Япония: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА E]

Стефан Ралчев
Япония е част от Група E на турнира в Катар и ще се изправи срещу Испания, Коста Рика и Германия.

Japan-National-Team

Име: Япония
Селекционер: Хаджиме Мориясу
Прякор: Самураите
За кой път участва на Световно: 7
Първо участие на турнира: 1998
Най-добро представяне: Осминафинал (2002, 2010, 2018)

Как стигнаха до Световното първенство

В последните над 20 години Япония се превърна в изключителен фактор в световния футбол. Те са доминираща сила на своя континент и затова говори факта, че се класираха са седмо поредно световно първенство. Японците дебютираха през 1998 година и от тогава на три пъти прескачаха груповата фаза на финалите. Реално погледнато Азия получава доста квоти и Япония нямаше никакъв проблем да спечели една от тях. Тимът завърши на второ място в своята квалификационна група, след победителя Саудитска Арабия. Самураите обаче стартираха с изненадваща домакинска загуба с 0:1 от аутсайдера Оман и в първите три мача допуснаха две поражения. След това обаче бяха почти безапелационни. За предстоящото Световно японците загряха с участие на домашния турнир Кирин Къп, но играха единствено срещу Гана и Тунис (загуба на финала).

Ключовият играч на Япония

Въпреки че той тепърва ще се утвърждава като първи избор в стартовите 11 на селекционера Хаджиме Мориясу, предстоящото Световно първенство може би е времето за Даичи Камада да блесне. Със 7 гола в Бундеслигата досега през този сезон, звездата на Айнтрахт Франкфурт в момента е третият най-резултатен голмайстор в немската лига, изпреварвайки големи имена като Садио Мане и Тимо Вернер, а активът му е 12 гола в общо 20 мача. Интересното е, че Камада не е изключително офанзивен играч, тип крило или нападател, а играе в центъра на полузащитата, но това не му пречи да дирижира играта, както на Айнтрахт, така и на националния тим на страната си. Роден е на 5 август 1996 година и е в Айнтрахт от 2017-та. В последните четири сезона неизменно е един от лидерите на немския си клубен отбор, а сега се превръща в такъв и за Самураите.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

На всяко друго Световно първенство Япония би имала отличен шанс да излезе от груповата фаза, но Германия и Испания със сигурност ще се окажат твърде голямо препятствие. Това не попречи на Мориясу да си постави цел за четвъртфиналите, но засега поне на нас в Букмейкър Рейтинги това ни изглежда недостижимо. Букмейкърите дават коефициент 5.00 Япония да се класира след груповната фаза, което е доста, но пък вече споменахме за тежката група. По-скоро ни се струва напълно постижимо и логично японците да останат на трето място в групата, за което получаваме ставка около 1.60 в Bet 365.  Всичко друго извън това класиране на азиатския тим в посока излизане от групата наистина би било чудо. Според нас Япония е по-силният от двата тима с Коста Рика, така че би трябвало да имат предимство в задочния спор между двата аутсайдера в групата.

Официален състав на Япония за Световното 2022

Вратари: Ейджи Кауашима, Шуичи Гонда, Даниел Шмидт
Защитници: Юто Нагатомо, Мая Йошида, Хироки Сакай, Шого Танигучи, Мики Ямане, Ко Итакура, Такехиро Томиясу, Хироки Ито
Полузащитници: Гаку Шибасаки, Уатару Ендо, Джуня Ито, Такуми Минамино, Хидемаса Морита, Даичи Камада, Юки Сома, Каори Митома, Рицу Доан, Ао Танака, Такефуса Кубо
Нападатели: Такума Асано, Дайзен Маеда, Аясе Уеда, Шуто Мачино

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P