БР Чат

Залози под/над на голове [Съвети]

«Букмейкър Рейтинги»
Залозите за ПОД/НАД са предпочитани от много успешни играчи. Има няколко принципа, които трябва да разберете.

4.1. Не взимайте предвид само последните мачове

Последните мачове на всеки отбор, разбира се, са важни. Но не толкова, колкото много от нас си мислят. Да, един от отборите през последните седмици може да е вкарал много голове. Но за да оцените потенциала на отбора в даден мач, трябва да гледате по-широко. Погледнете ефективността на отбора в повече мачове, като вземете предвид и турнира и класата на съперниците. Във всеки случай не се съсредоточавайте само върху мача от последния кръг.

4.2. Играта у дома и като гост

Не по-малко важен фактор е как отборът играе у дома и навън. Има отбори, които упорито показват съвсем различни резултати и игра у дома и навън. Разделяйте статистиката вкъщи и като гост. Често в  домакинските мачове на даден отбор може да има повече от 2.5 гола в 70% от случаите, а при гостувания – само 30%. Използвайте статистиката, но не подминавайте разделението.

4.3. Не се предоверявайте на средния брой голове на даден тим

Тази цифра може да бъде измамна и то не само поради причините изброени по-горе.

Помислете за примера:

Да предположим, Лудогорец има за сезона 10 домакински мача, в които са отбелязани 40 гола. Средно четири гола на мач. Следователно всяка от тези срещи средно е „НАД“. т.е. в домакинските срещи на Лудогорец има смисъл да се залага на НАД 2.5 или дори 3.5 гола. Но не всичко е толкова просто. Например, в 3 от тези 10 мача, са вкарани 20 гола (половината от общия брой!). Оказва се, че средният брой голове в оставащите 7 мача е 2.85. Общо НАД 2.5 гола все още изглежда добър залог, но НАД 3.5 гола вече не.

По-показателен индикатор би бил какъв процент от мачовете на Лудогорец у дома са завършили с НАД 2.5 гола, или 3.5 гола и .т.н. Той би ни дал по-добра представа отколкото среден брой голове на мач.

4.4. Оставете допълнителните опции за залози

За повечето футболни мачове основната сума за букмейкърите е ПОД/НАД 2.5 гола.

В допълнение може да намерите други залози – повече / по-малко от 3,5, повече / по-малко от 4,5 гола. Коефициентът за тях значително се увеличава. Но ние не препоръчваме да се спирате често на тях. Вроятността е много по-малка, а коефициентите обикновено не са по-добри (спрямо промяната в шанса да се случи). Нашият съвет е да използвате главната линия от 2.5 гола. Обикновено коефициентът там е най-добър.

4.5. Оценявайте атакуващия потенциал на отборите

Само статистиката за скорошното представяне на отборите не е достатъчна. Трябва да включите в анализа си и колко удари към вратата има всеки от отборите, колко са в очертанията, спрямо головете. Каква е формата на атаката, дали всички главни играчи са здрави?

Ако направите задълбочен анализ и разберете колко сериозен е атакуващият потенциал на този или онзи отбор, шансовете ви за успех в играта на брой голове ще се увеличат значително!

4.6. Историята на съперничеството

Не забравяйте да обърнете внимание на историята в директните двубои. Това може да бъде много полезно. От нашия опит – понякога се случва тази статистика много да ни изненада и да промени подхода към залога.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация