Как да депозирам и тегля пари през ePay [Ипей]

Стефан Ралчев
Войната между букмейкърите от години се води на най-различни нива, а най-сериозните оръжия остават коефициентите и бонусите. В последните години обаче се оказа, че колкото по-разнообразни са методите за разплащане, толкова по-сериозно доверие имат хората към даден букмейкър.

Съдържание

epay-logo-deposit-teglene

По този начин в последните години букитата въведоха десетки нови начини за депозиране и теглене, а към това число можем да добавим и българския онлайн портфейл ePay.bg. Портфейлът е част от широката гама разплащателни методи, които използват топ букмейкърите, и повечето лицензирани у нас букмейкъри предлагат тази опция на своите потребители. В тази статия ще ви покажем как се използва ePay.bg за депозиране и теглене, неговите плюсове и минуси и струва ли си изобщо да го употребявате, предвид факта че има много и разнообразни методи за разплащане с букмейкърите.

Какво е ePay.bg?

Платформата „Ипей“ е създадена през 1999 година и е първата система за електронни плащания в страната. Тя е на базата на онлайн портфейл (прилича много на PayPal), с който можете да управлявате всички финансови аспекти в живота си, като може да се използва за плащане на сметки, глоби, данъци, получаване и изпращане на пари и като цяло всичко свързано с паричен обмен. В системата разполагате с микросметка, като може да регистрирате всичките си дебитни/кредитни карти и да имате една универсална система, в която да управлявате различните потоци от пари, с които разполагате. В цялостта си представлява удобна система за онлайн разплащания и логично навлезе и в някои от най-популярните букмейкъри у нас.

Услуги, предлагани от Epay:

 • Разплащания онлайн
 • Захранване на сметки
 • Теглене на пари
 • Депозиране/теглене в сайтове за залози
 • Плащане на глоби
 • Плащане на административни услуги
 • Плащане на сметки чрез системата „Bpay”

epay депозит теглене

В кои букмейкъри може да се депозира с Epay.bg

За разлика от други масови онлайн портфейли като „Skrill” и “Neteller”, „Ипей“ не е масов метод за всички букмейкъри (български или световни), но може да се използва в повече лицензирани в България платформи за онлайн залози. Депозити и тегления могат да се извършват в Efbet, УинБет БГ и PalmsBet онлайн. В Bet365 също ще намерите опцията „Epay”, но тя е само за депозит – НЕ МОЖЕ да теглите средства с този метод.

Как да депозираме чрез Epay.bg

Депозитите в даден букмейкър чрез тази система стават лесно, а освен това имате и няколко варианта, чрез които да захраните сметката си в платформите за залози. Самият депозит става в две стъпки:

 1. Първата е да селектирате този метод
 2. А втората е да потвърдите депозита в профила си в „Ипей“.

От профила си в букмейкъра влезте в менюто и изберете опцията „депозит“ и след това потърсете опцията “Epay”. След това единствено трябва да изберете сумата, с която искате да захраните сметката си и да потвърдите депозита.

След това ще бъдете прехвърлени към страницата на Epay, през която можете да се разплатите с букмейкъра по 3 различни начина.

 • Първата опция е през самата система на българския онлайн портфейл. От опцията „плати от“ можете да изберете дали да платите чрез микросметка, карта по подразбиране (основната дебитна карта, която използвате за плащания) или друга карта. След това въвеждате потребителското си име и паролата, а когато влезете просто трябва да потвърдите депозита.

депозит ипей

 • Втората опция е да депозирате „в брой на каса“. Получавате уникален код, който да предоставите на каса на EasyPay . Няколко минути след това парите ще са налични в сметката ви в букмейкъра. Тази стъпка е налична за 3-те български букмейкъра, докато в Bet365 е налично плащане единствено през интернет.
 • Третата опция е през банкомат и системата Bpay. От менюто на банкомата изберете „други услуги > Bpay”. Въведете кода на търговеца, а след това въведете персоналния код, който сте получили при избора на опцията „Epay” иплащане с банкомат. Потвърждавате плащането и отново до минути сметката ви в букмейкъра трябва да е заредена.

epay депозит bpay

ВАЖНО: Букмейкърите не начисляват такси при депозит с този метод, но системата Epay има различни правила за различните карти, които използвате. В страницата „Такси и комисионни“ на сайта можете да проверите какви са таксите за различните платежни средства, които сте регистрирали. Също така трябва да знаете, че за депозит в Bet365 минималната сума е 30 лева, а за останалите – 10 лева.

Как да теглим пари с Epay.bg

Процедурата е също толкова лесна, колкото при депозита. След като вече сте депозирали сумата, методът ще е наличен и за теглене (имайте предвид, че ако не сте депозирали с тази опция, няма да можете да теглите пари с нея). Трябва да селектирате от менюто за теглене опцията „Epay” и да въведете сумата, която искате да изтеглите. След това отново ще бъдете прехвърлени в страницата на Epay и да изберете сметката, по която искате да постъпи изтеглената от вас сума.

ВАЖНО: Теглене на пари чрез Epay в Бет365 не е налично, така че ще трябва да ги изтеглите с Банков превод. Иначе минималната сума за теглене през българските букмейкъри е 30 лева, а сумата ще постъпи в сметката ви в Epay до 24 часа (може и по-бързо). Букмейкърите не удържат такса за изтеглянето на парите. Можете да изберете и опцията “EasyPay”, ако сте депозирали с Epay.bg. Не забравяйте, че трябва да имате напълно верифициран акаунт, за да можете да осъществите теглене.

Предимства и недостатъци на Epay.bg

Онлайн портфейлите като цяло стават все по-често използван метод от потребителите в платформи за онлайн залози, като Epay е една добра опция за това. Ето и предимствата и недостатъците, които ще срещнете с тази платформа:

Предимства

 • Възможност за управление на множество микросметки и дебитни карти
 • Три опции за депозиране – през интернет, с ИзиПей и с банкомат чрез Bpay
 • Възможност за лесно координиране на средства в платформата и използване на пари, спечелени от хазарт за бързо покриване на настоящи сметки.
 • Бърз депозит и теглене на сумата в рамките на 24 часа (често и много по-бързо)

Недостатъци

 • Освен при плащане с микросметка, има много такси, макар и ниски
 • Малък брой букмейкъри използват Epay.bg
 • Необходимост от акаунт и трудно изкачване на различните нива на потребител в Epay.bg

Недостатъците може и да са малко, но е ключов фактът, че Epay има различни такси при теглене и депозиране, освен ако не е чрез микросметката. Освен това има такси и при прехвърляне на средствата от микросметка към банкова сметка или дебитна карта. Сумите все пак са ниски, но трябва да бъде отбелязан този факт.

Оценка на метода за разплащане Epay.bg

Безспорно Ипей е един много удобен метод за управление на личните ви финанси като цяло, а дори за разплащания с различните букмейкъри, които предлагат плащания с тази услуга. Проблемът обаче е, че този метод е лимитиран до едва няколко платформи за онлайн залози, а освен това има и различни такси, които при други методи за депозит/теглене не съществуват (например: според зависи от дебитната ви карта, може да нямате никакви такси).

Голямото предимство е, че можете да управлявате депозитите си по различни начини и е впечатляваща възможността да захранвате сметката си в някой букмейкър през банкномат.

Но таксите, за които трябва да внимавате, и ограниченият брой сайтове, в които можете да ползвате Epay.bg, са двата фактора, които могат да накарат повечето потребители да заложат на друг онлайн портфейл (като например Skrill). За играчите, които играят основно в български букмейкъри, Epay.bg е отлична алтернатива за депозиране и теглене, като може да бъде използван и като основен метод, но други потребители нямат нужда от Ипей, особено ако повечето им залози са базирани в чуждестранни платформи за онлайн залози.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари