
Winbet Не предлага Не предлага
1xBet 2.115 1.72
Bwin 1.95 1.70
Melbet 2.105 1.71

Както виждате в таблицата с анализа на коефициентите за пазар общ брой картони с линия от 4.5, 1xbet предлага най-добрите коефициенти, следвани от Melbet.

Отбор с повече картони:

Букмейкър 1 Х 2
Bet365 2.37 4.00 2.25
Efbet Не предлага Не предлага Не предлага
Winbet 2.60 4.30 2.08
1xBet 2.416 4.00 2.42
Bwin 2.70 4.50 1.95
Melbet 2.46 4.06 2.46

Както виждате тук, има доста голямо разногласие между букмейкърите относно коефициентите, но като цяло тези в Melbet, bwin и 1xbet са най-високи за тези пазари.

Червен картон в срещата

Букмейкър Да Не
Bet365 5.50 1.14
Efbet Не предлага Не предлага
Winbet 4.90 1.14
1xBet Не предлага Не предлага
Bwin 5.00 1.15
Melbet Не предлага Не предлага

В пазара за червен картон само 3 от разгледаните букмейкъри предлагат тази опция, като най-добрият коефициент за червен картон е в bet365.

Заключение

Предвид множеството пазари и високите коефициенти, мога да заключа, че най-добрият букмейкър за почитателите на залозите за картони е 1xbet. Но със сигурност може да добавите като опции за вашите залози и Bwin, както и Melbet.

Къде да „търсим“ картони в Бундеслигата

Бундеслигата не се слави с груба и прекалено дефанзивна игра, което на теория би трябвало да означава, че в това първенство няма много декорирани в жълто или червено играчи и отбори. И това е така в действителност.

В Бундеслигата само двама играчи досега през сезона имат 10 или повече официални предупреждения, докато в Серия А бройката е 6, а в Ла Лига цели 10. В английското първенство, често описвано като свръх физическо и грубо, само 1 футболист има 10 или повече жълти картона – това е Жоржиньо от Челси. Така че може да се каже, че в Германия, сред топ първенствата, е едно нормално първенство, в което има резонен брой официални предупреждения.

Все пак кои са най групите тимове? След 27 кръга и към момента на писане на статията, класацията логично е „водена“ от опашкаря Фортуна Дюселдорф с общо 66 картона или средно по 2.44 картона на мач . Второто място е за Падерборн и „средняците“ от Кьолн с общо 63 картона или 2.4 средно на мач и за двата тима.

Изненадващо или не, Борусия Мьонхенгладбах е 4-ти в тази класация с 60 картона или 2.22 картона средно на двубой. Може би за никого няма да е изненада, че „най-коректният“ тим е непрестанно атакуващият Борусия Дортмунд, който има едва 29 картона или малко над 1 средно на мач, следван от Фрайбург с цели 5 картона повече – 34 общо или 1.3 средна на мач. Челната тройка на най-малко декорирани отбори се довървшва от друг тим, който проповядва агресивен нападателен футбол – РБ Лайпциг, който има 39 картона досега в сезона или средно по 1.44 картона на мач.

Докато при най-грубите отбори, то Фортуна „води“ на Кьолн и Падерборн само с три картона, при индивидуалната статистика си имаме убедителен „победител“.

Безспорно най-грубият играч в Бундеслигата за 27 кръга е албанският дефанзивен защитник на последния Падерборн Клаус Гясула, който има 14 официални предупреждения или средно по 1 картон на всеки втори мач, в който той участва. След него в тази непрестижна класация е отново дефанзивен играч – турският национал Каан Айхан от Фортуна Дюселдорф, който е регистрирал 10 официални предупреждения досега в сезона. Последното място в топ 3 се дели от халфа Роберт Андрих от Унион Берлин, защитника на Хофенхайм Стефан Пош и халфа на Падерборн Себастиан Васиалидис с по 9 жълти картона.

Само един играч през сезона е гонен повече от веднъж и това, изненадващо или не, е младото крило на Байер Леверкузен, ямаецът Леон Бейли, който е гонен в две различни срещи, а в още цели 4 случая играч на Байер е бил гонен, което прави „аспирините“ тимът с най-много изгонвания в Бундеслигата през сезона досега.

В заключение очевидно ще ви посъветвам да „търсите“ картоните на Клаус Гясула, особено в мачове с отбори от по-горната половина на таблицата. Мачове между „опашкар“ и някой от топ 10 могат също да са „златна мина“ за картони, особено ако един от тимовете е Падерборн или Фортуна.

Заслужава си и от време на време да „пробвате“ изгонването по време на мачове на Леверкузен, чийто състав е пълен с млади играчи и бъдещи суперзвезди, които често „прегарят“, а в допълнение на това Йонатан Тах или близнаците Бендер винаги играят „на ръба“ на позволеното. Бих избягвал да играя „над“ картони в мачове на Дортмунд или Лайпциг – тези отбори „обичат“ друг от пазарите, а именно този за голове.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация