Южна Корея: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА H]

Стефан Ралчев
Южна Корея е част от Група G на турнира в Катар и ще се изправи срещу Португалия, Уругвай и Гана.

South-Korea-World-Cup

Име: Южна Корея
Селекционер: Пауло Бенто
Прякор: Войните от Теханмингук
За кой път участва на Световно: 11
Кога дебютира на световно: 1954
Най-добро представяне: Четвърто място (2002)

Как стигнаха до Световното първенство

Южна Корея почти не бяха обезпокоени, тъй като запазиха впечатляващия си рекорд от квалификации за всяко Световно първенство от 1986 г. насам – като тазгодишният турнир ще бъде 10-ото им поредно участие. Влизайки в азиатските квалификации във втория кръг, южнокорейците спечелиха с лекота групата си с пет победи и един равен. След това в третия кръг, който също бе група, бяха с Иран. Първите два отбора са класираха за Катар, като Иран финишира на върха с две точки повече от Южна Корея, който остави третия ОАЕ на цели 11 точки зад себе си. Южнокорейците просто нямаха никакви проблеми с визата за Мондиала. 

Откакто завърши на четвърто място на Световното първенство през 2002 г. под ръководството на Гуус Хидинк, Южна Корея се свързва с високооктанов футбол – рядко дават време и пространство на опонентите си основно заради бързината на играчите си. Под ръководството на сегашния треньор Пауло Бенто те са малко по-консервативни.

Най-голямата сила на Южна Корея може би се крие във факта, че те имат истински играч от световна класа на свое разположение, което не може да се каже за много от другите 32 отбора. След зашеметяващ сезон с Тотнъм, в който сподели голмайсторската Златна обувка на Висшата лига с Мохамед Салах, Хюн Мин Сон е категорично решен да се представи добре на това Световно първенство, особено след разочароващото отпадане в груповата фаза последния път. Има и способен поддържащ актьорски състав от колеги, базирани в Европа, включително Ким Мин Джае (Наполи), Хванг Хи-Чан (Уулвърхямптън) и Лий Канг-Ин (Майорка).

Разбира се, фактът, че южнокорейците се гордеят и разчитат на такава звезда също означава, че рискуват да разчитат прекалено на Сон. Но може би по-голямата слабост е, че с изключение на защитника на Наполи Ким, защитната линия на Южна Корея едва ли ще всява страх в сърцата на противниците. Вероятно точно поради тази причина Бенто е склонен да възприеме по-консервативен подход и дефанзивен стил на игра с повече от един по-дефанзивен полузащитник

Ключовият играч на Южна Корея

Невъзможно е да говорим за състава на Южна Корея в момента и да не споменем звездата Хюн Мин Сон. Със своите 104 мача и 35 гола лидерът на Тотнъм, ако е здрав и всичко е наред, ще влезе и в Топ 10 по най-много изиграни мачове с националната фланелка още на това Световно. А по голове е на четвърто място, като третият Парк Лий-Чун е с гол повече от него.

Да, Сон е барометърът в играта на този тим на Корея, обаче като се има предвид, че тимът ще се изправи срещу някои от най-добрите нападатели – включително Кристиано Роналдо и Луис Суарес, човекът, който би могъл да окаже сериозно влияние върху представянето на корейците, е защитникът на Наполи Ким, който се издига със своите 190 сантиметра и впечатлява с физиката си. Той изкара един сезон в турския гранд Фенербахче и веднага бе купен за около 19 милиона евро от Наполи това лято, за да замени Калиду Кулибали. И се справя перфектно. Така че тук отдаваме акцент на Ким Мин-Дже, който се превърна в един от водещите централни защитници на Серия А само месеци, след като се присъедини към Наполи. Бранителят е в златна футболна възраст, вече е на 25 и има зад гърба си над 40 мача с националната фланелка на родината си.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Южна Корея е в група с фаворита Португалия, Гана и Уругвай. Според нас корейците няма да излязат от групата, освен ако не се случи онова, за което алармирахме като възможен вариант – Португалия да поднесе сензация и да отпадне в групите. Но ако всичко върви горе долу според очакванията, би трябвало португалците да излязат от групата заедно с Уругвай. За нас реалистично Южна Корея може би ще остане на трето място в групата. За този пазар получавате ставка от 2.75 в бетано.

Официален състав на Южна Корея за Световното 2022

Вратари: Ким Сеунг-Гю, Джо Хьон-уу, Сонг Бук-Кун
Защитници: Ким Мин-Джае, Ким Йънг-Гуон, Куон Кюнг-Уон, Чо Ю-Мин, Ким Муун-Хуан, Уун Джон-Гю, Ким Тае-Хуан, Ким Джин-Су, Хонг Чул
Полузащитници: Юнг Уу-Йънг, Сон Юн-Хо, Паик Сунг-Хо, Хуанг Ин-Беом, Лее Джае-Сунг, Куон Чанг-Хун, Джон Уу-Йънг, Лий Канг-Ин
Нападатели: Сон Хюн-Мин, Хуан Хий-Чан, Ну Санг-Хо, Сонг Мин-Кю

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P