Съставни коефициенти: стратегия за залози

«Букмейкър Рейтинги»
Тази система позволява при определени спортни събития да залагаме на коефициент по-висок от максималния коефициент отреден от букмейкърите за съответния изход. Стратегията повишава възможната печалба, а в комбинация със залог на противоположния изход – може да позволи да се спечели печалба от няколко процента независимо как завърши събитието.

Съдържание

Как да заложим на коефициент по-добър от най-добрия за събитието?

За разлика от някои други стратегии, като например арбитраж (които са стриктно следени от букмейкърите и сметките често биват лимитирани), тази стратегия е много сигурна и е голяма рядкост някой да бъде лимитиран.

Не е тайна, че много играчи ползват няколко букмейкъра и винаги избират най-високия коефициент за залога който са си избрали, с цел да максимизират печалбите в дългосрочен план. Но в тази стратегия не става дума за това.

За да получите предимство спрямо коефициентите на букмейкърите, идеята е да заложите на изходи, които се съдържат в крайния изход който търсите като така комбинирате коефициентите. Тази стратегия е особено популярна в тениса и волейбола където вероятността даден играч/тим да победи е еднаква с комбинацията от вероятностите да победи с определен брой сетове.

Пример

Коефициентът за победа на Григор Димитров в 3-сетов мач от ATP-веригата е 1.74. В същото време при различни букмейкъри, коефициентът за победа с 2:0 сета е 3.00, а за 2:1 сета е 4.30. Ако разделим 1 на 3 и го добавим към 1 делено на 4.3, то се получава 0.5658 (което е вероятност от 56.58%), която кореспондира на коефициент 1.767 (защото 1 / 0.5658 = 1.767). Така, вместо да заложим на победа на Григор с коефициент 1.74, ние можем да заложим с коефициент 1.767, като изходът е същия. Сумите които се залагат съответно за 2:0 и 2:1 сета са обратно-пропорционални на отношението между коефициентите, които са 3.00 и 4.30. Така например, ако искаме да заложим 10 лева общо за победа на Григор, ще трябва да заложим: 3/(3+4.3)*10 = 4.10лв на коефициент 4.3. И съответно: 4.3/(3+4.3)*10 = 5.90лв. на коефициент 3.0. В този случай независимо как свърши мача (стига Григор да победи) нашата печалба ще е на коефициент 1.767.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари