Залози на бойни спортове

«Букмейкър Рейтинги»
Бойните спортове набират сила в последните години. Макар боксът да загуби популярност след силните години в тежка категория на Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Люис, сега има възраждане както в България с братята Пулеви, така и в световен мащаб. След периода на донякъде скучна доминация на братята Кличко и Флойд Мейуедър, сега има нови вълнуващи боксьори като Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Канело Алварез, Генади Головкин, Василий Ломаченко. Освен това възходът на ММА спортовете и залозите на тях е безспорен, най-вече с най-популярната верига UFC и страхотната популярност на Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов. А за нас, разбира се най-радващо е, че в бойните спортове има множество интересни залози.

6.1. Краен резултат

Както обикновено най-популярните залози са свързани с победата на единия или другия боец. Забележете, че в бокса и ММА макар и рядко е възможно мачът да завърши наравно. В тези случаи в зависимост от правилата и типа двубой – може да бъде насрочен допълнителен рунд който да отреди краен победител. Също обаче е възможно да бъде отсъдено равенство и това да е крайния изход. Затова е важно да внимавате кой залог за краен победител избирате!

6.2. Краен резултат и начин на победа

Много интересен залог в бойните спортове е този който обвързва победителя с конкретен начин да завърши двубоя. Например – в UFC, победа за Благой Иванов с нокаут или технически нокаут. Или в бокса – победа за Уайлдър с решение или техническо решение. Начините, по които могат да завършат боксовите двубои, обикновено са 5 – нокаут, технически нокаут, дисквалификация, решение, техническо решение. При UFC имаме и победа чрез предаване (от англ. submission). Можем да залагаме както на победа с определен тип завършек, така и само за това как ще свърши мача, без да избираме победител.

Този широк набор от опции дава възможност да изберем правилния залог спрямо типа бойци, които се срещат и съответно – при по-висок коефициент. Например има състезатели които са нокаутьори и завършват мачовете си в първите рундове. Съответно често, ако не успеят да го направят, им е по трудно да спечелят дълъг мач. Например, първият бой между Макгрегър и Нейт Диаз – когато ирландецът не успя да нокаутира Диаз в първите рундове, и после беше победен с хватка за предаване.

Тази динамика отваря добри възможности за залози, които познавачите на спорта могат да видят и използват.

6.3. Брой рундове

Както при другите спортове, можем да залагаме на броя рундове ПОД/НАД или пък точно колко рунда очакваме да се изиграят, преди битката да завърши. Обикновено в професионалния бокс има 12 рунда по 3 минути, а в UFC – 3 или 5 по 5 минути. Също така е възможно да залагаме за това в кой рунд даден боец или боксьор ще победи. Всички тези опции ни дават възможност да изберем залог с по-висок коефициент. Но не забравяйте, че това разбира се намалява шанса.

6.4. Фаворити/аутсайдери

В бойните спортове много често изявените фаворити биват надценени както от публиката така и от букмейкърите. И двете страни се влияят и от популярността на бойците. Това води до добри възможности за залози за аутсайредите, особено когато се комбинират залози преди мача и на живо.

Например имаме мач между Антъни Джошуа който е любимец на Английската публика, и претендент за титлата му – например нашия Кубрат Пулев. В този двубой Джошуа по всяка вероятност ще е изявен фаворит на букмейкърите. Но ако очакваме труден двубой, който може да продължи дълго имаме следната възможност:

  • Залагаме за Кубрат Пулев преди мача, при коефициент, да кажем 5.5.
  • Изчакваме мачаът да започне и да се разменят няколко рунда. При дори един успешен рунд за Пулев в началото коефициентите се променят осезаемо. В този момент – ние можем да заложим и на Антъни Джошуа. По този начин независимо от изхода от мача, ние ще реализираме печалба!

Следете прогнозите за бокс и ММА на нашите експерти от «Букмейкър Рейтинги»

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация