БР Чат

Хокей

«Букмейкър Рейтинги»
Въпреки факта, че хокеят е много по-непопулярен от други спортове, залагането на този спорт привлича доста играчи главно от северните държави от Европа, а и в САЩ, в щатите, в които спортните залагания вече са разрешени. Популярните лиги са Континенталната хокейна лига (КХЛ) в Европа и NHL в Северна Америка. Тимове от Русия (мнозинството от отборите), Украйна, Беларус, Казахстан, Латвия, Чехия, Словакия, Хърватия се борят в КХЛ. При основаването си през 2008 г. в лигата участвт 24 отбора, но от сезон 2013/14 има 28 отбора. В бъдеще се планира разширяването на 32 отбора. Също така популярни са залозите на NHL, които включват отбори от САЩ (24) и Канада (7).

7.1. Хендикап и Краен резултат

Като правило букмейкърите предлагат хендикап +1.5 / -1.5 гола. Принципът не се различава от футбола. Ако погледнете залозите за мачовете в NHL, вероятно ще видите залози като:

„Питсбърг“ (-1.5) с 2.40 срещу „Вашингтон“ (+1.5) с 1.70

Принципът на изчисляване е същият като за другите спортове: от крайния брой голове на този или онзи отбор, махате / добавяте съответния хендикап. Независимо от това, хендикап залозите в хокея не са толкова използвани, колкото класическите залози за краен резултат от мача, които работят по същия начин като във всички други спортове.

Имайте предвид, че базовият пазар за краен изход от срещата не включва допълнителното време и изпълнението на дузпи. Има отделен залог (Краен изход + допълнително време (overtime)), който включва и тези части от мача.

7.2. Залози за брой голове

Много хора залагат на брой голове. Като правило средно в мач от НХЛ се вкарват пет до седем гола. А залозите ПОД/НАД обикновено са за 5.5 гола. Както при останалите спортове залога представлява нашето очакване дали в мача ще има 6 или повече гола, или 5 или по малко.

7.3. Обърнете внимание на вратаря

Играчите често получават ден за почивка. Особено, когато отборът има кратък период от време за възстановяване. Вратарите в хокея не играят такава голяма роля като питчера в бейзбола и куотърбека в Американския футбол. Независимо от това, разликата между титулярния вратар и резервата може да бъде значителна. Съветваме ви да обръщате внимание на това кой ще защити вратата на отбора, на който залагате, преди да бетвате.

7.4. Игра с човек по-малко/повече

Играта с човек по-малко е неразделна и много важна част от хокея. Подобна ситуация възниква, когато играч бъде премахнат за две или повече минути за определено нарушение. В резултат на това като наказания отбор остава с един хокей играч по-малко. Изходът на мачовете често зависи от това как отборите се справят с тези ситуации. Струва си да се обърне голямо внимание на статистическите данни. Колко често отборът вкара когато е с човек повече (или обратното)?

Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат при избора на залог, особено при залог на живо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация