Как да депозирам и тегля пари през EasyPay [Изипей]

Мартин Георгиев
Всички любители на залозите знаят, че има десетки начини за депозиране/теглене на средства в букмейкърските компании. Една от тях е чрез Easy Pay. В тази статия ще опиша как стават процесите по депозит и теглене чрез един от най-популярните методи в България.

Съдържание

Какво е EasyPay?

EasyPay е платежна система, собственост на българско дружество, която е посредник при извършването на парични преводи в страната и чужбина. Основната дейност, с която компанията е популярна, е възможността за погасяване на задължения към повечето български комунални дружества и държавни институции, без изискването на предварителна регистрация.

Други услуги, които EasyPay предлага са:

 • Внасяне и теглене на пари в брой
 • Получаване и изпращане на пари в брой от/в чужбина
 • Онлайн плащания чрез лична микросметка
 • Издаване на еднократна карта за пазаруване онлайн
 • Депозит/теглене към определени букмейкъри

Къде са офисите на EasyPay?

EasyPay разполага с близо 2500 каси в цялата страна, като повечето от тях са разположени в близост (или директно в) до хипермаркети, клонове на мобилни оператори, банкови институции и други популярни локации и вериги.

В кои букмейкъри можем да депозираме с EasyPay?

Като българска платформа за финансови транзакции, EasyPay е наличен като метод за депозит в българските букмейкъри Efbet, лицензирания Winbet и букмейкъра Палмсбет.

Как да депозирам чрез EasyPay?

Депозитът става чрез комбинация между стъпки онлайн в сайтовете на конкретния букмейкър, както и посещение на място на някой от пунктовете на Изи Пей в страната.

Първо, трябва да влезете в един от трите гореизброени букмейкъри и да намерите менюто, в което можете да избере метод на депозит. Например в winbet има 6 опции за депозит, като една от които е именно EasyPay.

easypay депозит

След като натиснете върху логото, ще ви се появят 2 полета, в които да попълните желаната сума за депозит, както и бонус код, ако е приложим. С натискането на бутона „Депозит“ ще бъдете прехвърлени в нов прозорец, където ще е визуализиран 10-цифрен код, както и валидността му (обикновено кодовете са валидни за 20 часа).

Изипей депозит

easypay как се депозира

Именно с този 10-цифрен код трябва да посетите един от физическите пунктове на Изипей и да внесете желаната от вас сума. След като внесете сумата на касата, тя ще е налична във вашата сметка веднага.

ВАЖНО: Минималната сума за депозит чрез EasyPay и при трите букмейкъра е 10 лв, като при депозит има и такси, които платежната система ще ви иска за услугата – 0,30 лв. за депозит от 10 лева, като таксата расте с 0,10 лв при всеки 5 лева повече, които искате да внесете. Например: 1 лев такса от 40,01 лв до 45,00 лв, 1,10 лв от 45,01 лв до 50,00 лв и т.н.

Как да тегля пари чрез EasyPay?

Efbet, Winbet и PalmsBet предоставят възможността да изтеглите и средства от вашата сметка чрез EasyPay, като процесът е аналогичен с този при депозиране.

Когато влезете в менюто за теглене от избрания от вас букмейкър, трябва да потърсите EasyPay сред опциите. Например в Winbet платежната система е една от трите опции при теглене на вашите пари.

easypay теглене

След като натиснете логото на Изипей ще ви се визуализира полето за сума, която бихте искали да изтеглите. Като я въведете, трябва да натиснете бутона „Теглене“, след което вашата заявка ще се обработи и ще получите имейл с потвърждение за вашето желание за теглене.

изипей теглене

Следващата стъпка е посещение на един от физическите пунктове на EasyPay в страната, от където ще получите средствата си. Трябва да се идентифицирате с документ за самоличност на място преди да можете да получите средствата си.

Предимства и недостатъци на EasyPay?

Всеки един метод за депозит / теглене има своите плюсове и минуси, като тук ще разгледаме основните предимства и недостатъци на EasyPay като посредник при извървшването на тези операции.

Предимства:

 • EasyPay е българска компания, която гарантира вашите транзакции.
 • Този метод е наличен в трите най-популярни български букмейкъра
 • Минималната сума за депозит е само 10 лева, а за теглене е 30 лева
 • Получавате средствата си веднага щом ги внесете в някоя от касите на Изи Пей
 • Компанията разполага с много офиси на удобни локации
 • Кратки срокове при теглене
 • Не е нужна идентификация или предварителна регистрация в EasyPay, за да направите депозит

Недостатъци:

 • Много малък брой букмейкъри работят с EasyPay
 • Има такси при транзакциите
 • Трябва да посетите физически офис или каса, за да извършите желаната от вас транзакция
 • Често офисите на EasyPay биват пренаселени от други хора, които използват компанията за други услуги, което означава, че ще ви се наложи да изчакате
 • С онлайн методите за депозит като банкови карти или онлайн портфейли можете да правите транзакцията 24/7, докато тук вие трябва да се съобразявате с работното време на касите на EasyPay.

Заключение

В заключение можем да кажем, че депозиране и теглене чрез EasyPay е лесен процес, но който отнема повече време от транзакции, които се извършват само онлайн. Ако обаче имате притеснение да използвате вашите банкови карти, то този метод е изключително подходящ за вас.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари